Știri crypto & Bitcoin - Cathie Wood vinde acțiunile Coinbase pe fondul acuzațiilor de insider trading - Investigarea Coinbase de către SEC ar putea avea efecte -grave și descurajante

Știri crypto & Bitcoin - Cathie Wood vinde acțiunile Coinbase pe fondul acuzațiilor de insider trading - Investigarea Coinbase de către SEC ar putea avea efecte -grave și descurajante

Cathie Wood vinde acțiunile Coinbase pe fondul acuzațiilor de insider trading

Unul dintre cei mai mari acționari ai exchange-ului crypto, Coinbase, a renunțat la o cantitate masivă de acțiuni, în timp ce autoritățile de reglementare ar fi cercetat firma pentru presupuse tranzacții cu informații privilegiate.

Firma de investiții a lui Cathie Wood, Ark Investment Management, a vândut în total peste 1,4 milioane de acțiuni Coinbase (COIN), potrivit informațiilor zilnice de tranzacționare de la Ark din 26 iulie.

Vânzarea a implicat trei fonduri tranzacționate la bursă (ETF) ale Ark, inclusiv Ark Innovation ETF (ARKK), care s-a debarasat de un total de 1.133.495 de acțiuni, sau 0,6% din activele totale ale ETF-ului. Ark Next Generation Internet ETF și Ark Fintech Innovation ETF au vândut 174.611 și, respectiv, 110.218 acțiuni COIN. Pe baza prețului de închidere, valoarea acțiunilor vândute s-a ridicat la puțin peste 75 de milioane de dolari.

Acțiunile Coinbase au închis la 52,9 dolari, pierzând 21% din valoare pe fondul vânzării. După ce au dat unele semne de revigorare la jumătatea lunii iulie, acțiunile Coinbase s-au prăbușit, deoarece autoritățile din Statele Unite au arestat un fost director al Coinbase Global pe 21 iulie, pentru presupuse tranzacții cu informații privilegiate. De la valoarea de 77,3 dolari, acțiunile Coinbase au pierdut aproximativ 32% la momentul redactării acestui articol, potrivit datelor de la TradingView.

Vânzarea a avut loc după ce Ark și-a întărit constant rezerva de COIN-uri în acest an, cumpărând 546.579 de acțiuni Coinbase în luna mai, în ciuda scăderii acțiunilor Coinbase. Firma de investiții a cumpărat în mod activ acțiuni Coinbase la scurt timp după ce Coinbase a debutat anul trecut, acumulând aproximativ 750.000 de acțiuni în aprilie 2022. Acțiunile s-au deschis inițial la 350 de dolari. (Sursa EN)

Investigarea Coinbase de către SEC ar putea avea efecte -grave și descurajante-

O investigație care ar fi fost lansată de SEC, cu privire la presupusa tranzacționare de către Coinbase a unor valori mobiliare neînregistrate, ar putea avea un "efect serios și descurajator" asupra exchange-urilor crypto și a proiectelor de tokeni, potrivit unui expert juridic.

Michael Bacina, un avocat australian specializat în active digitale, de la Piper Alderman, a declarat că impactul asupra exchange-urilor și proiectelor ar putea avea loc indiferent dacă tokenii sunt sau nu considerați în cele din urmă ca fiind valori mobiliare.

"Având în vedere că mulți dintre tokenii pe care SEC i-a numit valori mobiliare, în cadrul urmăririi lor privind tranzacțiile cu informații privilegiate sunt listați și tranzacționați pe Coinbase și pe alte exchange-uri, această investigație ar putea avea un efect serios și descurajator atât pentru acele exchange-uri, cât și pentru proiectele de tokeni, indiferent dacă o constatare finală este că tokenii sunt sau nu valori mobiliare."

Un raport al Bloomberg a citat surse care au declarat că exchange-ul crypto se confruntă cu o investigație a SEC, pentru a stabili dacă a permis în mod necorespunzător investitorilor din SUA să tranzacționeze active care ar fi trebuit să fie înregistrate ca valori mobiliare.

Raportul a citat trei persoane "familiarizate cu această chestiune", spunând că ancheta este condusă de unitatea de aplicare a normelor de securitate și bursă. Aceasta este separată de investigația sa privind o presupusă schemă de tranzacționare cu informații privilegiate.

Bacina a precizat că, Coinbase "s-ar putea confrunta cu amenzi foarte mari" sau ar putea fi obligată să se înregistreze ca exchgange în SUA, ca urmare a investigației.

Cu toate acestea, el a menționat, de asemenea, că "având în vedere că au identificat, pe bună dreptate, incompatibilități cheie de conformitate între sistemele blockchain și reglementările existente pe piața americană, ar putea fi dificil, dacă nu imposibil, ca modelul lor de afaceri actual să existe ca exchange licențiat și înregistrat".

"Această acțiune a SEC nu ar părea aliniată cu încurajarea unui angajament proactiv al industriei; Coinbase are un istoric de angajament de bună credință în chestiuni de reglementare și a indicat că SEC a revizuit criteriile de listare a tokenilor lor."

Bacina a remarcat că reglementările adecvate pentru scop necesită consultarea industriei, transparență și luarea în considerare în mod corespunzător a considerentelor politice."Cea mai bună modalitate de a încuraja inovația pe care o pot aduce blockchain și crypto este un angajament transparent între autoritățile de reglementare și industrie, precum și emiterea unor orientări clare", a adăugat acesta. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.