Știri crypto & Bitcoin - Bursă elvețiană listează două noi ETP-uri crypto neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon - Sondajul consilierilor financiari și comentariile Grayscale sugerează un sprijin puternic pentru ETF-uri crypto spot – 30-09-2022

Știri crypto & Bitcoin - Bursă elvețiană listează două noi ETP-uri crypto neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon - Sondajul consilierilor financiari și comentariile Grayscale sugerează un sprijin puternic pentru ETF-uri crypto spot – 30-09-2022

Bursă elvețiană listează două noi ETP-uri crypto neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon

Două noi produse crypto tranzacționate la bursă (ETP), neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, au fost lansate la Six Swiss Exchange, ceea ce ridică numărul total de ETP-uri crypto la 155.

Bursa elvețiană SIX Swiss Exchange tocmai a anunțat că Helveteq introduce două noi ETP-uri crypto, Bitcoin (Bitcoin Zero / BTCO2) și Ethereum (Ether Zero / ETH2O), devenind al treilea emitent de ETP-uri crypto care se alătură SIX, în 2022.

Un ETP este un instrument financiar derivat, care se tranzacționează pe baza unor active precum mărfuri, valute, prețuri ale acțiunilor sau rate ale dobânzii. ETP-urile BTCO2 și ETH2O urmăresc să expună investitorii la cele mai valoroase două criptomonede din lume, compensând în același timp amprenta de carbon a acestora. Acestea fac parte din campania "Crypto devine neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon", condusă de Helveteq, împreună cu laboratorul elvețian de inovare fintech de la Universitatea din Zurich.

Christian Katz, CEO al Helveteq, a declarat că este vital să se ofere ETP-uri cyipto neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, comentând totodată cea mai recentă listare. El a adăugat că:

"Conștientizarea legăturii dintre mediu și economia blockchain crește rapid și trebuie să lucrăm cu toții împreună, pentru a găsi soluții durabile. De aceea, Helveteq sponsorizează și cooperează cu Universitatea din Zurich pentru cercetări în acest domeniu, pe baza cărora compensăm amprenta de carbon a familiei noastre de ETP Zero". (Sursa EN)

Sondajul consilierilor financiari și comentariile Grayscale sugerează un sprijin puternic pentru ETF-uri crypto spot

În timp ce Comisia pentru valori mobiliare și burse din Statele Unite (SEC) nu a aprobat încă un fond tranzacționat la bursă Bitcoin spot, un sondaj recent al Nasdaq a sugerat că oferta ar putea duce la o mai mare adoptare a crypto în rândul consilierilor financiari.

Potrivit rezultatelor unui sondaj Nasdaq, 72% dintre cei 500 de consilieri financiari ar fi mai predispuși să investească activele clienților lor în criptomonede, în cazul în care SEC ar aproba un produs spot crypto ETF în Statele Unite. În cazul celor care au investit deja în produse crypto, 86% dintre consilierii financiari au declarat că intenționează să mărească alocările, în decurs de un an - aproximativ jumătate dintre aceștia au deja investiții în ETF-uri legate de contractele futures Bitcoin (BTC).

"Marea majoritate a consilierilor pe care i-am intervievat fie intenționează să înceapă să aloce crypto sau să își mărească alocarea existentă pentru crypto", a declarat Jake Rapaport, șeful Nasdaq pentru cercetarea indicilor de active digitale. "Pe măsură ce cererea continuă să crească, consilierii vor căuta o soluție instituțională la întrebarea crypto care domină acum conversațiile clienților."Până în prezent, SEC nu a oferit niciun indiciu că intenționează să aprobe în curând un ETF spot BTC. Organismul de reglementare a respins mai multe propuneri de modificare a regulilor privind exchange-urile de la New York Digital Investment Group, Global X, ARK 21Shares și alții care ar permite firmelor să listeze și să tranzacționeze acțiuni ale unui fond tranzacționat la bursă Bitcoin. În fiecare respingere, SEC a declarat că exchange-urile nu au îndeplinit sarcina prevăzută în Exchange Act și în Regulile de practică de a demonstra că ETF-ul ar fi "conceput pentru a preveni actele și practicile frauduloase și manipulatorii" și "pentru a proteja investitorii și interesul public". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.