Știri crypto & Bitcoin - Bitcoin este "de mare îngrijorare", avertizează un oficial al băncii centrale a Irlandei - Organism de supraveghere japonez emite un avertisment pentru exchange-ul de derivate crypto Bybit – 13-09-2021

Directorul general al băncii centrale a Irlandei pentru conduită financiară este cel mai recent oficial care a subliniat problemele legate de Bitcoin (BTC) și de ...

Știri crypto & Bitcoin - Bitcoin este "de mare îngrijorare", avertizează un oficial al băncii centrale a Irlandei - Organism de supraveghere japonez emite un avertisment pentru exchange-ul de derivate crypto Bybit – 13-09-2021

Bitcoin este "de mare îngrijorare", avertizează un oficial al băncii centrale a Irlandei

Directorul general al băncii centrale a Irlandei pentru conduită financiară este cel mai recent oficial care a subliniat problemele legate de Bitcoin (BTC) și de industria criptomonedelor, în urma unei vânzări majore de pe piață.

Popularitatea tot mai mare a criptomonedelor precum Bitcoin este "foarte îngrijorătoare", a avertizat recent Derville Rowland, de la Banca Centrală a Irlandei.

"Criptomonedele sunt o investiție destul de speculativă și nereglementată", iar investitorii ar trebui să fie "foarte conștienți că ar putea pierde întreaga investiție". Rowland a făcut această declarație după ce piețele crypto au pierdut aproape 1.000 de miliarde $ în doar câteva zile, în una dintre cele mai mari vânzări istorice de criptomonede.

Perspectiva lui Rowland privind crypto va contribui la reglementarea globală a acestui spațiu, întrucât oficialul va prelua în iulie funcția de președinte al Comitetului permanent pentru gestionarea investițiilor al Autorității Europene pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA). La începutul acestui an, autoritatea financiară a subliniat aceleași preocupări în legătură cu crypto, afirmând că aceste tipuri de active nu sunt reglementate și prezintă riscuri semnificative pentru investitori, din cauza naturii lor extrem de volatile.

Ca unul dintre directorii de top ai băncii centrale a Irlandei, Rowland este cunoscută pentru poziția sa strictă față de încălcările financiare, precum și pentru implicarea sa în investigații majore pentru aplicarea legii. În luna martie, banca centrală a amendat cel mai mare broker bursier irlandez, Davy, pentru încălcarea regulilor de piață, împingând în cele din urmă firma să se scoată la vânzare. (Sursa EN)

Organism de supraveghere japonez emite un avertisment pentru exchange-ul de derivate crypto Bybit

Bybit, cu sediul în Singapore, a cincea cel mai mare exchange de derivate crypto din lume, după volumul de tranzacționare, ar fi oferit servicii crypto neînregistrate în Japonia, potrivit unui avertisment oficial.

Agenția Japoneză pentru Servicii Financiare a emis o scrisoare oficială de avertizare către Bybit, în care se precizează că firma nu este înregistrată pentru a opera servicii crypto în această țară.

Avertismentul vine ca răspuns la campania de marketing a Bybit, care ar fi vizat investitorii japonezi, potrivit lui Norbert Gehrke, fondator și director reprezentativ al hub-ului tehnologic, Tokyo FinTech.

"O astfel de mustrare publică pentru desfășurarea unei afaceri neînregistrate nu a mai avut loc de ceva vreme, așa că este de presupus că FSA a fost martoră la o comercializare agresivă a Bybit către investitorii japonezi, care depășește transgresiunile obișnuite de a-și prezenta site-ul în japoneză și de a nu bloca adresele IP japoneze", a scris Gehrke într-o postare pe blog.

Gehrke a susținut că site-ul japonez al Bybit nu menționează că investitorii locali nu au voie să acceseze platforma și nu blochează IP-urile locale de la accesarea acesteia. El a precizat că alte exchange-uri, precum Deribit, un exchange de derivate crypto, cu sediul în Panama, au blocat adresele IP din Japonia.

Potrivit unui anunț pe canalul japonez Telegram al Deribit, Deribit a restricționat accesul utilizatorilor japonezi la platforma sa la 1 mai 2020. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.