Știri crypto & Bitcoin - Căutările despre Dogecoin pe Google le depășesc pentru prima dată pe cele despre Bitcoin - Emitent canadian Bitcoin ETF caută "BTC verde” – 05-08-2021

Interesul publicului mondial pentru Dogecoin (DOGE), măsurat prin statisticile de căutare pe internet, l-a depășit pentru prima dată pe cel pentru ...

Știri crypto & Bitcoin - Căutările despre Dogecoin pe Google le depășesc pentru prima dată pe cele despre Bitcoin - Emitent canadian Bitcoin ETF caută "BTC verde” – 05-08-2021

Căutările despre Dogecoin pe Google le depășesc pentru prima dată pe cele despre Bitcoin

Interesul publicului mondial pentru Dogecoin (DOGE), măsurat prin statisticile de căutare pe internet, l-a depășit pentru prima dată pe cel pentru Bitcoin (BTC). Potrivit datelor de la Google Trends, valorile atribuite fiecărei criptomonede pentru perioada 2-8 mai se situează la 56/100 de puncte pentru DOGE față de 48/100 pentru BTC.

După cum s-a raportat anterior, DOGE a avut un 2021 dramatic. La jumătatea lunii aprilie, moneda a câștigat 80% din valoare într-o singură zi pentru a ajunge la un maxim de 5.000% în randamentul de la începutul anului. Fiind o criptomonedă meme prin excelență, o mare parte din creșterile amețitoare ale prețului activului au fost alimentate de sentimentul social media și, probabil, de susținerea sa frecventă, deși în glumă, de către Elon Musk, CEO-ul Tesla.

Adam Back, de la Blockstream, a observat recent că logica meme-ului său se traduce într-un "pump and dump casino rug-pull"cu mize mari și volatile, bazat pe percepția larg răspândită că activul este lipsit de valoare intrinsecă, dar că poate fi mobilizat pentru un profit potențial.

După cum arată datele de pe Google Trends, această "logică a pieței cazinourilor", în cuvintele lui Back, rămâne cea mai puternică în Statele Unite, urmate de Insulele Virgine Americane și Turcia. Pe parcursul lunii, DOGE rămâne în creștere cu peste 600%, dar s-a tranzacționat pe orizontală, cu o scădere a valorii de 0,6% pe săptămână și un câștig de 1,6% pe zi. (Sursa EN)

Emitent canadian Bitcoin ETF caută "BTC verde”

Ninepoint Partners LP, unul dintre emitenții de fonduri tranzacționate la bursă Bitcoin (BTC) din Canada, a anunțat că intenționează să compenseze amprenta de carbon a produsului său BTC ETF.

Potrivit unui comunicat, Ninepoint a încheiat un parteneriat cu furnizorul de servicii de compensare a emisiilor de carbon CarbonX. Ca parte a parteneriatului, Ninepoint va dedica o parte nedezvăluită din comisioanele sale de administrare pentru a achiziționa credite de carbon, pentru a neutraliza impactul asupra mediului al procesului de minerit Bitcoin, al BTC-ului deținut în fondul său.

De asemenea, în cadrul acestui parteneriat, Crypto Carbon Ratings Institute va furniza estimări științifice privind consumul de energie pentru minarea de Bitcoin. Creditele de carbon achiziționate vor fi canalizate către eforturile de conservare a pădurii amazoniene.

Comentând raționamentul din spatele acestei mișcări, Alex Tapscott, director general al activelor digitale la Ninepoint, a declarat pentru Bloomberg:

"Pentru unii investitori care sunt îngrijorați de amprenta de carbon a minării BTC, aceștia ar putea fi reticenți în a investi într-un ETF Bitcoin. Ceea ce facem noi este să creăm ceea ce sperăm să fie o soluție la această problemă și să le oferim alegerea pe care o doresc și, sincer, de care au nevoie."

Într-adevăr, "povestea cu oceanul care fierbe" continuă să fie asociată cu minarea de Bitcoin, detractorii subliniind consumul ridicat de energie al unităților miniere din întreaga lume. La începutul lunii mai, în Senatul statului New York a fost introdus un proiect de lege care urmărește să interzică minarea de BTC în acest stat timp de trei ani din cauza problemelor energetice.

Din China până în Iran, miners se confruntă cu o supraveghere din ce în ce mai strictă din partea autorităților de reglementare în ceea ce privește consumul de energie electrică și impactul asupra mediului. De cealaltă parte a argumentului, susținătorii Bitcoin spun că miners devin cumpărători de ultimă instanță pentru producătorii de energie regenerabilă. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.