Știri crypto & Bitcoin - Bill Gates avertizează cumpărătorii de Bitcoin: dacă aveți mai puțini bani ca Elon Musk aveți grijă - Marile bănci din Asia se unesc pentru a forma un pact CBDC „multiplu” în blockchain – 03-05-2021

Fondatorul Microsoft, Bill Gates a emis un avertisment pentru eventualii cumpărători de Bitcoin (BTC), care urmăresc să implementeze aceeași strategie de ...

Știri crypto & Bitcoin - Bill Gates avertizează cumpărătorii de Bitcoin: dacă aveți mai puțini bani ca Elon Musk aveți grijă - Marile bănci din Asia se unesc pentru a forma un pact CBDC „multiplu” în blockchain – 03-05-2021

Bill Gates avertizează cumpărătorii de Bitcoin: dacă aveți mai puțini bani ca Elon Musk aveți grijă

Fondatorul Microsoft, Bill Gates a emis un avertisment pentru eventualii cumpărători de Bitcoin (BTC), care urmăresc să implementeze aceeași strategie de investiție a lui Elon Musk. În cadrul unui interviu pentru Emily Chang, din partea Bloomberg, Gates a sugerat că Musk are acces la tehnici sofisticate de management comercial, la care nu are acces investitorul de rând.

Întrebat fiind despre posibilitatea ca Bitcoin să-și modifice prețul ca reacție la un simplu tweet – în mod cert cu referire la postările de pe social media ale lui Elon Musk – Gates a spus că Musk este probabil protejat de asemenea căderi ale pieței:

„Elon are foarte mulți bani și este foarte sofisticat, știi, nu-mi fac griji că Bitcoins pe care îi deține cresc sau se prăbușesc aleatoriu.”

Gates a spus că ar fi o greșeală pentru investitorul de rând să urmeze orbește mania optimismului ce învăluie mișcările de piață determinate de Musk, spunând celor care nu sunt miliardari să „aibă grijă.” Acesta a spus că:

„Cred că oamenii care sunt atrași de aceste manii s-ar putea să nu aibă atât de mulți bani de pierdut. Prin urmare, nu sunt bullish în ceea ce privește Bitcoin, iar părerea mea generală ar fi următoarea: dacă ai mai puțini bani decât Elon, probabil ar trebui să ai grijă.”

Fondatorul Microsoft a abordat problema consumului de energie al Bitcoin:

„Există lucruri în societate, în care investim și dau randament. Se întâmplă că Bitcoin utilizează foarte multă energie electrică. Se întâmplă că promovează tranzacțiile anonime și acestea nu sunt tranzacții reversibile,” a declarat Gates.

Conform lui Gates, monedele digitale nu sunt neapărat un lucru rău; acesta doar consideră că acestea ar trebui să fie transparente, reversibile și în special centralizate.  (Sursa EN)

Marile bănci din Asia se unesc pentru a forma un pact CBDC „multiplu” în blockchain

Mai multe bănci mari din Asia și-au unit forțele pentru a crea o CBDC transfrontalieră, conform unui anunț efectuat pe 23 februarie.

Denumit Multiple Central Bank Digital Currency Bridge, sau m-CBDC, proiectul combină forțele Autorității Monetare din Hong Kong, cu cele ale Băncii Thailandei, ale Băncii Emiratelor Arabe Unite și cu cele ale Institutului pentru Monede Digitale al Băncii Populare din China, pentru crearea unui prototip de CBDC, cu utilizarea tehnologiei distributed ledger.

Creat pe baza proiectului de cercetare „Inthanon-LionRock”început în 2019, cea mai recentă etapă de explorare a domeniului CBDC va dezvolta un proof-of-concept pentru „facilitarea schimbului transfrontalier de valută în timp real – versus – operațiuni de plată într-un context multi-jurisdicțional, 24/7.”

Scopul declarat al proiectului este de a aborda „punctele nevralgice” în desfășurarea transferurilor transfrontaliere. Acestea includ ineficiența costurilor și reglementările complexe care însoțesc transferurile de bani dintr-o țară în alta.

După cum a mai fost descris de către guvernatorul adjunct al Băncii Thailandei, Mathee Supapongse:

„Modelul furnizează o rețea de coridoare transfrontaliere, în care participanții pot transfera fonduri instantaneu, pe o bază peer-to-peer și într-o manieră atomică PvP. Design-ul și principalele constatări ale proiectului au adăugat noi dimensiuni studiilor efectuate de comunitățile băncilor centrale, asupra zonei de transfer transfrontalier al finanțelor.”

Băncile centrale care fac parte din proiect speră să atragă  mai multe instituții în cadrul acestei scheme și intenționează să creeze un mediu propice pentru explorarea CBDC în Asia și mai departe. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.