Știri crypto & Bitcoin - Binance Turcia amendată cu 8 milioane de lire pentru neconformitate împotriva spălării banilor - Un comisar de poliție indian lansează un avertisment public împotriva fraudelor crypto – 25-03-2022

Știri crypto & Bitcoin - Binance Turcia amendată cu 8 milioane de lire pentru neconformitate împotriva spălării banilor - Un comisar de poliție indian lansează un avertisment public împotriva fraudelor crypto – 25-03-2022

Binance Turcia amendată cu 8 milioane de lire pentru neconformitate împotriva spălării banilor

Consiliul de Investigare a Criminalității Economice (MASAK) a amendat Binance Turcia cu 8 milioane de lire (aproape 750.000 de dolari) după ce exchange-ul crypto a eșuat în auditul efectuat de organismul de supraveghere financiară, pentru monitorizarea conformității în materie de combatere a spălării banilor (AML).

Consiliul de Investigare a Criminalității Economice (MASAK), care servește drept unitate de informații financiare din Turcia, în cadrul Ministerului Finanțelor și Trezoreriei, a găsit operațiunile din Turcia ale exchange-ului crypto, Binance, vinovate de încălcarea legilor care intenționează să prevină spălarea banilor dobândiți prin mijloace ilegale. Potrivit agenției locale de știri Anadolu Agency, MASAK a efectuat un audit al Legii nr. 5549 privind prevenirea spălării veniturilor provenite din infracțiuni, cunoscută și sub numele de Legea AML.

Legea AML din Turcia impune companiilor să identifice și să verifice informațiile de identificare personală ale clienților de pe platformă, care includ detalii precum numele de familie, data nașterii, numărul de identificare T.C. (echivalentul turcesc al unui număr de securitate socială) și tipul și numărul documentelor de identitate. De asemenea, legea prevede ca întreprinderile să notifice guvernul cu privire la activitățile suspecte, în termen de 10 zile.

După cum a fost relatat, organismul de supraveghere a impus amenda administrativă maximă posibilă de 8 milioane de lire turcești pentru presupusa încălcare. În plus, acest termen coincide, de asemenea, cu ziua în care președintele Erdoğan a anunțat finalizarea unui proiect de lege privind criptomonedele, care va fi în curând predat Parlamentului spre aprobare.

Prin aceasta, Binance devine, de asemenea, prima afacere crypto care primește o amendă din partea guvernului turc. În plus, MASAK colaborează îndeaproape cu Grupul de Acțiune Financiară Internațională (FATF), un organism global de reglementare a spălării banilor și a finanțării terorismului, potrivit fostului ministru al Trezoreriei și al Costurilor, Lutfi Elvan:

"FATF a cerut să se ia măsuri împotriva platformelor de tranzacționare crypto". (Sursa EN)

Un comisar de poliție indian lansează un avertisment public împotriva fraudelor crypto

În cadrul unui eveniment găzduit de poliția orașului Hyderabad, India, comisarul adjunct al poliției, Shikha Goel, i-a avertizat pe cetățenii indieni cu privire la creșterea criminalității cibernetice și le-a sugerat să evite transferul de criptomonede către portofele private neautorizate.

Goel a evidențiat diferitele metode folosite în mod activ de escroci pentru a păcăli investitorii, cum ar fi oportunitățile de investiții profitabile, transferurile bancare nelegitime și criptomonedele. Recunoscând creșterea numărului de utilizatori indieni de criptomonede, Goel a adăugat:

"Aceștia, [escrocii] vă cer să le împărtășiți detaliile criptomonedelor dumneavoastră. Și, odată ce le depuneți în portofel, vă sunt luați banii".

După ce a simplificat frauda elaborată într-o propoziție, Goel a subliniat, de asemenea, că au fost înregistrate șaisprezece astfel de cazuri care implică criptomonede.

Ca un avertisment corect pentru investitorii indieni în criptomonede, aceasta a spus:

"Dacă aveți de gând să folosiți sau să investiți în criptomonede, vă rugăm să vă adresați doar actorilor reputați și cu tradiție în acest domeniu."

Într-un interviu acordat publicației The Hindu, Goel a dezvăluit că 14 din cele 16 cazuri de fraudă cu criptomonede au fost direct legate de investiții și tranzacționare. În mod obișnuit, escrocii conving victimele să își transfere criptomonedele nou achiziționate pentru a obține profituri mai mari, ceea ce, potrivit lui Goel:

"Oamenii au fost înșelați cu 3,45 milioane de rupii (aproximativ 458.000 de dolari) în lăcomia lor de a obține profituri mai mari în schimbul investițiilor în criptomonede."

"Odată ce ai fost înșelat, este o fundătură. Banii virtuali nu pot fi niciodată urmăriți și returnați proprietarului inițial", a conchis aceasta. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.