Știri crypto & Bitcoin - Bitcoin declarat „mort” de mai bine de 400 de ori - Acțiunile blockchain chinezești pierd mai puțin în baia de sânge de pe piața crypto – 16-08-2021

În timp ce prețul Bitcoin a scăzut brusc la niveluri de 30k $, mass-media a adoptat o abordare deloc surprinzătoare în ceea ce privește prăbușirea pieței, anunțând că ...

Știri crypto & Bitcoin - Bitcoin declarat „mort” de mai bine de 400 de ori - Acțiunile blockchain chinezești pierd mai puțin în baia de sânge de pe piața crypto – 16-08-2021

Bitcoin declarat „mort” de mai bine de 400 de ori

În timp ce prețul Bitcoin a scăzut brusc la niveluri de 30k $, mass-media a adoptat o abordare deloc surprinzătoare în ceea ce privește prăbușirea pieței, anunțând că Bitcoin este mort.

Sfârșitul Bitcoin (BTC) a fost anunțat acum de peste 400 de ori în 12 ani, potrivit arhivei Bitcoin Obituaries. Există 414 necrologuri pentru Bitcoin de la înființarea sa în 2010, iar evaluările post-mortem de miercuri ale Bitcoin sunt încă adăugate.

Necrologurile variază de la numirea Bitcoin drept cea mai mare schemă Ponzi din istorie până la compararea BTC cu banii Monopoly.

Primul an al crypto prezintă un singur record, când prețul Bitcoin a fost de 0,23 dolari, ceea ce explică faptul că Bitcoin nu poate fi o monedă. Mai mult de un sfert dintre înregistrări sunt legate de perioada de creștere a Bitcoin din 2017 și de prăbușirea uriașă de după aceea.

În timp ce poveștile negative despre Bitcoin ajung în principal în perioadele de prăbușire a prețurilor, datele privind necrologurile Bitcoin arată că nu este neobișnuit să existe un articol care să îngroape cea mai mare criptomonedă, în timp ce piața este încă în creștere.

Bitcoin a fost întotdeauna un subiect bun de criticat de către mass-media mainstream. Volatilitatea prețului său, misterul încă nerezolvat al creatorului Satoshi Nakamoto și structura sa descentralizată care permite utilizarea în tranzacții ilegale fac din Bitcoin o țintă ușoară pentru titluri senzaționale. (Sursa EN)

Acțiunile blockchain chinezești pierd mai puțin în baia de sânge de pe piața crypto

Acțiunile chinezești legate de blockchain au avut o evoluție mult mai bună decât restul pieței globale de acțiuni crypto în timpul unei crize fulgerătoare de miercuri.

Potrivit unui portofoliu de opt acțiuni chinezești de tip A legate de industria blockchain, calculat de Bloomberg, acțiunile chinezești de tip blockchain au scăzut cu mai puțin de 2% joi, la ora 6 a.m. UTC, relatează Bloomberg. Portofoliul de acțiuni cuprinde acțiuni ale companiei de servicii IT Shenzhen Forms Syntron, ale firmei de gestionare a afacerilor Ygsoft și ale companiei Brilliance Technology, axată pe schimbul de date.

Ygsoft - o companie chineză specializată în instrumente bazate pe blockchain pentru lanțul de aprovizionare și trasabilitatea produselor - este în scădere cu aproximativ 1,6% în ultimele 24 de ore la momentul redactării acestui articol, potrivit datelor de la TradingView. Brilliance Technology, care dezvoltă instrumente de plată și tranzacționare care implementează big data și blockchain, a scăzut cu peste 2% la ora publicării.

Pierderile acțiunilor legate de blockchain din China sunt semnificativ mai mici decât cele ale pieței de acțiuni din industrie din restul lumii, în comparație cu o prăbușire medie de peste 5% pentru un portofoliu al Bloomberg, de 24 de acțiuni globale de blockchain și crypto din afara țării.

Exchange-ul crypto Coinbase, listat pe Nasdaq, a închis ședința de tranzacționare de miercuri cu pierderi de aproape 6%, scăzând la 224 de dolari. Firma de informații comerciale MicroStrategy a lui Michael Saylor, care deține o cantitate substanțială de Bitcoin (BTC), s-a scufundat cu aproape 7%. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.