Știri crypto & Bitcoin - Bitcoin, Bukele și o serie de bancheri centrali se întâlnesc în El Salvador - BitMEX lansează un exchange crypto spot pentru a nu se limita la instrumente derivate

Știri crypto & Bitcoin - Bitcoin, Bukele și o serie de bancheri centrali se întâlnesc în El Salvador - BitMEX lansează un exchange crypto spot pentru a nu se limita la instrumente derivate

Bitcoin, Bukele și o serie de bancheri centrali se întâlnesc în El Salvador

44 de bancheri centrali din țări în curs de dezvoltare din întreaga lume au participat la o conferință în El Salvador, pentru a discuta despre incluziunea financiară, finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii și Bitcoin (BTC).

Delegați ai băncilor centrale din Ghana până în Burundi, din Iordania până în Maldive și din Pakistan până în Costa Rica au sosit la San Salvador pentru conferință, la invitația președintelui El Salvadorului, Nayib Bukele.

Organizată de Alianța pentru incluziune financiară, o alianță globală de conducere politică, și în parteneriat cu banca centrală din El Salvador, conferința s-a desfășurat timp de trei zile. Într-un tweet, șeful băncii centrale din El Salvador, Douglas Rodríguez, a împărtășit:

"El Salvador este mândru să primească reprezentanți de la 44 de bănci centrale și autorități financiare pentru a învăța despre punerea în aplicare a Bitcoin și a politicilor de promovare a incluziunii financiare."

Echipa din spatele proiectului Bitcoin Beach a fost, de asemenea, la îndemână pentru a educa bancherii centrali. Bitcoin Beach, El Zonte, a fost locul de naștere al Legii Bitcoin, o mișcare de bază care a condus prima națiune care a adoptat Bitcoin.

Nicolas Burtey, co-fondator al Galoy Money - compania care a construit portofelul Bitcoin Beach - a declarat că "conferința este axată pe incluziunea financiară".

"Ei [bancherii centrali] nu au prea multă/ceva înțelegere despre Bitcoin [...] vor să învețe".

Burtey a continuat, explicând într-un tweet că există "încă multă educație de făcut”. (Sursa EN)

BitMEX lansează un exchange crypto spot pentru a nu se limita la instrumente derivate

Exchange-ul global de derivate crypto, BitMEX, își extinde platforma dincolo de instrumentele derivate, lansând în sfârșit o platformă de tranzacționare crypto spot.

BitMEX a anunțat oficial că exchange-ul său crypto spot, BitMEX Spot Exchange, este acum activ, permițând investitorilor de retail și instituționali să cumpere, să vândă și să tranzacționeze criptomonede precum Bitcoin (BTC) și Ether (ETH).

La lansare, exchange-ul acceptă șapte perechi de criptomonede, inclusiv BTC, ETH, Chainlink (LINK), Uniswap (UNI), Polygon (MATIC), Axie Infinity (AXS) și ApeCoin (APE), toate tranzacționate în raport cu stablecoin-ul Tether (USDT).

Lansarea BitMEX Spot Exchange vine în contextul în care compania intenționează să devină una dintre primele zece cele mai mari exchange-uri spot din lume. Compania a decis să își construiască propriul exchange spot anul trecut, ca răspuns la cererea tot mai mare de tranzacționare de criptomonede din partea bazei sale actuale de utilizatori, potrivit anunțului.

"Astăzi, BitMEX este cu un pas mai aproape de a le oferi utilizatorilor noștri un ecosistem crypto complet pentru a cumpăra, vinde și tranzacționa activele lor digitale preferate. Nu ne vom odihni, deoarece ne propunem să oferim mai multe caracteristici, mai multe perechi de tranzacționare și mai multe modalități pentru clienții noștri de a lua parte la revoluția crypto", a declarat Alexander Höpner, CEO-ul BitMEX."Aceasta este o zi importantă pentru transformarea BitMEX și pentru strategia noastră "dincolo de derivate"", a declarat vicepreședintele BitMEX Spot Exchange, Genia Mickhalchenko. Noul ecosistem va include o serie de produse, inclusiv produse purtătoare de dobândă, a declarat executivul. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.