Știri crypto & Bitcoin - Bitcoin greenwashing? Parlamentarii doresc definiții mai clare ale energiei verzi - Sceptic Bitcoin afirmă că moneda nu reprezintă o acoperire împotriva inflației – 14-07-2021

Parlamentarii din Regatul Unit au cerut puteri legislative mai mari, pentru a combate creșterea de „greenwashing” financiar – o practică frauduloasă prin care o companie supraestimează sau ...

Știri crypto & Bitcoin - Bitcoin greenwashing? Parlamentarii doresc definiții mai clare ale energiei verzi - Sceptic Bitcoin afirmă că moneda nu reprezintă o acoperire împotriva inflației – 14-07-2021

Bitcoin greenwashing? Parlamentarii doresc definiții mai clare ale energiei verzi

Parlamentarii din Regatul Unit au cerut puteri legislative mai mari, pentru a combate creșterea de „greenwashing” financiar – o practică frauduloasă prin care o companie supraestimează sau inventează gradul de utilizare a energiei verzi.

Un raport al Comisiei de Trezorerie a Camerei Comunelor îndeamnă guvernul Marii Britanii să clarifice definiția investițiilor care protejează mediul și să se consulte cu privire la perspectiva de a atașa „etichete ecologice” la produsele financiare. Raportul menționează că, „ecologic” atașat la investiții financiare este adeseori o exagerare și poate eșua în a fi în linie cu așteptările clienților:

„Este clar că în unele cazuri, etichetele sau descrierile indicilor „ecologici” sau „legați de climă” nu se potrivesc neapărat cu așteptările legitime ale consumatorilor, a ceea ce ar fi în mod obișnuit înțeles să însemne.”

Apelul mobilizator al legiuitorilor a venit în aceeași zi în care CEO-ul Twitter, Jack Dorsey și CEO-ul Tesla, Elon Musk, au fost de acord cu potențialul Bitcoin (BTC) de a deveni complet verde și de a submina imaginea sa ca o tehnologie dăunătoare mediului.

Musk și Dorsey au reacționat la un nou raport furnizat de Square și Ark Invest, care au explorat potențialul Bitcoin de a contribui la utilizarea energiei ecologice. Raportul argumenta că, în combinație cu stocarea energiei regenerabile, natura Bitcoin, de mare consumator de energie ar putea prezenta o soluție la problema care vede energia regenerabilă de multe ori irosită, în vremuri de abundență.

Dorința investitorilor de a se asocia numai cu întreprinderile ecologice a condus la creșterea investițiilor ESG, care privesc factorii de mediu, sociali și de guvernanță corporativă drept considerații cheie atunci când se fac investiții durabile. (Sursa EN)

Sceptic Bitcoin afirmă că moneda nu reprezintă o acoperire împotriva inflației

Nefiind legat de un singur guvern, sau de o singură țară, Bitcoin este adesea etichetat ca fiind un activ cu calități de depozit de valoare și ca acoperire împotriva altor arii ale finanțelor. Cu toate acestea, Nassim Taleb, un fost analist de riscuri este de părere contrară.

În cadrul unui interviu pentru CNBC, după ce a menționat similitudinea dintre Bitcoin și o schemă Ponzi, Taleb a declarat că: „Nu există nicio conexiune între inflație și monedă. Nici măcar una.”

Acesta a adăugat că:

„Poți avea hiperinflație iar Bitcoin să meargă către zero. Nu există nicio legătură între acestea.”

Aceasta nu este prima oară când Taleb își exprimă scepticismul în ceea ce privește Bitcoin. Mai devreme în cursul acestui an, acesta a menționat că își vinde deținerile de BTC, pretinzând că moneda are probleme cu volatilitatea.

Cu toate acestea, Taleb pare să aprecieze în totalitate tehnologia din spatele BTC. „Este un sistem criptografic foarte bine pus la punct. Este bine creat, dar nu există absolut nici un motiv pentru care ar trebui să fie legat de orice din sfera economică.”

„Dacă vrei o acoperire împotriva inflației, achiziționează niște pământ. Crește pe el, nu știu, măsline. Știi, vei avea ulei de măsline. În cazul în care prețul colapsează, vei rămâne cu ceva. Dar Bitcoin nu are nicio conexiune.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.