Știri crypto & Bitcoin - Bitcoin miner-ul Riot Blockchain depune prospectul pentru o vânzare de acțiuni de 500 milioane de dolari - Compania de minare Bitcoin PrimeBlock va fi listată la bursă prin intermediul unei fuziuni SPAC – 13-09-2022

Știri crypto & Bitcoin - Bitcoin miner-ul Riot Blockchain depune prospectul pentru o vânzare de acțiuni de 500 milioane de dolari - Compania de minare Bitcoin PrimeBlock va fi listată la bursă prin intermediul unei fuziuni SPAC – 13-09-2022

Bitcoin miner-ul Riot Blockchain depune prospectul pentru o vânzare de acțiuni de 500 milioane de dolari

Într-un document depus la Comisia pentru valori mobiliare și burse din Statele Unite (SEC), compania de minare Bitcoin (BTC), Riot Blockchain, a anunțat că va vinde acțiuni ordinare în valoare de până la 500 de milioane de dolari, pentru a finanța cheltuielile generale ale companiei, cum ar fi capitalul de lucru, rambursarea obligațiilor corporative, cheltuielile de capital și achizițiile, precum și investițiile în proiecte existente și viitoare.

În urma ofertei, compania ar urma să aibă peste 139 de milioane de unități de acțiuni ordinare în circulație, ceea ce îi conferă o capitalizare de piață de aproape 3 miliarde de dolari. Compania este autorizată să emită în total 170 de milioane de unități de acțiuni ordinare.

În prezent, Riot Blockchain operează o flotă de Antminer fabricate de Bitmain Technologies. Firma se așteaptă ca numărul de Bitcoin miners să crească la peste 80.000 până în al patrulea trimestru al anului 2022. Riot Blockchain preconizează că puterea sa de minare va crește la aproximativ 7,7 exahash pe secundă până atunci, ceea ce ar reprezenta, teoretic, 3,8% din rata totală de hash a rețelei Bitcoin. Platformele sale de minare sunt concentrate în instalația Whinstone a companiei din Rockdale, Texas, posibil datorită costurilor ieftine ale energiei electrice din acest stat.

În octombrie anul trecut, Riot Blockchain a declarat că și-a triplat minarea de Bitcoin de la un an la altul și că, la acea vreme, acumula 194 de milioane de dolari în BTC. Cu toate acestea, producția companiei a suferit o lovitură puternică în februarie, când a închis pentru scurt timp 99% din operațiunile sale, în timp ce o furtună de iarnă se apropia de Texas. La sfârșitul anului 2021, Riot Blockchain poseda aproape 834,6 milioane de dolari în valoare contabilă tangibilă, în principal datorită instalațiilor, proprietăților și echipamentelor de minare. (Sursa EN)

Compania de minare Bitcoin PrimeBlock va fi listată la bursă prin intermediul unei fuziuni SPAC de 1,25 miliarde de dolari

Compania de minare Bitcoin (BTC), PrimeBlock, a anunțat că fuzionează cu compania 10X Capital Venture Acquisition Corp II, un vehicul de achiziție cu scop special (SPAC). Tranzacția plasează PrimeBlock la o valoare de întreprindere de 1,323 miliarde de dolari și este de așteptat să se încheie în a doua jumătate a anului.

Compania a instalat echipamente de auto-minare BTC de 1,8 exahash pe secundă, reprezentând aproximativ 0,89% din rata globală de hash a rețelei Bitcoin. Potrivit PrimeBlock, prețul său de rentabilitate pentru minare este de 9.000 de dolari pe monedă. În 2020, până la 59% din sursele sale de energie erau fără emisii de carbon. Firma urmărește să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon pe o bază netă zero până în anul 2050.

Anul trecut, PrimeBlock a adus venituri de 21,8 milioane de dolari prin minarea a 356,8 BTC. Dar, în 2022, firma se așteaptă să genereze venituri de 220,1 milioane de dolari, sau 3.629 BTC prognozați, în parte prin extinderea rapidă a capacităților de minare la peste 10 exahash pe secundă. De asemenea, are o mică operațiune de minare Ethereum (ETH), minând 699 de astfel de active digitale în 2021.

În ceea ce privește acordul de afaceri, Hans Thomas, președinte și CEO al 10X Capital, a comentat:

"Gaurav și echipa de conducere [...] au implementat cu succes peste 110 megawați de capacitate a centrelor de date și au generat venituri de peste 24 de milioane de dolari în al patrulea trimestru. Au construit relații puternice cu parteneri cheie [...] cu un angajament de a avea emisii nete de carbon zero până în 2050." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.