Știri crypto & Bitcoin - Cash App și Chivo contribuie la creșterea cu 400% a volumului de plăți Lightning - Dakota de Nord speră să dubleze cele 3 miliarde de dolari din minarea crypto ecologică din stat – 4-10-2022

Știri crypto & Bitcoin - Cash App și Chivo contribuie la creșterea cu 400% a volumului de plăți Lightning - Dakota de Nord speră să dubleze cele 3 miliarde de dolari din minarea crypto ecologică din stat – 4-10-2022

Cash App și Chivo contribuie la creșterea cu 400% a volumului de plăți Lightning

Un nou raport evidențiază modul în care rețeaua Lightning Network a crescut în popularitate ca modalitate de transfer rapid și eficient al activelor digitale în întreaga lume.

CNBC a relatat povestea Alenei Vorobiova, o refugiată ucraineană care în prezent caută refugiu în Polonia. Vorobiova a folosit Lightning pentru a transfera Bitcoin (BTC) în valoare de 100 de dolari din Miami, de unde a fost apoi retras de la un bancomat în moneda poloneză echivalentă - totul în decurs de trei minute.

Acesta este genul de tranzacție de mare viteză cu costuri reduse care a făcut ca soluția de scalare de layer-2 pentru Bitcoin să crească cu 410% în volumul de plăți în ultimul an.

Potrivit unui raport realizat de Arcane Research, numărul de plăți care au avut loc pe rețeaua Lightning Network în ultimul an s-a dublat, în timp ce valoarea totală a acestor plăți s-a cvadruplat.

Raportul a avertizat că indicatorii publici citați pe scară largă, utilizați pentru a măsura adoptarea rețelei Lightning - cel mai frecvent valoarea totală blocată (TVL) - subestimează dimensiunea rețelei, deoarece nu iau în calcul canalele private și nodurile invizibile. În plus, acești parametri nu reflectă utilizarea reală a rețelei Lightning, în timp ce dacă se ia în considerare în mod explicit volumul de plăți, se obține o imagine mai clară a adoptării reale a rețelei Lightning.

O explicație parțială pentru creșterea bruscă a plăților se datorează creșterii enorme a numărului de utilizatori care au obținut recent acces la rețeaua Lightning. Acest lucru se întâmplă prin intermediul unor aplicații precum Chivo Wallet din El Salvador și aplicația de plată CashApp din Statele Unite. (Sursa EN)

Dakota de Nord speră să dubleze cele 3 miliarde de dolari din minarea crypto ecologică din stat

Oficialii guvernamentali din Dakota de Nord au mers la conferința Bitcoin 2022 de la Miami pentru a atrage crypto miners. Aceștia au venit cu promisiunea "celei mai ecologice criptomonede de pe planetă".

Departamentul de Comerț din Dakota de Nord a renunțat la 35.000 de dolari pentru această călătorie, spunând că se așteaptă la un randament de 20.000% sau mai mult, din prezența sa la conferință.

Departamentul a anunțat că statul a asigurat deja investiții în crypto în valoare de 3 miliarde de dolari și că este aproape de a atrage proiecte în valoare de încă 3 miliarde de dolari.

Dakota de Nord speră să pună capăt dependenței sale de agricultură și petrol, prin atragerea companiilor de minare crypto, care să se stabilească în statul din Upper Midwest. Nu există scutiri de taxe sau finanțări, deoarece statul se bazează pe activele sale naturale.

Este cunoscut pentru vremea rece și uscată, care poate ajuta la răcirea platformelor de minare supraîncălzite. Adăugați electricitatea ieftină și promisiunile celei mai curate energii din lume și este atractiv pentru unele companii de minare să se relocheze.

În fiecare an, în câmpurile de gaze și petrol din Statele Unite, volume uriașe de gaze naturale în exces, care nu este rentabil să fie transportate în altă parte, sunt arse, irosind energie și producând gaze cu efect de seră.

Din ce în ce mai mulți miners încep să instaleze platforme pentru a utiliza acest produs secundar al industriei petroliere. Acest lucru nu este bun doar pentru mediu, ci și din punct de vedere financiar, deoarece ei primesc recompense pe blocuri și pot vinde creditele de carbon asociate.

James Leiman, comisarul pentru comerț din Dakota de Nord, a declarat în cadrul emisiunii lui Chris Berg Show de la radioul local că dorește să poziționeze Dakota de Nord ca având cea mai ecologică criptomonedă de pe planetă."Am găsit deja o modalitate de a lua carbonul - care este considerat o responsabilitate globală, indiferent de motiv - și am reușit să îl monetizăm în șase moduri." Companiile și guvernele sunt dispuse să plătească o primă pentru aceste credite de carbon. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.