Știri crypto & Bitcoin - Bybit adaugă tranzacționarea opțiunilor crypto ca parte a planurilor de expansiune - 21Shares lansează un ETP hibrid Bitcoin și aur pentru a permite acoperirea împotriva inflației – 20-10-2022

Știri crypto & Bitcoin - Bybit adaugă tranzacționarea opțiunilor crypto ca parte a planurilor de expansiune - 21Shares lansează un ETP hibrid Bitcoin și aur pentru a permite acoperirea împotriva inflației – 20-10-2022

Bybit adaugă tranzacționarea opțiunilor crypto ca parte a planurilor de expansiune

Exchange-ul crypto, Bybit, cu sediul în Dubai, a anunțat recent extinderea serviciilor sale în domeniul tranzacționării opțiunilor crypto, permițând utilizatorilor să tranzacționeze opțiuni și contracte pe termen nedeterminat pentru monede USD (USDC).

Ben Zhou, co-fondator și CEO al Bybit, a declarat că această decizie de a adăuga opțiuni la linia de produse, a fost un răspuns la cererile comunității sale. Zhou a precizat că investitorii doresc să tranzacționeze opțiuni, deoarece pot "servi ca o acoperire împotriva riscurilor existente și pot oferi o expunere mai mare la piață". De asemenea, le oferă traderilor o modalitate de a-și diversifica portofoliile.

Contractele de opțiuni crypto lansate recent pe exchange funcționează pe aceleași principii ca și omologii lor financiari tradiționali. Acestea permit utilizatorilor să speculeze pe prețul viitor în dolari americani al valorii unui activ și să deconteze tranzacțiile, folosind USDC. Zhou a precizat că "contractele de opțiuni sunt drepturi, nu obligații, astfel încât acestea vor expira fără o tranzacție, dacă opțiunea nu este exercitată".

În timp ce opțiunile se adresează traderilor experimentați, cum ar fi clienții instituționali și formatorii de piață, Zhou crede, de asemenea, că este posibil ca acestea să determine adoptarea lor în rândul traderilor financiari tradiționali. Zhou a spus că:

"Extinderea gamei de produse și servicii denominate în criptomonede ajută investitorii care sunt mai familiarizați cu banii tradiționali." (Sursa EN)

21Shares lansează un ETP hibrid Bitcoin și aur pentru a permite acoperirea împotriva inflației

21Shares, un important emitent de produse tranzacționate la bursă (ETP) pentru criptomonede, lansează un nou ETP care urmărește o combinație de Bitcoin (BTC) și aur.

Firma, cu sediul în Elveția, a anunțat lansarea 21Shares ByteTree BOLD ETP (BOLD), un nou produs menit să ofere protecție împotriva inflației, prin urmărirea unui indice care oferă o expunere ajustată la risc atât la BTC, cât și la aur.

Listat la SIX Swiss Exchange, noul ETP hibrid face obiectul unor reechilibrări lunare, în funcție de volatilitatea istorică inversă a fiecărui activ. La lansare, BOLD cuprinde 18,5% din BTC și 81,5% din aur.

Noul ETP a fost dezvoltat în colaborare cu furnizorul de investiții alternative cu sediul în Regatul Unit, ByteTree Asset Management. Produsul este poziționat ca fiind primul ETP combinat de BTC și aur din lume.

"Aurul a oferit în mod istoric o protecție a portofoliului în medii inflaționiste, în timp ce Bitcoin este echivalentul digital al aurului", a declarat Charlie Erith, CEO al ByteTree, adăugând:

"Într-o perioadă de creștere a inflației structurale și de risc geopolitic sporit, credem că acest lucru poate acționa ca un diversificator important al riscului și randamentului într-un portofoliu echilibrat".

Co-fondatorul și directorul general al 21Shares, Hany Rashwan, a subliniat că multe persoane din comunitatea crypto consideră BTC ca fiind o alternativă digitală la aur, declarând: "Acest produs hibrid combină valoarea tradițională a aurului cu ratele de rentabilitate promițătoare ale Bitcoin, care este considerat de mulți drept noul aur."  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.