Știri crypto & Bitcoin - Bitcoin este bine poziționat pentru a ajuta guvernele să creeze CBDC-uri mai ieftine – Deloitte - Organismul de supraveghere financiară din Marea Britanie caută talente crypto pe fondul unei noi represiuni – 28-08-2022

Un nou studiu realizat de gigantul serviciilor financiare, Deloitte, a evidențiat potențialul Bitcoin (BTC) ca bază pentru crearea unui ecosistem mai ieftin, mai rapid și mai sigur, pentru moneda fiat electronică sau pentru monedele digitale ale băncilor centrale (CBDC).

Știri crypto & Bitcoin - Bitcoin este bine poziționat pentru a ajuta guvernele să creeze CBDC-uri mai ieftine – Deloitte - Organismul de supraveghere financiară din Marea Britanie caută talente crypto pe fondul unei noi represiuni – 28-08-2022

Bitcoin este bine poziționat pentru a ajuta guvernele să creeze CBDC-uri mai ieftine – Deloitte

Un nou studiu realizat de gigantul serviciilor financiare, Deloitte, a evidențiat potențialul Bitcoin (BTC) ca bază pentru crearea unui ecosistem mai ieftin, mai rapid și mai sigur, pentru moneda fiat electronică sau pentru monedele digitale ale băncilor centrale (CBDC).

Analiza Deloitte, "Criptomoneda sponsorizată de stat", a subliniat necesitatea unei reproiectări complete a ecosistemului fiat tradițional, pentru a depăși problemele iminente de a fi "lent, predispus la erori și scump în raport cu performanța în alte industrii de înaltă tehnologie".

Cu toate acestea, raportul a evidențiat cinci domenii cheie în care Bitcoin poate ajuta moneda fiat tradițională să se îmbunătățească drastic - viteza, securitatea, eficiența, plățile transfrontaliere și colaborarea cu alți participanți la plăți:

"Cu potențialul de a [...] face acest lucru fără nevoia operațională zilnică a unei organizații centralizate, fie ea comercială sau federală, rezultatul ar putea fi cu adevărat transformațional".

În timp ce afirmă diversele diferențe dintre BTC și CBDC-urile emise de stat, analiza Deloitte reiterează una dintre principalele trăsături inflaționiste ale monedei fiduciare, afirmând că CBDC-urile nu au un plafon pentru oferta de bani conținută în registrul de evidență și că guvernele centralizate pot defini valoarea CBDC-ului.

Potrivit analizei, primele guverne care vor lansa un CBDC la nivel național vor avea un avantaj în ceea ce privește influențarea utilizării monedei locale pe piețele și în tranzacțiile internaționale.

Într-un mediu CBDC, Deloitte preconizează că exchange-urile crypto își păstrează poziția actuală de facilitatori folosiți pentru a converti "criptomonedele utilizatorilor în monedă de hârtie atunci când efectuează tranzacții în diferite monede și percep în schimb un comision de schimb". Într-un astfel de scenariu, băncile ar acționa drept custozi ai distributed ledger-ului și ar concura cu alți miners, pentru a procesa tranzacțiile și pentru a colecta recompensele sau comisioanele. (Sursa EN)

Organismul de supraveghere financiară din Marea Britanie caută talente crypto pe fondul unei noi represiuni

Autoritatea de Conduită Financiară din Regatul Unit (FCA) caută directori cu experiență în domeniul criptomonedelor, în contextul în care autoritatea de reglementare se pregătește să lanseze un nou departament de criptomonede, pentru a reglementa acest sector.

Potrivit anunțurilor de angajare ale FCA pe LinkedIn, autoritatea este acum în căutarea unui șef al departamentului de active digitale și a unui director al departamentului de plăți și active digitale. Ambele anunțuri de locuri de muncă vizează cunoscătorii de crypto.

Publicat pe LinkedIn, anunțul de angajare al șefului departamentului de active digitale al FCA vizează un candidat care va fi responsabil pentru conducerea abordării autorității în ceea ce privește operațiunile de reglementare în cadrul industriei crypto din Regatul Unit. Se așteaptă, de asemenea, ca noua poziție să ajute FCA să aibă o "narațiune unică privind crypto", notează postarea.

Noul rol face parte din planul FCA de a înființa un departament dedicat crypto, notează anunțul, precizând că noua poziție va fi crucială pentru eforturile de supraveghere crypto ale autorității de reglementare:

"Căutăm un șef de departament care să construiască și să conducă un nou departament crypto, care va conduce și coordona activitatea de reglementare a FCA pe această piață emergentă. Acesta este un rol de conducere esențial în cadrul unei noi direcții propuse care se ocupă de modele de afaceri emergente [...]"

Într-un alt anunț de angajare, FCA caută, de asemenea, un director pentru departamentul de plăți și active digitale.

Domeniul de aplicare al rolului include inițial responsabilitatea pentru politica și supravegherea legate de plăți, monede electronice și active crypto, precum și alte modele de afaceri emergente în industria serviciilor financiare. Postul necesită experiență și cunoașterea mediului de reglementare relevant, inclusiv a aspectelor asociate criptomonedelor și firmelor de plăți. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.