Știri crypto & Bitcoin - BitGo extinde asigurarea crypto pentru a acoperi peste 700 milioane $ - Co-fondatorul Ripple consideră că Bitcoin ar trebui să se îndepărteze de proof-of-work – 06-07-2021

BitGo a pornit programul său de asigurare crypto prin piața globală de asigurări si reasigurări, Lloyd’s din Londra, în 2019. Aceasta a permis clienților BitGo să ...

Știri crypto & Bitcoin - BitGo extinde asigurarea crypto pentru a acoperi peste 700 milioane $ - Co-fondatorul Ripple consideră că Bitcoin ar trebui să se îndepărteze de proof-of-work – 06-07-2021

BitGo extinde asigurarea crypto pentru a acoperi peste 700 milioane $

Compania de custodie a activelor digitale, BitGo și-a extins programul de asigurare pentru depozite la rece, prin creșterea capacității de asigurare cu 600 milioane $.

BitGo a pornit programul său de asigurare crypto prin piața globală de asigurări si reasigurări, Lloyd’s din Londra, în 2019. Aceasta a permis clienților BitGo să achiziționeze asigurări pentru activele digitale deținute în cadrul serviciului BitGo, Business Wallet, de până la 100 milioane $.

BitGo a anunțat că programul său de asigurări, „Dedicated Customer Excess Specie” a fost extins pentru a acoperi active evaluate la peste 700 milioane $.

Extinderea vine ca răspuns la cererea crescută din partea clienților instituționali. Programul de asigurare a fost introdus în colaborare cu brokerii de asigurări, Woodruff Sawyer și Paragon International Insurance Brokers of London.

După cum a mai fost raportat anterior, importanta platformă de plăți crypto, Crypto.com a devenit unul dintre primii clienți ai BitGo, care a beneficiat de politica dedicată extinsă.

„Datorită tehnologiei și scalării BitGo am putut să oferim un cost redus pentru programul de asigurare dedicată clienților, în plus față de sistemele de cold storage ale companiei. Acest prag demonstrează că oferta a fost foarte populară printre clienții care urmăresc cel mai nou tip de depozit securizat și asigurat.” – CEO BitGo, Mike Belshe.

Susținută de către instituții bancare, precum Goldman Sachs, precum si de companii crypto importante ca Galaxy Digital a lui Mike Novogratz, BitGo este o companie importantă de securitate crypto și servicii de tip cold wallet. Pe fondul dezvoltării pieței crypto, activele digitale aflate în custodia companiei au depășit 16 miliarde $, la sfârșitul anului 2020. (Sursa EN)

Co-fondatorul Ripple consideră că Bitcoin ar trebui să se îndepărteze de proof-of-work

Conform co-fondatorului Ripple, Chris Larsen, colaboratorii la codarea Bitcoin ar trebui să ia în considerare o mutare de la mecanismul de consens proof-of-work al criptomonedei.

În cadrul unei postări pe blog, Larsen a subliniat vulnerabilitățile mari legate de PoW, menționând îngrijorările crescute pe marginea amprentei de carbon a Bitcoin. Conform executivului, monede bazate pe PoW, precum Bitcoin (BTC) trebuie să ia în considerare o schimbare în programare, către metode de validare neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2, precum proof-of-stake.

„Aș susține că o asemenea schimbare este de o importanță vitală pentru ca Bitcoin să rămână criptomoneda dominantă a lumii. Actualele cerințe energetice ale PoW și amprenta de carbon sunt deja nesustenabile, Bitcoin de una singură consumând în medie 132 TWh pe an, echivalentul a aproximativ 12 milioane de locuințe din SUA.”

Co-fondatorul a indicat faptul că altcoins non-PoW – inclusiv mutarea Ethereum la proof-of-stake – alcătuiesc 43% din toate criptomonedele, după capitalizarea de piață, multe dintre monedele noi alegând să evite PoW. „Este clară direcția în care merge trendul.”

Larsen a menționat faptul că ledger-ul XRP a utilizat consensul federalizat pentru securizarea rețelei sale și pentru validarea tranzacțiilor, pentru aproximativ nouă ani.

A existat o lungă dezbatere între susținătorii PoW și cei PoS, cei din urmă privind costurile energiei pentru minare ca cea mai mare problemă pentru PoW. Comunitățile Bitcoin și Monero afirmă adesea că PoS nu poate ajunge la același nivel de securitate și descentralizare, furnizare de către PoW. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.