Știri crypto & Bitcoin - BCE prezintă un euro digital –anonim-, în timp ce publicul se opune –slavecoin- - Rețeaua Bitcoin se fortifică pe măsură ce dificultatea de minare înregistrează ATH de 31.251T

Știri crypto & Bitcoin - BCE prezintă un euro digital –anonim-, în timp ce publicul se opune –slavecoin- - Rețeaua Bitcoin se fortifică pe măsură ce dificultatea de minare înregistrează ATH de 31.251T

BCE prezintă un euro digital –anonim-, în timp ce publicul se opune –slavecoin-

Banca Centrală Europeană (BCE) continuă să promoveze proiectul său de monedă digitală a băncii centrale (CBDC), în ciuda faptului că europenii nu par să aibă o părere prea bună despre un euro digital.

BCE a publicat un alt document de lucru privind euro digital, oferind o analiză tehnică extinsă a unei potențiale CBDC europene și a poziției acesteia în sistemul financiar existent.

Publicat la 13 mai, documentul de lucru își propune să studieze aspecte precum intermedierea financiară, opțiunile de plată și confidențialitatea în economia digitală, oferind un număr mare de concluzii conexe bazate pe algebră.

Studiul sugerează că o "CBDC anonimă" este preferabilă plăților digitale tradiționale, cum ar fi depozitele bancare, dar "poate fi suplinită" de monedele digitale sau de "tokeni de plată" emiși de giganții din domeniul tehnologiei.

"Acest risc ar fi deosebit de tangibil dacă aceste platforme concurează cu băncile pe piața serviciilor financiare. Cu toate acestea, o opționalitate a caracteristicilor de partajare a datelor poate duce la o adoptare pe scară largă a CBDC", se arată în documentul de lucru.

Potrivit BCE, una dintre principalele probleme ale numerarului este că nu poate fi utilizat pentru tranziții online mai eficiente, în timp ce păstrează anonimatul. În schimb, depozitele bancare pot fi utilizate online, dar nu oferă suficient anonimat.

În cele din urmă, monedele digitale emise de platformele tehnologice "permit comercianților să se ascundă de bănci, dar permit platformelor să înăbușe concurența", a scris BCE, adăugând:

"Un instrument de plată digital independent - o CBDC - care permite agenților să își împărtășească datele de plată cu părțile selectate poate depăși toate fricțiunile. [...] Introducerea unei CBDC cu anonimat le permite comercianților să împiedice băncile să extragă informații din fluxurile de plăți." (Sursa EN)

Rețeaua Bitcoin se fortifică pe măsură ce dificultatea de minare înregistrează ATH de 31.251T

Distanțându-se și mai mult de orice preocupare legată de atacuri planificate asupra blockchain-ului, rețeaua Bitcoin a stabilit un nou maxim istoric al dificultăților de minare de 31,251 trilioane - depășind pentru prima dată în istorie pragul de 30 de trilioane.

Creatorul Bitcoin (BTC), Satoshi Nakamoto, a garantat securitatea rețelei BTC prin intermediul unei rețele descentralizate de BTC miners, care au sarcina de a confirma legitimitatea tranzacțiilor și de a emite noi blocuri.

Având în vedere sprijinul extins al comunității - de la dezvoltatori, la hodleri, la comercianți și la miners - care se întinde pe o perioadă de peste 13 ani, rețeaua BTC a fost martora unui raliu istoric de 10 luni, când a atins o dificultate de minare de 31,251 trilioane.

Dificultatea de minare protejează ecosistemul BTC împotriva atacurilor de rețea, cum ar fi double-spending, prin care actorii malițioși încearcă să inverseze tranzacțiile confirmate pe blockchain-ul BTC. O dificultate de minare mai mare necesită o putere de calcul mai mare din partea miners, pentru a confirma tranzacțiile în rețeaua BTC.Prin urmare, cea mai recentă dificultate a rețelei BTC, ATH, face aproape imposibil ca actorii malițioși să reprezinte peste 50% din rata de hash. Potrivit blockchain.com, rețeaua BTC solicită 220,436 milioane de terahashes/secundă (TH/s) la momentul redactării acestui articol. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.