Știri crypto & Bitcoin - Bitcoin miner, Poolin, imortalizează adoptarea BTC din El Salvador în blockchain - DOGE vs BTC: Elon Musk declară că "cursa spațială" crypto cu BitMEX a început – 21-09-2021

Așa cum este normal pentru Bitcoin (BTC), El Salvador, devenind primul stat-națiune care a adoptat criptomoneda ca mijloc legal de plată, este acum ...

Știri crypto & Bitcoin - Bitcoin miner, Poolin, imortalizează adoptarea BTC din El Salvador în blockchain - DOGE vs BTC: Elon Musk declară că "cursa spațială" crypto cu BitMEX a început – 21-09-2021

Bitcoin miner, Poolin, imortalizează adoptarea BTC din El Salvador în blockchain

Așa cum este normal pentru Bitcoin (BTC), El Salvador, devenind primul stat-națiune care a adoptat criptomoneda ca mijloc legal de plată, este acum imortalizat în blockchain.

Datele furnizate de serviciul de explorare  blockchain, Blockchair arată că blocul 686.938 poartă mesajul "asamblea aprueba la ley bitcoin" - adică "adunarea aprobă legea Bitcoin"- care este titlul de pe prima pagină publicat de cotidianul salvadorian, Diario El Salvador.

După cum a fost raportat anterior, legislativul din El Salvador a adoptat un proiect de lege care face ca Bitcoin să devină mijloc legal de plată în țară. Între timp, un val de susținere pentru BTC în rândul principalelor figuri guvernamentale din America Latină continuă să apară, spre entuziasmul mai multor susținători ai Bitcoin.

Reacționând la această tendință în creștere, Chris Burniske, partener la fondul de capital de risc Placeholder VC, axat pe blockchain, a scris pe Twitter că mișcarea ar putea fi un mijloc pentru națiunile din America Latină de a "riposta la dolari și la datorii".

La începutul acestei săptămâni, fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, și-a dublat poziția față de Bitcoin, declarând că BTC concurează cu dolarul american.

Comemorarea de către Poolin a mișcării istorice de legalizare a Bitcoin din El Salvador vine la peste un deceniu după ce creatorul BTC, Satoshi Nakamoto, a gravat titlul de pe prima pagină a The Times din 3 ianuarie 2009 pe blocul de geneză al blockchain-ului:

"The Times 03/ian/2009 Cancelarul este pe punctul de a acorda un al doilea plan de salvare pentru bănci." (Sursa EN)

DOGE vs BTC: Elon Musk declară că "cursa spațială" crypto cu BitMEX a început

O cursă spațială a secolului XXI pare să se pregătească între Elon Musk și BitMEX, ambele părți promițând să-și lanseze mai întâi criptomonedele respective pe lună.

Vineri, populara bursă de derivate crypto, BitMEX, a anunțat că va sprijini firma de robotică spațială, Astrobotic Technology, în misiunea companiei de a trimite primul său lander comercial pe Lună în cursul trimestrului 4 al anului 2020.

Observând că misiunea își propune să fie primul caz în care "o companie privată care conduce o coaliție de parteneri guvernamentali, academici, industriali și internaționali ajunge pe suprafața lunară", BitMEX intenționează să facă această ocazie prin livrarea unui Bitcoin (BTC) fizic unicat pe suprafața lunii. Referindu-se la Musk ca la un "protagonist Dogecoin", BitMEX a adăugat:

"Nu avem nimic împotriva Dog Money, am considerat că este corect să ajutăm Bitcoin să ajungă primul acolo."

Anunțul a fost făcut după ce Musk a anunțat la începutul lunii mai că SpaceX plănuiește să lanseze o încărcătură finanțată de Dogecoin pe una dintre primele sale rachete spre Lună, afirmând că Dogecoin (DOGE) va deveni prima criptomonedă care va ajunge pe orbita lunară anul viitor.

Musk a răspuns ambițiilor astronomice nou descoperite de BitMEX pe Twitter, proclamând: "Nu, nu, nu: "A început o nouă cursă spațială!"

În timp ce răspunsurile la tweet-ul lui Elon sunt în mare parte adepții săi care se baricadează pentru ca DOGE să câștige cursa spațială crypto, alții au remarcat că există probleme mai presante pe Pământ decât dacă tokenul crypto ales de cineva este primul care intră pe orbita unui alt corp ceresc. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

100+ instrumente digitale pentru monede virtuale ( criptomonede )

Avem 30 de cryptomonede si 66 paritati si 5 stacking options, 2 optiuni de alimentare cu card (depozit VISA si MasterCard), 1 metoda alimentare EUR SEPA, 1 metoda alimentare RON transfer bancar.

Ai un cont de tranzactionare la noi ? Creeaza unul acum