Știri crypto & Bitcoin - Block condusă de Jack Dorsey afișează profituri de 1,5 miliarde de dolari în al doilea trimestru - Piața bear crypto va oferi oportunități –excelente- de fuziuni și achiziții - CEO White Rock

Știri crypto & Bitcoin - Block condusă de Jack Dorsey afișează profituri de 1,5 miliarde de dolari în al doilea trimestru - Piața bear crypto va oferi oportunități –excelente- de fuziuni și achiziții - CEO White Rock

Block condusă de Jack Dorsey afișează profituri de 1,5 miliarde de dolari în al doilea trimestru

Firma de plăți digitale a fostului director executiv al Twitter, Jack Dorsey, Block Inc. și-a văzut profiturile de la un an la altul (YoY) urcând cu 29%, la 1,47 miliarde de dolari în al doilea trimestru, deși afacerea sa Bitcoin (BTC) a scăzut din cauza cererii reduse a clienților și a scăderii prețurilor Bitcoin.

Firma de servicii financiare generează venituri din Bitcoin, în principal prin furnizarea de servicii de tranzacționare BTC prin intermediul aplicației sale de plăți digitale, Cash App.

Block Inc. a remarcat că afacerea a generat venituri de 1,79 miliarde de dolari din Bitcoin în trimestrul respectiv, în scădere cu 34% față de anul trecut, în timp ce profitul brut din Bitcoin a fost de numai 41 de milioane de dolari, ceea ce sugerează că ar putea fi o afacere cu costuri ridicate pentru a oferi servicii Bitcoin clienților săi.

Block Inc. a declarat că scăderea veniturilor din Bitcoin a fost atribuită "incertitudinii mai mari" în ceea ce privește activele crypto, precizând:

"Scăderea de la un an la altul a veniturilor și a profitului brut din Bitcoin a fost determinată în principal de o scădere a cererii consumatorilor și a prețului Bitcoin, legată în parte de o incertitudine mai largă în jurul activelor crypto”.

Cu toate acestea, Block Inc. a subliniat că prăbușirea profitului BTC nu reflectă performanța mai largă a afacerii. De asemenea, a precizat că profiturile BTC vor fluctua probabil în timp, ca urmare a "schimbărilor în cererea clienților sau a prețului de piață al Bitcoin".

De asemenea, compania a precizat că a recunoscut o pierdere de valoare de 36 de milioane de dolari în ceea ce privește deținerile sale de BTC. Cu toate acestea, este probabil ca aceasta să fie doar o pierdere pe hârtie.

În conformitate cu procedurile contabile din Statele Unite, criptomonedele sunt clasificate ca active necorporale în bilanțuri, iar companiile trebuie să raporteze o pierdere atunci când prețul activului scade sub baza sa de cost, chiar dacă un câștig sau o pierdere au fost realizate printr-o vânzare în timpul trimestrului respectiv. (Sursa EN)

Piața bear crypto va oferi oportunități –excelente- de fuziuni și achiziții - CEO White Rock

Directorul executiv al White Rock Management, Andy Long, consideră că piețele bear "prezintă oportunități excelente" pentru expansiune prin fuziuni și achiziții în sectorul de minare crypto.

CEO-ul companiei de minare crypto a menționat că societățile care și-au gestionat eficient bilanțurile sunt într-o "formă excelentă" în timpul acestei piețe bear și vor continua să se descurce bine, chiar dacă va mai exista volatilitate.

"Piața bear a prezentat provocări pentru crypto miners care s-au împrumutat la vârful pieței, însă sectorul a mai fost aici, iar crypto miners bine capitalizați și eficienți se vor descurca foarte bine", a spus el.

Long a sugerat că actuala tendință bear va oferi oportunități cheie de fuziuni și achiziții pentru astfel de companii, deoarece acestea vor fi dovedit investitorilor că pot supraviețui unor condiții extreme de piață:

"Piețele bear prezintă de fapt oportunități excelente, așa că ne așteptăm să vedem activități de fuziuni și achiziții și consolidări în sectorul de minare, implicând atât jucători publici, cât și privați - pentru a realiza economii de scară și a combina operațiuni complementare.""Vom vedea, de asemenea, o reluare a creșterii rețelei, nu la nivelul prognozat la sfârșitul anului, dar probabil că vom fi cu cel puțin 20% mai sus până la sfârșitul anului", a adăugat el. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.