Știri crypto & Bitcoin - Bancherii ruși se pare că vor să scoată în afara legii portofelele crypto fără custodie - Firma Crypto Exmo iese din Rusia și Belarus prin vânzarea unei părți a afacerii sale – 9-10-2022

Știri crypto & Bitcoin - Bancherii ruși se pare că vor să scoată în afara legii portofelele crypto fără custodie - Firma Crypto Exmo iese din Rusia și Belarus prin vânzarea unei părți a afacerii sale – 9-10-2022

Bancherii ruși se pare că vor să scoată în afara legii portofelele crypto fără custodie

O importantă asociație bancară din Rusia vrea să incrimineze păstrarea propriilor chei de criptomonede.

Asociația Băncilor din Rusia, o organizație care include peste 300 de bănci și instituții financiare rusești, a cerut legiuitorilor să incrimineze stocarea crypto în afara exchange-urilor centralizate, pe portofele fără custodie, a relatat agenția locală de știri, Izvestia.

Spre deosebire de conturile de la exchange-urile crypto centralizate, portofelele fără custodie sau auto-custodiate permit utilizatorilor să stocheze crypto fără a se baza pe o terță parte care este capabilă să înghețe, să blocheze sau să confiște activele crypto ale utilizatorului. Acest lucru le permite în esență investitorilor să "fie propria lor bancă", obținând controlul deplin asupra crypto lor și a cheii private asociate.

Dar se pare că Asociația Băncilor din Rusia nu este un mare fan al faptului de a lăsa oamenii să își controleze criptomonedele. Asociația a elaborat un cadru pentru executarea silită a crypto stocate în portofele fără custodie, din cauza "dificultăților serioase" de a confisca crypto din astfel de portofele de la debitori și infractori, a declarat vicepreședintele asociației, Anatoly Kozlachkov.

Elaborat împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, cadrul vizează introducerea răspunderii penale pentru neraportarea criptomonedelor stocate pe portofele fără custodie. Asociația a propus, de asemenea, introducerea răspunderii penale pentru refuzul de a furniza chei agențiilor autorizate.

Asociația ar fi trimis o scrisoare cu cadrul propus mai multor agenții și autorități de reglementare, inclusiv Băncii Rusiei și Serviciului Federal de Monitorizare Financiară, la mijlocul lunii aprilie.

Bancherii au recunoscut că propunerea lor este complicată de dificultățile tehnice asociate cu accesul forțat la portofelele fără custodie, din cauza anonimatului proprietarilor și de complexitatea tehnică a accesării unor astfel de fonduri fără consimțământul proprietarilor acestora. "Acest lucru face practic imposibilă aplicarea sechestrului asupra unor astfel de active", se arată în raport. (Sursa EN)

Firma Crypto Exmo iese din Rusia și Belarus prin vânzarea unei părți a afacerii sale

Exchange-ul crypto, Exmo, cu sediul la Londra, este cea mai recentă platformă de tranzacționare de criptomonede care și-a suspendat în mod oficial activitatea în Rusia și Belarus din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

Exmo își vinde activitatea de active digitale din Rusia și Belarus unei companii de dezvoltare de software cu sediul în Rusia, lucru pe care Exmo l-a anunțat oficial. La momentul redactării acestui articol, noul proprietar și valoarea tranzacției nu au fost dezvăluite.

"Din păcate, nu mai putem deține partea de risc ridicat a afacerii, deoarece un grup global nu dorește să pună în pericol planurile de expansiune globală prin menținerea unor astfel de piețe cu risc ridicat în structura sa", a declarat directorul executiv al Exmo, Serhii Zhdanov.

Tranzacția include conturile clienților Exmo din Rusia și Belarus, precum și sistemele locale de rampă fiat, a precizat Zhdanov. Codul tehnic al platformei nu este vândut și este deținut în întregime de grupul Exmo.

În afară de Rusia și Belarus, tranzacția include și afacerile Exmo din Kazahstan, deoarece echipa noului proprietar are sediul în Kazahstan. Cumpărătorul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, deține atât o companie rusă de dezvoltare de software, cât și o entitate juridică cu sediul în Kazahstan pentru un exchange crypto, a precizat directorul general."Am depus mult efort în partea rusă a afacerii, așa că ne-am asigurat că acum se află pe mâini bune. Noul proprietar nu numai că urmează foaia de parcurs pe care am creat-o mai devreme, dar va ajunge mult mai ușor la noi culmi. Am luat această decizie în beneficiul ambelor părți", a declarat Zhdanov. La jumătatea lunii martie, firma a declarat că nu va îngheța conturile rușilor obișnuiți din cauza sancțiunilor occidentale. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.