Știri crypto & Bitcoin - Binance anunță lansarea unui card crypto pentru refugiații ucraineni - Se pare că Fidelity va permite conturilor de economii de pensii 401(k) să investească în Bitcoin – 17-10-2022

Știri crypto & Bitcoin - Binance anunță lansarea unui card crypto pentru refugiații ucraineni - Se pare că Fidelity va permite conturilor de economii de pensii 401(k) să investească în Bitcoin – 17-10-2022

Binance anunță lansarea unui card crypto pentru refugiații ucraineni

Exchange-ul crypto, global, Binance, a lansat un card crypto care permite refugiaților din Ucraina să facă tranzacții crypto și să primească fonduri, prin intermediul cardului Binance Visa.

Binance a anunțat că se află în colaborare cu mai multe entități, inclusiv cu platforma europeană de servicii bancare ca serviciu, Contis și cu organizațiile non-profit, Rotary și Palianytsia, pentru a oferi refugiaților afectați de conflictul ucrainean o modalitate de a trimite și primi fonduri și de a face cumpărături în cadrul Spațiului Economic European (SEE).

Pe lângă accesul la tranzacțiile crypto, beneficiarii cardului care sunt verificați de organizațiile non-profit locale vor primi sprijin financiar din partea Binance, sub formă de Binance USD (BUSD). Acești utilizatori vor primi 75 BUSD pe lună timp de trei luni, suma de donație recomandată de Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR).

Helen Hai, șefa Binance Charity, a declarat că, deoarece cardul nu este un "produs comercial", obiectivul său principal este de a oferi un instrument de plată funcțional pentru a primi și cheltui donații. Hai a explicat că acesta este un mod important prin care lumea poate vedea cum crypto pot juca un rol în societate.

"Întreaga lume este capabilă să observe rolul important pe care îl joacă crypto și modul în care acestea ne transformă realitatea. Crypto sunt cele care joacă un rol cheie în strângerea de fonduri vitale și în furnizarea de asistență umanitară, atât de necesară Ucrainei."

Hai a remarcat, de asemenea, că acesta este un bun exemplu al modului în care criptomonedele pot fi folosite nu doar ca mijloc de tranzacție, ci și ca mijloc de plată. Hai consideră că, crypto este un instrument care "nu are granițe, restricții, nu necesită documente și alte proceduri birocratice complexe și îndelungate și este capabil să producă rezultate aici și acum". (Sursa EN)

Se pare că Fidelity va permite conturilor de economii de pensii 401(k) să investească în Bitcoin

Furnizorul de planuri de pensii Fidelity Investments, cu sediul în Statele Unite, va permite, se pare, deținătorilor de conturi de economii pentru pensie 401(k) să investească direct în Bitcoin (BTC).

Noul plan de investiții pentru pensionare în Bitcoin ar urma să intre în funcțiune în cursul acestui an. Acesta va permite celor peste 23.000 de companii asociate cu Fidelity să își administreze conturile de pensii, pentru a oferi clienților opțiuni de investiții în Bitcoin, a relatat The Wall Street Journal.

În cazul în care propunerea de a aloca BTC în contul lor de economii va primi aprobarea angajatorilor, aceasta va permite celor care economisesc la pensie să aloce până la 20% din portofoliul lor în Bitcoin. Fidelity se află în prezent în discuții cu mai mulți angajatori care îi folosesc serviciile, iar MicroStrategy ar fi fost deja de acord cu planurile de investiții în BTC.

Argumentul ca aceste conturi de economii pentru pensionare să investească în Bitcoin nu este nou. La începutul lunii iunie 2021, un alt furnizor de planuri de pensii, ForUsAll, a încheiat un parteneriat cu Coinbase pentru a oferi expunere la BTC deținătorilor de conturi de economii pentru pensionare. Cu toate acestea, interesul Fidelity în acest sector ar ridica cu siguranță ideea în mainstream.

Dave Gray, șeful ofertelor și platformelor de pensii la locul de muncă, de la Fidelity Investments, a precizat că decizia de a oferi expunere la Bitcoin deținătorilor de planuri 401(k) s-a bazat pe cererea mare a clienților. El a spus:"Am început să sesizăm un interes tot mai mare din partea sponsorilor de planuri, în mod organic, cu privire la cum ar putea fi oferit Bitcoin sau cum ar putea fi oferite activele digitale într-un plan de pensii. Ne așteptăm pe deplin ca criptomonedele să modeleze modul în care generațiile viitoare se vor gândi la investiții pe termen scurt și pe termen lung." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.