Știri crypto & Bitcoin - Cât timp va dura piața bear crypto - analiza macro a lui Raoul Pal - Perechea USDT-dolar se clatină în timp ce piețele continuă să se confrunte cu dificultăți

Știri crypto & Bitcoin - Cât timp va dura piața bear crypto - analiza macro a lui Raoul Pal - Perechea USDT-dolar se clatină în timp ce piețele continuă să se confrunte cu dificultăți

Cât timp va dura piața bear crypto - analiza macro a lui Raoul Pal

Investitorul macro, Raoul Pal, este convins că actuala piață bear crypto se va încheia doar după ce Fed își va relaxa politica monetară de tip hawkish, oprind majorările de dobândă. Acest lucru s-ar putea întâmpla în următoarele două luni, potrivit previziunilor lui Pal.

"Este puțin probabil ca Fed să majoreze ratele atât de mult și atât de rapid pe cât se așteaptă oamenii. Părerea mea este că, probabil, vor înceta să mai crească ratele undeva în vară și asta va fi tot", a declarat acesta într-un interviu.

Pal consideră că, combinația dintre ratele ridicate ale dobânzilor și teama de o viitoare recesiune sunt principalii factori macro care cauzează actuala piață bear crypto.

"Veniturile investitorilor de retail nu au crescut la fel de mult ca prețurile, așa că au pierdut venituri discreționare. Deci, oamenii pot doar să facă o medie a costurilor în dolari mai mică, se pot implica mai puțin", a spus acesta.

Pal crede că nu s-a atins încă punctul cel mai de jos al pieței și că o fază de lichidare în masă care să implice activele crypto și cele moștenite ar putea să vină în curând.

"[Crypto] ar putea vedea un vârf de lichidare la un moment dat, dacă vom vedea unul în acțiuni și apoi, în cele din urmă, aceasta va fi capitularea finală a pieței", a spus el.

În acel moment, potrivit lui Pal, Fed își va relaxa politica monetară, permițând unor lichidități să intre pe piețele financiare, declanșând astfel următorul raliu crypto.

În afară de imaginea macro, alți factori care ar putea facilita următoarea cursă ascendentă sunt aprobarea unui ETF Bitcoin spot și trecerea Ethereum la un sistem proof-of-stake, care este așteptat pentru trimestrul al treilea. (Sursa EN)

Perechea USDT-dolar se clatină în timp ce piețele continuă să se confrunte cu dificultăți

Piețele crypto continuă să sufere pierderi majore în urma deprecierii stablecoin-ului TerraUSD (UST) a ecosistemului Terra, ceea ce a provocat discrepanțe între paritățile stablecoin și valoarea Bitcoin (BTC).

Stablecoin-ul Tether (USDT) a dat semne de stres, USDT/USD tranzacționându-se sub 0,99 dolari pe principalele exchange-uri. Directorul tehnologic al Tether și Bitfinex, Paulo Ardoino, a intrat pe Twitter pentru a-i asigura pe deținătorii de USDT că peste 300 de milioane de tokeni UDST au fost răscumpărați la nivelul de 1 dolar în ultimele 24 de ore.

Ardoino a subliniat faptul că USDT și-a menținut stabilitatea prin multiple evenimente de tip black swan și condiții de piață extrem de volatile și nu a refuzat niciodată răscumpărările:

"Tether continuă să proceseze răscumpărările în mod normal, pe fondul unei anumite panici așteptate pe piață. În ciuda acestui fapt, Tether nu a refuzat și nu va refuza răscumpărările niciunuia dintre clienții săi, ceea ce a fost întotdeauna practica sa."

Cu frica, incertitudinea și îndoiala (FUD) la niveluri care amintesc de prăbușirea pieței Bitcoin din 2018, Ardoino a oferit o perspectivă, având în vedere diferențele tehnice dintre USDT și stablecoins algoritmice:"Spre deosebire de aceste stablecoins algoritmice, Tether deține un portofoliu puternic, conservator și lichid, care constă în numerar și echivalente de numerar, cum ar fi bonuri de trezorerie pe termen scurt, fonduri de piață monetară și dețineri de titluri comerciale de la emitenți cu rating A-2 și peste." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.