Știri crypto & Bitcoin - Canada invocă -Legea privind situațiile de urgență- care vizează crowdfundingul și crypto - Sprijin copleșitor pentru propunerea de conversie a Grayscale BTC Trust ETF – 27-06-2022

Știri crypto & Bitcoin - Canada invocă -Legea privind situațiile de urgență- care vizează crowdfundingul și crypto - Sprijin copleșitor pentru propunerea de conversie a Grayscale BTC Trust ETF – 27-06-2022

Canada invocă -Legea privind situațiile de urgență- care vizează crowdfundingul și crypto

Premierul canadian, Justin Trudeau, a invocat Legea privind situațiile de urgență, care îi conferă puterea de a îngheța conturile bancare ale protestatarilor Freedom Convoy și de a monitoriza "tranzacțiile mari și suspecte", inclusiv crypto.

Vicepremierul Chrystia Freeland a declarat, într-o conferință de presă, că această ultimă manevră tactică împotriva protestatarilor extinde domeniul de aplicare a normelor privind finanțarea terorismului. Ea vizează "platformele de crowdfunding și furnizorii de servicii de plată pe care aceștia îi folosesc".

"Aceste modificări acoperă toate formele de tranzacții, inclusiv activele digitale, cum ar fi criptomonedele".

Împreună, protestatarii adunaseră fonduri de peste 19 milioane de dolari prin intermediul platformelor de strângere de fonduri GoFundMe și GiveSendGo. Cu toate acestea, aceste fonduri au fost blocate să ajungă la convoi, ceea ce i-a determinat pe unii să organizeze o rundă de strângere de fonduri folosind Bitcoin (BTC).

Grupul HonkHonk Hodl a strâns 22 de BTC în valoare de aproape 1 milion de dolari prin intermediul platformei de strângere de fonduri Tallycoin BTC. HonkHonk Hodl și-a închis pagina Tallycoin, deoarece și-a depășit obiectivul de strângere de fonduri. Aceste fonduri sunt încă așteptate să fie distribuite protestatarilor.

BBC News a relatat că premierul Quebecului, François Legault, a declarat, înainte de anunțul lui Trudeau, că invocarea Legii privind situațiile de urgență ar putea "pune gaz pe foc". Cu toate acestea, Trudeau a insistat asupra faptului că puterile de urgență vor fi "aplicate temporar și într-o manieră foarte specifică". (Sursa EN)

Sprijin copleșitor pentru propunerea de conversie a Grayscale BTC Trust ETF

Comisia pentru valori mobiliare și burse din Statele Unite (SEC) a permis comentarii și feedback cu privire la o propunere de modificare a regulilor, care ar transforma fondul Bitcoin Trust al Grayscale într-un fond tranzacționat la vedere (ETF).

O notificare de depunere a unei propuneri de modificare a regulilor pentru listarea și tranzacționarea acțiunilor Grayscale Bitcoin Trust ca ETF bazat pe spot a generat o listă lungă de comentarii, cu o mare majoritate de aprobare.

Analistul senior al Bloomberg ETF, Eric Balchunas, a aruncat o privire asupra unora dintre cele mai recente comentarii pe luna februarie, observând că 95% sunt în favoarea conversiei propuse.

Mai mulți respondenți la propunerea SEC au argumentat că autoritatea de reglementare a aprobat deja produsele tranzacționate la bursă bazate pe contracte futures, astfel încât un produs bazat pe spot ar trebui, în mod logic, să vină în continuare. Statele Unite riscă să rămână în urma altor țări, cum ar fi Canada, care a aprobat deja astfel de produse de investiții, au adăugat alții.

Un fond bazat pe spot ar fi susținut fizic de activul în sine, spre deosebire de susținerea prin contracte futures de la Chicago Mercantile Exchange, care este modul în care funcționează ETF-urile Bitcoin (BTC) existente.Un alt comentariu a subliniat că fondul actual creează oportunități de arbitraj de care pot profita comercianții cu amănuntul. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.