Știri crypto & Bitcoin - Bitcoin face parte din cea mai mare categorie de risc în noul plan de capital bancar de la Basel - Consiliul de minare Bitcoin confirmă că Elon Musk nu are "niciun rol” – 23-09-2021

Comitetul de supraveghere bancară de la Basel (BCBS), un comitet global al autorităților de supraveghere bancară și al băncilor centrale, a propus noi cerințe pentru băncile care doresc să ...

Știri crypto & Bitcoin - Bitcoin face parte din cea mai mare categorie de risc în noul plan de capital bancar de la Basel - Consiliul de minare Bitcoin confirmă că Elon Musk nu are "niciun rol” – 23-09-2021

Bitcoin face parte din cea mai mare categorie de risc în noul plan de capital bancar de la Basel

Comitetul de supraveghere bancară de la Basel (BCBS), un comitet global al autorităților de supraveghere bancară și al băncilor centrale, a propus noi cerințe pentru băncile care doresc să dețină criptomonede precum Bitcoin (BTC).

Într-un document de consultare, comitetul a oferit propuneri preliminare pentru tratamentul prudențial al expunerii crypto de către bănci.

Documentul se bazează pe conținutul documentului de discuție al comitetului din 2019 și pe răspunsurile primite de la diverse părți interesate și personalități internaționale din domeniu.

Volatilitatea percepută a criptomonedelor și potențialul de utilizare ilicită au determinat BCBS să atribuie o pondere de risc de 1.250% pentru Bitcoin. Acest lucru înseamnă, în esență, că băncile trebuie să dețină 1 dolar în capital pentru fiecare dolar care are expunere la Bitcoin.

Potrivit documentului, acest lucru ar asigura existența unui capital suficient pentru a absorbi o anulare completă a expunerii la active crypto "fără a expune deponenții și alți creditori de rang superior ai băncilor la pierderi".

BCBS a propus să împartă activele crypto în două mari categorii: cele eligibile pentru tratament conform Cadrului de la Basel, cu unele modificări, și activele precum Bitcoin, care fac obiectul noului tratament prudențial conservator.

Prima categorie ar include activele tradiționale tokenizate, precum și "activele crypto cu mecanisme eficiente de stabilizare", adică stablecoins.

Al doilea grup include Bitcoin și alte active care "nu îndeplinesc niciuna dintre condițiile de clasificare", cum ar fi aplicarea unui mecanism de stabilizare. (Sursa EN)

Consiliul de minare Bitcoin confirmă că Elon Musk nu are "niciun rol”

Consiliul de minare Bitcoin și-a făcut debutul oficial, pe măsură ce dezbaterea privind impactul asupra mediului al activului digital se intensifică.

Consiliul de minare Bitcoin se descrie ca fiind un "forum voluntar și deschis al Bitcoin miners, care se angajează față de rețea și principiile sale de bază". Misiunea sa este de a promova transparența, de a aproba bunele practici și de a încuraja educația în domeniul Bitcoin, potrivit site-ului oficial.

Directorul executiv al MicroStrategy, Michael Saylor, este unul dintre membrii fondatori.

Organizația este formată dintr-un grup de companii nord-americane de minare Bitcoin, conștiente de consumul de energie. Aceasta a fost sugerată pentru prima dată de Elon Musk într-un tweet la sfârșitul lunii mai, dar acesta a precizat de atunci că nu va avea niciun rol în cadrul consiliului. Site-ul se străduiește să sublinieze acest aspect:

"Elon Musk nu are niciun rol în cadrul BMC. Măsura implicării sale a fost să se alăture unui apel educațional cu un grup de companii nord-americane pentru a discuta despre minarea Bitcoin".

Pe lângă MicroStrategy, printre membrii fondatori se numără firma de gestionare a investițiilor Galaxy Digital, compania de minare blockchain Argo, firma de tehnologie blockchain Hive și compania de minare Bitcoin Riot. Membrii fondatori vor acoperi orice costuri de funcționare și invită orice Bitcoin miner de oriunde din lume să se alăture. Acesta a declarat că orice miner care se alătură ar trebui:

"Să creadă că este importantă transparența în ceea ce privește consumul de energie pentru minare și să fie de acord să împărtășească în mod voluntar mixul lor de energie și dimensiunea hashrate-ului în scopuri de cercetare și educaționale". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

100+ instrumente digitale pentru monede virtuale ( criptomonede )

Avem 30 de cryptomonede si 66 paritati si 5 stacking options, 2 optiuni de alimentare cu card (depozit VISA si MasterCard), 1 metoda alimentare EUR SEPA, 1 metoda alimentare RON transfer bancar.

Ai un cont de tranzactionare la noi ? Creeaza unul acum