Știri crypto & Bitcoin - Bitfarm dorește achiziția a 48k miners noi în 2022, în ciuda deficitului de cip-uri - Lege în Kentucky va oferi scutiri de taxe pentru miners crypto de la nivel local – 20-05-2021

Una dintre cele mai mari operațiuni de minare Bitcoin din lume, Bitfarms s-a angajat să achiziționeze ...

Știri crypto & Bitcoin - Bitfarm dorește achiziția a 48k miners noi în 2022, în ciuda deficitului de cip-uri - Lege în Kentucky va oferi scutiri de taxe pentru miners crypto de la nivel local – 20-05-2021

Bitfarms dorește achiziția a 48k miners noi în 2022, în ciuda deficitului de cip-uri

Una dintre cele mai mari operațiuni de minare Bitcoin din lume, Bitfarms s-a angajat să achiziționeze 48 000 de miners noi, pe durata următorilor doi ani.

Compania de minare canadiană a achiziționat echipamentul de la furnizorul chinez, MicroBT, în încercarea de a își spori capacitatea de hash, cu încă 5 EH. Bitfarms a fost fondată în 2017, iar în prezent deține o capacitate de 1 EH. Aceasta și-a propus o creștere de 200% până la sfârșitul anului 2021.

Capacitatea de hash reprezintă suma de cai putere în calcul, care poate fi dedicată minării de Bitcoin sau de criptomonede.

Compania anticipează că transportul inițial de hardware va avea loc în ianuarie 2022, sau chiar înainte de această dată. Acesta va crește capacitatea de hash la un total de 8 EH, pe durata următorilor doi ani. Emiliano Grodzki, CEO-ul Bitfarms a afirmat că a devenit mai greu de securizat echipamentele de minare:

„Aprovizionarea cu miners va fi una dintre cele mai mari provocări din viitorul apropiat, din cauza unui deficit mondial de plăcuțe utilizate la crearea cip-urilor semi-conductoare, care reprezintă o componentă esențială în echipamentul de minare.”

Raportul nu a specificat care unități vor fi achiziționare, dar produsul emblematic al MicroBT este „WhatsMiner M30S++” care se mândrește cu o capacitate de 112 TH/s și un preț de retail de 9 300$. Site-ul companiei declară momentan că toate dispozitivele de minare sunt epuizate. (Sursa EN)

Lege în Kentucky va oferi scutiri de taxe pentru miners crypto de la nivel local

Legislatorii din Kentucky intenționează să impună scutiri de taxe pentru miners de criptomonede de la nivel local.

Aceștia au aprobat numeroase scutiri de taxe, inclusiv legea Camerei 230, care ar scoate taxa pe vânzare pentru electricitatea cumpărată de către operatorii de minare crypto, de pe plan local.

Conform unui raport al Lexington Herald-Leader, legislatorii din Kentucky au votat 19 la doi pentru noua măsură. Se estimează că nota fiscală a proiectului va costa bugetul local cel puțin 1 milion $ anual. Costurile exacte nu pot fi calculate momentan, deoarece „nu se cunoaște numărul afacerilor care și-ar putea alege această locație, pentru a beneficia de această scutire.”

Sponsorul proiectului a insistat că, Kentucky are nevoie să atragă mai multe afaceri de minare de criptomonede, prin furnizarea de scutiri de taxe la electricitatea consumată. Reprezentantul Steven Rudy, a accentuat faptul că minarea de criptomonede trebuie susținută ca o industrie în cadrul statului.

„Minarea criptomonedelor utilizează foarte multă electricitate. Acest lucru are un impact foarte mare pentru lucrurile de natură industrială. Nu este vorba despre doar câțiva oameni care stau în subsolul casei mamelor lor, sau în subsolul casei părinților și scriu coduri. Acest lucru este de fapt foarte sofisticat și foarte tehnic.”

Kentucky a încercat să atragă afaceri cu criptomonede în stat. În ianuarie 2021, oficialii pentru dezvoltare economică din Kentucky au aprobat stimulente fiscale pentru Blockware Mining pentru a deschide o operațiune de minerit crypto în Paducah, cu o investiție totală de 28 de milioane de dolari. Senatul Kentucky a avansat, de asemenea, propriul proiect de lege de scutire de taxe pentru minare de criptomonede, Senat Bill 255. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.