Știri crypto & Bitcoin - Bursa braziliană va lansa contracte futures pe Bitcoin și Ethereum - China revine ca al doilea centru de minare Bitcoin de top în ciuda interdicției crypto

Știri crypto & Bitcoin - Bursa braziliană va lansa contracte futures pe Bitcoin și Ethereum - China revine ca al doilea centru de minare Bitcoin de top în ciuda interdicției crypto

Bursa braziliană va lansa contracte futures pe Bitcoin și Ethereum

B3, bursa braziliană de valori, a confirmat că în termen de șase luni intenționează să lanseze primul său produs oficial destinat pieței criptomonedelor - tranzacționarea futures a Bitcoin (BTC). Directorul financiar al grupului, André Milanez, a făcut acest anunț în timpul unei conferințe telefonice.

Milanez nu a oferit prea multe detalii despre modul în care va funcționa produsul. Nu se știe încă dacă B3 va forma un parteneriat sau dacă va oferi direct tranzacționarea futures Bitcoin, dar s-a afirmat că termenul de lansare a acestui produs este relativ scurt. "Plănuim să lansăm contractele futures pe Bitcoin în următoarele trei până la șase luni", a spus el.

În prezent, în Brazilia, investitorii instituționali și de retail pot tranzacționa prin B3 11 ETF-uri cu expunere la criptomonede, inclusiv CRPT11 de la Empiricus cu Vitreo; NFTS11 de la Investo; QBTC11, QETH11 și QDFI11, toate de la QR Assets și META11, HASH11, BITH11, ETHE11, DEFI11, WEB311, toate de la Hashdex. În plus, în Brazilia, există peste 25 de fonduri de investiții aprobate de Comisia pentru valori mobiliare și burse (CVM) care oferă diferite tipuri de expunere la piața activelor crypto.

În ianuarie, Jochen Mielke de Lima, director de tehnologie informatică la B3, declarase deja că bursa braziliană va lansa în 2022 mai multe produse cu expunere la criptomonede, inclusiv contracte futures pe Bitcoin și contracte futures pe Ethereum (ETH)

La vremea respectivă, directorul a subliniat că bursa braziliană a analizat îndeaproape piața criptomonedelor din punct de vedere tehnologic, încă din 2016.

Potrivit declarației, B3 trebuia doar să rezolve problema dacă negocierile se vor desfășura în raport cu dolarul american sau cu realul brazilian. Contractele futures au nevoie de un indice de referință, așa că, dacă echipa alege moneda nativă a Braziliei, va fi necesar să compună un indice al activelor crypto, în reali - ceea ce nu există în prezent.

Reprezentantul B3 a declarat, de asemenea, că explorează modalități de a furniza date de intrare pentru moneda digitală a băncii centrale a țării, sau CBDC. (Sursa EN)

China revine ca al doilea centru de minare Bitcoin de top în ciuda interdicției crypto

Guvernul chinez nu a reușit să desființeze operațiunile cu criptomonede în cadrul interdicției de anul trecut, deoarece China a reapărut ca unul dintre cele mai mari centre de minare Bitcoin (BTC) din lume, potrivit unui nou raport.

China a devenit al doilea cel mai mare furnizor de hash rate Bitcoin începând cu ianuarie 2022, la câteva luni după ce guvernul local a interzis toate operațiunile crypto din țară, potrivit celei mai recente actualizări a Indexului Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI).

Bitcoin miners din China au reprezentat 21,1% din totalul distribuției globale a ratei de hash de minare BTC la începutul anului 2022, urmând doar Statele Unite, care au produs 37,8% din rata totală de hash din ianuarie, potrivit datelor.

China a fost cândva cea mai mare țară cu minare Bitcoin din lume, puterea locală a hash rate-ului BTC reprezentând peste 75% în 2019. Hash rate-ul a scăzut apoi la 0% în iulie și august 2021, în urma unei serii de închideri de ferme de minare crypto din țară.

În ciuda interdicției crypto în septembrie 2021, cota ratei hash a urcat la 22,3% în acea lună și nu a scăzut sub 18% în perioada analizată.

Liderul proiectului CBECI, Alexander Neumueller, a declarat că noile date sunt suficiente pentru a concluziona că minarea de Bitcoin este încă în viață în China, precizând:"Datele noastre confirmă în mod empiric afirmațiile inițiaților din industrie că minarea Bitcoin este încă în curs de desfășurare în interiorul țării. Deși minarea în China este departe de vechile sale înălțimi, țara pare să găzduiască încă aproximativ o cincime din rata totală de hash". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.