Știri crypto & Bitcoin - Capitalul de piață al Tether crește în ritm record - Există probabilitatea ca furturile Bitcoin să crească pe fondul economiei fragile datorate COVID-19 – 12-02-2021

Capitalul de piață al Tether (USDT), un stablecoin raportat la dolarul SUA a crescut în ultimele săptămâni, ceea ce a dus probabil la alimentarea recentului raliu Bitcoin (BTC), ce a dus prețurile ...

Știri crypto & Bitcoin - Capitalul de piață al Tether crește în ritm record - Există probabilitatea ca furturile Bitcoin să crească pe fondul economiei fragile datorate COVID-19 – 12-02-2021

Capitalul de piață al Tether crește în ritm record

Capitalul de piață al Tether (USDT), un stablecoin raportat la dolarul SUA a crescut în ultimele săptămâni, ceea ce a dus probabil la alimentarea recentului raliu Bitcoin (BTC), ce a dus prețurile la un nivel record.

Paolo Ardoino, ce deține funcția de CTO, atât pentru Bitfinex, cât și pentru Tether, a postat pe Tweeter faptul că oferta de USDT a crescut cu 1 miliard, în nouă zile, marcând astfel a doua cea mai rapidă expansiune din istoria monedei.

La momentul scrierii articolului, Tether avea un capital de piață de aproximativ 19 miliarde $, ceea ce înseamnă că există aproximativ 19 miliarde de USDT în circulație, la prețul de 1$ fiecare.

Conform datelor furnizate de către CoinMarketCap, capitalul de piață al Tether a crescut de aproape patru ori de la începutul anului 2020.

Cu actuala ofertă pusă în circulație, Tether deține a patra cea mai mare capitalizare de piață, prin comparație cu orice altă criptomonedă.

USDT și alte așa-zise stablecoins oferă rampe de lansare pentru fiat, pe piețele criptomonedelor, minimizând astfel volatilitatea prețului și asigurând rambursabilitatea, odată ce activele digitale sunt vândute. Deși USDT este garantat cu rezerve de dolari reali, Tether nu a efectuat niciodată un audit complet al conturilor sale bancare.

În anul 2019, un raport al Bloomberg a afirmat că USDT nu este complet garantat de dolar, ci mai curând, oferta aflată în circulație este garantată în proporție de 74% cu cash și titluri de valoare pe termen scurt.

Tether este de asemenea condus de către același grup de management care supervizează Bitfinex, unul dintre cele mai mari exchange-uri de criptomonede din lume. S-a afirmat ca Tether și Bitfinex au manipulat piața bull din 2017, deși dovedirea unor asemenea afirmații este dificilă, din cauza naturii complexe a piețelor de criptomonede, ce sunt descentralizate. (Sursa EN)

Există probabilitatea ca furturile Bitcoin să crească pe fondul economiei fragile datorate COVID-19

Fraudele cu criptomonede și furtul acestora au o mare probabilitate să crească, într-o lume post-COVID-19, conform unui nou raport oferit de către furnizorul de securitate cibernetică și programe antivirus, Kaspersky Lab.

Securelist, ramura de cercetare pentru atacuri cibernetice, a Kaspersky a publicat un raport asupra atacurilor cibernetice ce privesc organizațiile financiare, oferind previziuni despre anumite tipuri de atacuri financiare, ce sunt mai probabile să apară în 2021.

Securelist a estimat că un val de sărăcie, alimentat de către pandemia de COVID-19 va duce inevitabil la „mai multe persoane care vor recurge la infracțiuni, inclusiv infracțiuni de natură cibernetică.” Aceasta ar putea de asemenea însemna, o creștere în infracțiunile legate de Bitcoin.

Conform ramurii de cercetare a Kaspersky, este foarte probabil ca Bitcoin să fie cel mai atractiv activ pentru infracțiuni cibernetice, deoarece este cel mai popular activ digital. Raportul spune că:

„Am putea vedea anumite economii și monede naționale prăbușindu-se, iar aceasta ar putea face ca furtul de Bitcoin să devină mai atractiv. Ar trebui să ne așteptăm la mai multe fraude, care să vizeze în special BTC, datorită faptului că această criptomonedă este cea mai populară dintre toate.”

Cercetătorii Securelist au sugerat de asemenea că, infractorii online ar putea să treacă la active digitale axate mai mult pe confidențialitate, precum Monero (XMR). Conform companiei, această trecere s-ar întâmpla din cauza creșterii „abilităților tehnice de monitorizare, de scoatere de sub anonimat și de confiscare a BTC.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.