Știri crypto & Bitcoin - Blockstream și Block Inc vor construi o instalație de minare Bitcoin solară alimentată de tehnologia Tesla - Ark Invest a lui Cathie Wood renunță la PayPal, favorizând aplicația Bitcoin-friendly Cash App – 29-09-2022

Știri crypto & Bitcoin - Blockstream și Block Inc vor construi o instalație de minare Bitcoin solară alimentată de tehnologia Tesla - Ark Invest a lui Cathie Wood renunță la PayPal, favorizând aplicația Bitcoin-friendly Cash App – 29-09-2022

Blockstream și Block Inc vor construi o instalație de minare Bitcoin solară alimentată de tehnologia Tesla

Compania de stocare a criptomonedelor, Blockstream și Block Inc. (fostă Square) au anunțat construirea unei instalații de minare Bitcoin (BTC) alimentate cu energie solară, în Texas. După cum a declarat Blockstream, situl de minare va fi dotat cu o capacitate electrică de 3,8 megawați (MW), folosind rețeaua de celule fotovoltaice Solar de la Tesla și un Megapack de 12 MWh.

Produs de Tesla Energy, Megapack este o baterie puternică litiu-ion, care asigură stocarea și susținerea energiei. În context, una dintre cele mai importante companii de minare Bitcoin listate la bursă, Hut 8 Mining, are o capacitate totală de minare contractată de aproximativ 209 MW. Scopul acestei întreprinderi este de a investiga fezabilitatea operării unei mine Bitcoin cu energie cu emisii zero. Blockstream și Block au început să colaboreze la acest proiect în iunie anul trecut, Block promițând să investească 5 milioane de dolari pentru construcția acestuia.

Pe lângă construcția fizică a acestuia, echipele de la Blockstream și Block vor construi un tablou de bord accesibil publicului, pentru a raporta cu privire la aspectele economice ale proiectului. Parametrii cheie vor include producția de energie, numărul de Bitcoin minați, performanța de stocare, timpul total de funcționare, cheltuielile și randamentul investițiilor etc. Acesta va fi accesibil 24 de ore din 24, 7 zile din 7, din orice browser.

În timp ce minarea cu ajutorul energiei solare a Bitcoin este teoretic neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, există o mare controversă în cadrul comunității crypto cu privire la caracterul său practic. În iunie 2021, Braiins, cel mai vechi pool de minare Bitcoin din lume, a publicat o analiză de fezabilitate privind utilizarea energiei solare pentru a mina Bitcoin și a concluzionat că nu este profitabilă, chiar și atunci când se iau în considerare costurile energiei electrice aproape gratuite și reciclarea surplusului de energie în timpul orelor de vârf însorite. (Sursa EN)

Ark Invest a lui Cathie Wood renunță la PayPal, favorizând aplicația Bitcoin-friendly Cash App

Fondatoarea companiei de investiții în criptomonede Ark Invest, Cathie Wood, a renunțat la toate participațiile pe care le deținea la PayPal și a arătat o mai mare încredere în creșterea pe termen lung a sistemului de plăți Cash App, care utilizează rețeaua Lightning Network Bitcoin (BTC).

Wood a explicat mișcarea firmei sale la conferința Bitcoin 2022 de la Miami.

Rețeaua Lightning Network (LN) este o soluție de layer 2 pentru Bitcoin, menită să faciliteze tranzacții mai rapide și mai ieftine. Compania de tehnologie financiară PayPal operează aplicația de plăți Venmo, ca un concurent direct cu aplicația Cash a Block (fostă Square).

Wood a declarat, într-un interviu acordat CNBC, că a luat decizia de a renunța la PayPal pentru Cash App din cauza abordării mai cuprinzătoare a acesteia în ceea ce privește integrarea portofelelor cu active digitale. Ea a spus că, deși Venmo a început să acomodeze Bitcoin, "este mai mult o adeptă al Cash App".

"Avem tendința de a paria pe cine credem că va fi câștigător [...] Pe măsură ce ne-am consolidat portofoliile în timpul unei perioade de reducere a riscurilor, am ales Block în locul PayPal."

Wood a continuat spunând că, convingerea firmei sale în Cash App provine din ceea ce ea percepe a fi creșterea organică a numărului de utilizatori "spre deosebire de o abordare mai mult de sus în jos" din partea Venmo.

În general, Wood consideră că investitorii de retail au condus piața crypto până în acest moment, după cum a declarat:

"Nu cred că majoritatea investitorilor instituționali sunt poziționați așa cum vor fi în cele din urmă. Retail-ul a condus cu adevărat atacul aici". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.