Știri crypto & Bitcoin - Băncile de economii germane vor să permită Bitcoin pentru 50M de clienți - Ministerul de Finanțe din Cipru recomandă "consolidarea competențelor" pentru criptomonede – 09-03-2022

Știri crypto & Bitcoin - Băncile de economii germane vor să permită Bitcoin pentru 50M de clienți - Ministerul de Finanțe din Cipru recomandă "consolidarea competențelor" pentru criptomonede – 09-03-2022

Băncile de economii germane vor să permită Bitcoin pentru 50M de clienți

Băncile de economii germane intenționează să permită clienților să investească în principalele monede digitale, precum Bitcoin (BTC) și Ether (ETH), direct din conturile curente.

Băncile de economii din țările vorbitoare de limbă germană, cunoscute și sub numele de Sparkassen, lucrează la un proiect pilot pentru a lansa un portofel și un exchange crypto intern, a relatat revista locală de afaceri, Capital.

Proiectul pilot este supus aprobării comisiilor Sparkasse la începutul anului, în timp ce asociația bancară își propune să dezvolte servicii conexe la începutul anului 2022.

Un purtător de cuvânt al Asociației germane a caselor de economii a confirmat știrea, declarând:

"Din ce în ce mai mulți consumatori sunt interesați de criptomonede. Unul din zece clienți ai băncilor de economii germane declară că deține sau a deținut active crypto. Având în vedere așteptările acestora, Grupul financiar al băncilor de economii trebuie să se intereseze și de activele crypto."

Reprezentantul a adăugat că un grup de experți de la furnizorul german de servicii IT S-Payment "explorează în prezent modalități de a oferi o opțiune de a stoca în siguranță active crypto într-un portofel, pentru anumiți clienți".

Un proiect pilot corespunzător ar trebui să înceapă mai întâi cu băncile de economii individuale, fiecare dintre cele 370 de Sparkassen urmând să decidă în mod independent dacă introduce sau nu tranzacționarea crypto. Potrivit surselor Capital, o serie de bănci și-au exprimat deja un interes semnificativ față de platforma crypto. (Sursa EN)

Ministerul de Finanțe din Cipru recomandă "consolidarea competențelor" pentru criptomonede

Cipru se pregătește să reglementeze industria criptomonedelor, iar Ministerul de Finanțe al țării a publicat o evaluare națională a riscurilor privind criptomonedele.

Documentația oficială oferă o evaluare a riscurilor pentru Republica Cipru, în ceea ce privește riscurile de spălare a banilor legate de activitățile cu active virtuale și de furnizorii de servicii de active virtuale (VASP).

Ministerul de Finanțe din Cipru a subliniat că există o "înțelegere sau o experiență directă limitată" în ceea ce privește riscurile de spălare a banilor legate de crypto în această țară.

Cu toate acestea, autorități precum Comisia pentru valori mobiliare și burse din Cipru (CySEC) și autoritățile locale de aplicare a legii au demonstrat un "nivel sofisticat de înțelegere a acestui sector", se arată în declarație. Autoritățile ar trebui să exploreze în continuare piața și să primească "o formare aprofundată pe aceste teme" pentru a-și îmbunătăți competențele, a precizat ministerul.

De asemenea, ministerul a recomandat ca societățile financiare locale "să adopte politici și proceduri scrise pentru a se conforma" regulii privind transferurile bancare pentru monedele virtuale. Între timp, autoritățile ar trebui să înceapă să mențină și să facă schimb de date specifice monedelor virtuale și VASP-urilor, a declarat ministerul, adăugând:

"Deși se crede că nivelurile de activitate sunt acum neglijabile, acest lucru va permite o bază de referință bazată pe dovezi pe măsură ce activitățile cresc, promovând detectarea mai devreme a riscurilor sau a modificărilor nivelurilor de risc."

Autoritatea a menționat că Cipru ar trebui să colaboreze în mod activ cu alte jurisdicții cu experiență în industria crypto, pentru a învăța din aceste relații și pentru a identifica cele mai bune practici."O astfel de cooperare internațională ar putea fi un canal important pentru ca Cipru să își consolideze și să își accelereze consolidarea capacităților pentru sectorul VA/VASP", a scris ministerul. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.