Știri crypto & Bitcoin - Banca elvețiană crypto, Sygnum, obține aprobarea oficială în Singapore - Bain Capital Ventures înființează un fond de jumătate de miliard de dolari pentru proiecte crypto – 22-08-2022

Sygnum Singapore, o filială a băncii de criptomonede Sygnum cu sediul în Elveția, își extinde serviciile, după ce a obținut o nouă aprobare de reglementare din partea autorităților locale.

Știri crypto & Bitcoin - Banca elvețiană crypto, Sygnum, obține aprobarea oficială în Singapore - Bain Capital Ventures înființează un fond de jumătate de miliard de dolari pentru proiecte crypto – 22-08-2022

Banca elvețiană crypto, Sygnum, obține aprobarea oficială în Singapore

Sygnum Singapore, o filială a băncii de criptomonede Sygnum cu sediul în Elveția, își extinde serviciile, după ce a obținut o nouă aprobare de reglementare din partea autorităților locale.

Compania a anunțat că Sygnum Singapore a primit aprobarea de principiu din partea Autorității Monetare din Singapore (MAS) pentru a oferi trei activități reglementate suplimentare în cadrul licenței sale de servicii pentru piețele de capital (CMS). Licența CMS a fost acordată inițial în 2019, permițând Sygnum Singapore să desfășoare activități de gestionare a activelor.

Cea mai recentă aprobare de reglementare actualizează Sygnum Singapore pentru a permite noi instrumente, cum ar fi furnizarea de servicii de consultanță în domeniul finanțelor corporative, gestionarea produselor de pe piața de capital și a activelor digitale tokenizate, precum și oferirea de servicii de custodie pentru tokeni de securitate și active.

Odată cu activitățile reglementate suplimentare, Sygnum intenționează să ofere soluția sa de tokenizare în Singapore, concentrându-se inițial pe tokenizarea unităților de fond. Firma intenționează în mod specific să înceapă cu fondul său de capital de risc recent lansat, fondul SBI-Sygnum-Azimut Digital Asset Opportunity. Proiectele viitoare includ, de asemenea, oferirea de consultanță în domeniul finanțelor corporative pentru platformele Web3 și creatorii digitali, precum și lucrări privind obiectele de colecție digitale, tokenii nefungibili (NFT) și activele metaverse.

Sygnum își operează propria platformă de tokenizare în Elveția, permițând proprietarilor de active să emită tokeni, reprezentând proprietatea fracționată a diferitelor titluri de valoare tradiționale, active digitale și NFT-uri. Unele dintre lucrările de tokenizare inspirate de NFT ale Sygnum includ o pictură digitalizată de Picasso și un NFT CryptoPunk. (Sursa EN)

Bain Capital Ventures înființează un fond de jumătate de miliard de dolari pentru proiecte crypto

Bain Capital Ventures, una dintre cele mai mari firme de investiții în startup-uri din lume - cu active în administrare de 5,1 miliarde de dolari - a anunțat formarea unui nou fond, de 560 de milioane de dolari, care se va concentra pe investiții legate de crypto.

Potrivit unui raport publicat de Bloomberg, fondul a fost înființat în noiembrie și a investit deja 100 de milioane de dolari în 12 proiecte care nu au fost dezvăluite.

Bain Capital Ventures are un istoric de investiții în sectorul crypto și blockchain, după ce a susținut anterior companii precum BlockFi, Compound și Digital Currency Group. Cel mai recent fond, BCV Fund I, este primul de acest gen de la Bain Capital Ventures, axat exclusiv pe piața crypto.

Un reprezentant al BCV a declarat că obiectivul fondului crypto este de a susține antreprenorii care dezvoltă următoarea generație de infrastructură deschisă de internet. Purtătorul de cuvânt a continuat spunând că "fondul de investiții dedicat" este înființat cu o abordare foarte tehnică și bazată pe colaborare, pentru a ajuta dezvoltatorii de crypto și Web3 de la seed până la creștere.

Întrebat dacă criptomonedele vor avea un rol semnificativ în viitorul capitalului de risc, reprezentantul a răspuns că internetul trece printr-o schimbare majoră spre servicii deschise, bazate pe comunitate și descentralizate.

"Credem că această schimbare va fi una dintre cele mai importante evoluții tehnologice de la apariția internetului și va necesita un nou tip de firmă de investiții - una care poate sprijini nevoile fondatorilor și ale ecosistemului de la ideație până la scară." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.