Știri crypto & Bitcoin - Banca centrală rusă este "mioapă" în ceea ce privește crypto, spune un deputat - Companiile listate la bursă, trusturile și ETP-urile controlează acum aproape 7% din oferta de Bitcoin – 30-09-2021

Un membru al Dumei de Stat din Rusia a criticat poziția dură a băncii centrale față de industria crypto, care ignoră cererea tot mai mare de criptomonede din țară ...

Știri crypto & Bitcoin - Banca centrală rusă este "mioapă" în ceea ce privește crypto, spune un deputat - Companiile listate la bursă, trusturile și ETP-urile controlează acum aproape 7% din oferta de Bitcoin – 30-09-2021

Banca centrală rusă este "mioapă"în ceea ce privește crypto, spune un deputat

Un membru al Dumei de Stat din Rusia a criticat poziția dură a băncii centrale față de industria crypto, care ignoră cererea tot mai mare de criptomonede din țară.

Fedot Tumusov, membru al partidului "O Rusie Justă", care reprezintă regiunea siberiană Yakutsk, a criticat abordarea Băncii Rusiei în ceea ce privește reglementarea industriei crypto, în urma unei ședințe plenare a Dumei de Stat.

Într-o postare pe Telegram, Tumusov a subliniat nevoia tot mai mare de a crea un ecosistem care să permită rezidenților ruși să cumpere criptomonede precum Bitcoin (BTC), pe fondul creșterii cererii. Oficialul a susținut că, în ciuda faptului că Rusia a pus în aplicare legislația privind crypto la începutul acestui an, Banca Rusiei a fost neglijentă, refuzând să autorizeze băncile locale să ofere servicii de investiții în crypto.

Tumusov a declarat că guvernatorul băncii centrale, Elvira Nabiullina, a vorbit deschis despre reticența băncii de a se ocupa de criptomonedele descentralizate, concentrându-se în schimb pe o rublă digitală controlată de stat. "Reticență sau nu, acest lucru nu va schimba situația. Este necesar să nu ne luptăm cu realitatea, ci mai degrabă să ne adaptăm la ea, să răspundem provocărilor vremii", a susținut Tumusov.

Parlamentarul a remarcat că multe țări din întreaga lume oferă legi și politici fiscale clare care permit dezvoltarea industriei. El a afirmat că Rusia are nevoie de metode pentru a face față criptomonedelor care să nu fie doar interdicții:

"Miopia poate fi costisitoare pentru Rusia. Criptomonedele sunt realitatea. Fie o vom accepta, fie vom pierde". (Sursa EN)

Companiile listate la bursă, trusturile și ETP-urile controlează acum aproape 7% din oferta de Bitcoin

BTC în valoare de mai mult de 6,5 miliarde $ - sau aproape 1% din întreaga capitalizare a activului crypto - este deținut de 19 companii listate la bursă. O altă cotă de 5,75% din capitalizarea de piață a Bitcoin este deținută de produse tranzacționate la bursă și de trusturi închise.

Cifrele sunt cuprinse într-un nou studiu realizat de Nickel Digital Asset Management. Cele 19 firme citate au o valoare de piață combinată de peste 1.000 de miliarde $, dintre care 13 au sediul în America de Nord, trei au sediul în Europa, iar restul în Turcia, Hong Kong și Australia. Alte 17 companii listate la bursă au cumpărat BTC, însă nu sunt disponibile detalii privind alocările acestora.

Studiul arată că adoptarea instituțională a criptomonedelor este în creștere, opt companii listate la bursă achiziționând Bitcoin în primele patru luni ale anului 2021, comparativ cu șapte în tot anul 2020.

Dincolo de trezoreriile firmelor listate, studiul a identificat că BTC în valoare de 43,2 miliarde $ - echivalentul a aproape 6% din valoarea de piață a Bitcoin - este deținut de ETP-uri și trusturi.

În Hedgeweek, directorul general și cofondatorul Nickel, Anatoly Crachilov, a susținut că o combinație între criza COVID-19 și politicile monetare expansioniste ale băncilor centrale a sporit riscul de depreciere a monedei, adăugând:

"Acest lucru, coroborat cu orientările tot mai inflaționiste ale Fed și cu o grămadă tot mai mare de obligațiuni globale cu randament negativ în valoare de 18 trilioane $ americani, a încurajat multe corporații să ia în considerare o alocare către active alternative".

Cercetările efectuate de Nickel la începutul anului, înainte de recenta criză, sugerează că alocările crypto instituționale vor continua să crească, 81% dintre managerii de averi și investitorii instituționali europeni indicând că se așteaptă să vadă o creștere a Bitcoin deținut printre rezervele corporative. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

100+ instrumente digitale pentru monede virtuale ( criptomonede )

Avem 30 de cryptomonede si 66 paritati si 5 stacking options, 2 optiuni de alimentare cu card (depozit VISA si MasterCard), 1 metoda alimentare EUR SEPA, 1 metoda alimentare RON transfer bancar.

Ai un cont de tranzactionare la noi ? Creeaza unul acum