Știri crypto & Bitcoin - BitMEX se angajează să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon - Ofițerii iranieni de informații îi vizează pe miners ilegali de criptomonede – 15-08-2021

Platforma de tranzacționare a produselor financiare derivate crypto, BitMEX, care a avut parte de o presă negativă în ultimul an, încearcă să contribuie la îmbunătățirea imaginii ...

Știri crypto & Bitcoin - BitMEX se angajează să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon - Ofițerii iranieni de informații îi vizează pe miners ilegali de criptomonede – 15-08-2021

BitMEX se angajează să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon

Platforma de tranzacționare a produselor financiare derivate crypto, BitMEX, care a avut parte de o presă negativă în ultimul an, încearcă să contribuie la îmbunătățirea imaginii industriei în general, luând măsuri pentru a răspunde preocupărilor tot mai mari legate de climă, cu privire la amprenta de carbon a monedelor de tip Proof-of-Work, precum Bitcoin (BTC).

Într-un anunț publicat pe 21 mai, exchange-ul a declarat că, deși există aparent "opinii extrem de divergente și acuratețe a informațiilor" în ceea ce privește riscurile climatice pe care le prezintă unele criptomonede, BitMEX consideră că are "responsabilitatea de a lua măsuri pozitive".

Această acțiune va lua forma unei încercări de a compensa amprenta sa de carbon prin donarea a 0,0026 dolari pentru fiecare 1 dolar de taxe blockchain plătite de utilizatorii săi. Ce organizație anume va fi destinatarul acestor donații nu a fost încă confirmat. BitMEX spune că în prezent cercetează cu cine să se asocieze și va publica mai multe detalii în timp util. Exchange-ul recunoaște:

"Compensarea emisiilor de dioxid de carbon nu este singurul răspuns la preocupările legate de amprenta crypto asupra mediului, dar este cu siguranță un bun început [...] industria trebuie să se unească și să abordeze provocările care riscă să ne deturneze intențiile pozitive." (Sursa EN)

Ofițerii iranieni de informații îi vizează pe miners ilegali de criptomonede

Guvernul iranian folosește ofițeri de informații pentru a găsi și opri fermele de mari dimensiuni, care au fost înființate pentru a mina criptomonede precum Bitcoin (BTC), a relatat Bloomberg.

Agenția de știri a studenților iranieni a relatat mărturia unui coordonator de distribuție de la un operator de rețea de stat, care a declarat că Ministerul de Informații a început să înființeze comitete în întreaga țară, pentru a găsi și confisca fermele de minare de criptomonede.

Recent, Iranul și-a intensificat eforturile de a reduce minarea ilicită de criptomonede, după ce rețelele de electricitate ale națiunii au început să se clatine din cauza consumului intens. Operatorul de stat al rețelei de energie, Tavanir, a fost nevoit să restricționeze alimentarea cu energie electrică în anumite părți ale țării din cauza creșterii consumului de energie de către miners, ceea ce a dus la întreruperi de curent și la stingerea iluminatului stradal.

Nu doar eforturile la scară largă sunt cele pe care oficialii iranieni sunt dornici să le oprească. Un purtător de cuvânt al Ministerului Energiei din această țară le-a reamintit recent cetățenilor că minarea crypto la domiciliu este, de asemenea, ilegală și că oricine este prins făcând acest lucru se va confrunta cu amenzi mari dacă este prins.

Minarea de criptomonede este considerată o activitate industrială legitimă în Iran. Aceasta face obiectul unei licențe, iar prețul energiei electrice utilizate în acest proces este reglementat de guvern. Un purtător de cuvânt al Ministerului iranian al Energiei, Mostafa Rajabi, a declarat că până la 87% din minarea de criptomonede din Iran este considerată ilegală. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.