Știri crypto & Bitcoin - BitGo primește licență din partea reglementatorilor din New York - CEO-ul Argo Blockchain devine primul executiv al unei companii listate la bursă care este plătit în Bitcoin – 19-05-2021

Compania americană de custodie și securitate a activelor digitale, BitGo a achiziționat o licență New York Trust din partea ...

Știri crypto & Bitcoin - BitGo primește licență din partea reglementatorilor din New York - CEO-ul Argo Blockchain devine primul executiv al unei companii listate la bursă care este plătit în Bitcoin – 19-05-2021

BitGo primește licență din partea reglementatorilor din New York

Compania americană de custodie și securitate a activelor digitale, BitGo a achiziționat o licență New York Trust din partea Departamentului pentru Servicii Financiare din New York.

Conform unui anunț, noul statut permite companiei BitGo să furnizeze servicii de custodie pentru clienții instituționali din New York, urmărind să efectueze investiții majore în crypto, în conformitate cu reglementările de la nivel local.

Cu noua licență, BitGo va furniza politici de KYC și de AML și va oferi depozite reci online, pentru chei criptografice.

CEO-ul BitGo, Mike Belshe a declarat că noua licență va ajuta compania să deservească cele mai importante organizații financiare din lume, cu sediul în New York.

Belshe a spus că firma a observat o creștere semnificativă a numărului de clienți instituționali:

„Ultimul an a fost unul excepțional pentru BitGo și pentru piețele de active digitale, în general, în principal datorită fluxului de intrare a instituțiilor de servicii financiare importante, care aduc un nou nivel de credibilitate, de lichidități și de stabilitate ecosistemului crypto.”

BitGo a aplicat pentru licență în luna august, 2020 într-o încercare de a funcționa drept custode independent și reglementat.

Fondată în 2013, în Palo Alto, California, BitGo furnizează depozite de criptomonde precum Bitcoin  (BTC) la nivel instituțional și se ocupă cu gestionarea tranzacțiilor crypto. Firma are susținerea unor companii mari precum Goldman Sachs, Digital Currency Group si Galaxy Digital Ventures. (Sursa EN)

CEO-ul Argo Blockchain devine primul executiv al unei companii listate la bursă care este plătit în Bitcoin

Compania britanică de minare de criptomonede, Argo Blockchain a dezvăluit faptul că, CEO-ul său, Peter Wall este în prezent primul executiv al unei companii listate la bursă, care își primește salariul în Bitcoin (BTC).

În cadrul unui update operațional din luna februarie, compania – care tranzacționează pe Bursa de Valori din Londra, sub acronimul ARB – a declarat că Wall a început să își ia salariul în criptomonedă și că „oricare membri ai Argo pot alege să fie plătiți în Bitcoin pentru o parte din salariu, sau integral.”

În cadrul unui interviu, Wall a declarat că decizia a fost una evidentă pentru Argo, care a minat 129 BTC luna trecută.

„De fapt, m-am trezit în mijlocul nopții și m-am întrebat ‚de ce sunt plătit în monede fiat?’ De ce nu începem să ne plătim în Bitcoin?”

Wall l-a indicat pe jucătorul NFL, Russell Okung ca sursă suplimentară de inspirație. La sfârșitul anului trecut, anumite publicații declarau că Okung primea o parte din salariul său, în Bitcoin; în realitate, acesta utiliza un serviciu, pentru a-și converti veniturile.

Prin contrast, Argo îl plătește de fapt pe Wall în Bitcoin, direct din vistieria companiei. Wall a menționat un interes ridicat și din partea angajaților și anticipează o adoptare rapidă a ofertei. Salariile angajaților vor continua să fie denominate în fiat, iar rata de conversie va fi calculată zilnic, utilizând rata de schimb a Satstreet.

Angajații nu sunt singurii interesați de această ofertă. Wall a glumit că unii dintre acționari au avut întrebări legate de plata dividendelor în BTC.

Well a declarat că Bitcoin este o modalitate ideală de a primi măcar o parte din salariu, dată fiind raritatea sa și utilitatea sa ca depozit de valoare.

„Există o structură de plată în dezvoltare, pentru modalitatea în care oamenii sunt plătiți și suntem bucuroși să ne aflăm în prima linie, împingând lucrurile în acea direcție.”

Acesta mai anticipează că alte companii – chiar și giganți precum Google – vor oferi opțiuni de plată a salariilor în criptomonede pentru angajații lor, în următorii „trei, până la cinci ani.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.