Știri crypto & Bitcoin - Bancomatele crypto din Singapore au fost închise după represiunea băncii centrale - Autoritatea de reglementare a valorilor mobiliare din UE solicită interzicerea minării crypto proof-of-work – 07-05-2022

Știri crypto & Bitcoin - Bancomatele crypto din Singapore au fost închise după represiunea băncii centrale - Autoritatea de reglementare a valorilor mobiliare din UE solicită interzicerea minării crypto proof-of-work – 07-05-2022

Bancomatele crypto din Singapore au fost închise după represiunea băncii centrale

Autoritatea monetară din Singapore ar fi decis să închidă bancomatele de criptomonede din orașul-stat.

Potrivit Bloomberg, pentru a se conforma noilor reglementări emise de Monetary Authority of Singapore (MAS), banca centrală din Singapore, operatorii de bancomate pentru criptomonede din această țară au fost nevoiți să își închidă operațiunile.

Noua măsură drastică împotriva bancomatelor de criptomonede a stârnit mai multe reacții din partea operatorilor de criptomonede din oraș, Daenerys & Co declarându-se "surprinsă" și anulându-și serviciul de bancomat. Principalul său concurent, Deodi, și-a oprit rețeaua de bancomate și a trimis personal pentru a-și îndepărta bancomatele de criptomonede.

Măsura face parte dintr-un efort mai amplu al organismului de supraveghere din Singapore de a reglementa publicitatea criptomonedelor către public. Banca centrală a publicat noi îndrumări care interzic firmelor de criptomonede să își facă publicitate pentru serviciile lor în locuri publice, pe site-uri web și pe rețelele sociale.

Aversiunea Singapore față de criptomonede este însă mai degrabă o surpriză. Coincub, un startup fintech cu sediul în orașul-stat, a numit în decembrie Singapore cea mai prietenoasă țară din lume în materie de criptomonede, datorită "mediului legislativ bun" al orașului și "ratei ridicate de adoptare a criptomonedelor". Cu toate acestea, climatul legislativ din orașul-stat pare să fie mai tulbure în acest moment. (Sursa EN)

Autoritatea de reglementare a valorilor mobiliare din UE solicită interzicerea minării crypto proof-of-work

Erik Thedéen, vicepreședintele Autorității Europene pentru Valori Mobiliare și Piețe, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la utilizarea tot mai frecventă a energiei regenerabile pentru minarea Bitcoin.

Într-un interviu recent acordat Financial Times, Thedéen a declarat că minarea Bitcoin (BTC) a devenit o "problemă națională" și a avertizat că, criptomonedele ar putea reprezenta un risc pentru obiectivele privind schimbările climatice.

Acesta a făcut apel la autoritățile europene de reglementare, să facă o excepție specială în ceea ce privește minarea proof-of-work (PoW), care este utilizată în principal de Bitcoin și de alte câteva altcoins forked. De asemenea, a pledat pentru proof-of-stake (PoS) ca o alternativă mai bună și mai eficientă din punct de vedere energetic:

"Trebuie să avem o discuție despre trecerea industriei la o tehnologie mai eficientă."

Melanion Capital, o firmă de investiții alternative cu sediul la Paris, a abordat apelul tot mai mare pentru interzicerea minării PoW, în noiembrie 2021, numind-o "complet dezinformată".

Firma de investiții a declarat că, din cauza naturii descentralizate a Bitcoin, nu există niciun lobby sau grup care să-i apere interesele, ceea ce "nu ar trebui să fie luat ca o oportunitate de a implementa măsuri care să facă ilegală o industrie pentru lipsa sa de puteri defensive".Utilizarea energiei de către rețeaua Bitcoin a fost unul dintre cele mai controversate subiecte din 2021, care i-a văzut pe Elon Musk, Jack Dorsey și Michael Saylor angajându-se în mai multe dezbateri. Tesla a renunțat chiar și la opțiunea de plată Bitcoin, invocând utilizarea energiei rețelei Bitcoin. Cu toate acestea, spre deosebire de Thedéen, majoritatea criticilor de până acum nu au avut nicio problemă cu utilizarea energiei curate. Musk a afirmat că, dacă 50% din energia rețelei Bitcoin provine din surse regenerabile, Tesla s-ar mai gândi la adăugarea unei opțiuni de plată Bitcoin. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.