Știri crypto & Bitcoin - Blockchain.com lansează un serviciu de gestionare a activelor pentru investitorii instituționali - ProShares depune la SEC un dosar pentru Short Bitcoin Strategy ETF – 20-09-2022

Știri crypto & Bitcoin - Blockchain.com lansează un serviciu de gestionare a activelor pentru investitorii instituționali - ProShares depune la SEC un dosar pentru Short Bitcoin Strategy ETF – 20-09-2022

Blockchain.com lansează un serviciu de gestionare a activelor pentru investitorii instituționali

Blockchain.com, un exchange crypto și o companie de servicii financiare, a dezvăluit un brand de gestionare a activelor.

Potrivit unui anunț făcut de Altis Partners, serviciul cunoscut sub numele de BCAM va deservi instituții, birouri de familie și persoane fizice cu valoare netă mare. BCAM a fost fondat în colaborare cu Altis Partners, un manager de portofolii futures care gestionează, de asemenea, portofolii de investiții folosind tehnologia blockchain. Blockchain.com este platforma de bază care alimentează BCAM.

Noul serviciu, care nu a fost încă anunțat oficial nici de Blockchain.com, nici de Altis Partners, se bazează pe o strategie care urmărește prețul Bitcoin (BTC) în raport cu dolarul american. De asemenea, se dezvoltă o nouă abordare pentru investitori, numită "expunere gestionată de algoritmi în funcție de risc", care are ca scop reducerea volatilității investițiilor în Bitcoin, conform raportului.

Charlie McGarraugh, directorul de strategie al Blockchain.com, va prelua conducerea platformei, ocupând funcția de director de investiții, păstrându-și în același timp poziția actuală la Blockchain.com. În timpul unui interviu, McGarraugh ar fi declarat că firma dezvoltă un produs care gestionează expunerea la monedele descentralizate-financiare legate de aplicații care permit oamenilor să tranzacționeze, să împrumute și să împrumute fără un intermediar. Lansarea noului serviciu, a spus McGarraugh, este un semnal că Blockchain.com continuă să își dubleze activitatea instituțională.

Debutul BCAM vine la doar câteva zile după ce Blockchain.com a obținut o nouă finanțare, ridicându-și evaluarea de la 5,2 miliarde de dolari la 14 miliarde de dolari. Runda a fost condusă de Lightspeed Venture Partners, la care au participat Baillie Gifford & Co. și alți investitori. (Sursa EN)

ProShares depune la SEC un dosar pentru Short Bitcoin Strategy ETF

Emitentul de fonduri tranzacționate la bursă (ETF-uri), ProShares, a depus o declarație de înregistrare la Comisia pentru valori mobiliare și burse din Statele Unite (SEC), pentru a lista acțiunile unui ETF Short Bitcoin Strategy.

Într-un dosar depus, ProShares a solicitat SEC un vehicul de investiții, care ar permite utilizatorilor să mizeze împotriva contractelor futures Bitcoin (BTC), folosind un fond tranzacționat la bursă. Potrivit declarației de înregistrare, Short Bitcoin Strategy ETF se va baza pe rezultatele zilnice ale investițiilor care corespund inversului randamentului Chicago Mercantile Exchange Bitcoin Futures Contracts Index pentru o zi.

În octombrie 2021, ProShares a devenit prima firmă care a lansat un fond tranzacționat la bursă legat de contractele futures BTC în Statele Unite, pe NYSE Arca, sub tickerul BITO.

Deși SEC nu a aprobat un ETF Bitcoin spot în Statele Unite, a dat undă verde pentru vehiculele de investiții cu expunere la contractele futures BTC începând cu 2021, precum și pentru firmele de minare crypto. Organismul de reglementare a respins o ofertă similară de la ProShares în 2018, dar un fond care permite investitorilor să vândă Bitcoin futures de la Horizons ETFs Management se tranzacționează în prezent la Bursa de Valori din Toronto sub tickerul BITI: BetaPro Inverse Bitcoin ETF. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.