Știri crypto & Bitcoin - CBOE depune cerere pentru listarea Bitcoin ETF-ului propus de către VanEck - Procurorul general al New York-ului avertizează investitorii și firmele crypto asupra unor „riscuri extreme” – 07-05-2021

Chicago Board Options Exchange, sau CBOE a depus o cerere pentru listarea Bitcoin ETF-ului propus de către managerul de active ...

Știri crypto & Bitcoin - CBOE depune cerere pentru listarea Bitcoin ETF-ului propus de către VanEck - Procurorul general al New York-ului avertizează investitorii și firmele crypto asupra unor „riscuri extreme” – 07-05-2021

CBOE depune cerere pentru listarea Bitcoin ETF-ului propus de către VanEck

Chicago Board Options Exchange, sau CBOE a depus o cerere pentru listarea Bitcoin ETF-ului propus de către managerul de active, VanEck.

CBOE a depus o cerere 19b-4, prin care cere permisiunea SEC pentru listarea ETF-ului, pe data de 3 ianuarie. În cerere, CBOE subliniază beneficiile pe care le-ar oferi un ETF pentru investitorii din retail, asupra piețelor la vedere Bitcoin, inclusiv custodie:

„Expunerea la bitcoin prin intermediul unui ETF prezintă de asemenea anumite avantaje pentru investitorii din retail, prin comparație cu achiziția directă de bitcoin la vedere. Cel mai important avantaj este reprezentat de utilizarea custodiei asupra activelor bitcoin ale trustului.”

În timp ce CBOE nu a dezvăluit cine este custodele, documentul menționează custodele său ca fiind „un trust reglementat de către Departamentul de Servicii Financiare din New York.”

Din momentul în care SEC recunoaște în mod oficial că analizează aplicația, reglementatorul are la dispoziție 45 de zile să ofere verdictul sau să extindă termenul limită. SEC poate extinde termenul limită cu 240 de zile, înainte să ia o decizie.

Dacă va fi aprobat, ETF-ul ar fi primul produs crypto oferit de către CBOE, din ianuarie 2019 și până acum. (Sursa EN)

Procurorul general al New York-ului avertizează investitorii și firmele crypto asupra unor „riscuri extreme”

În urma unor săptămâni marcate de volatilitate pe piețele crypto și în urma a două cazuri juridice care au implicat companii crypto din statul New York, procurorul general al New York-ului, Letitia James a emis un avertisment dur către toți participanții la industrie.

În cadrul unui dublu avertisment, James a atenționat traderii din retail cu privire la faptul că sunt expuși la riscuri mari și protecție scăzută, atât în termeni de reglementare crypto, cât și ca potențial subiect pentru „activități abuzive și periculoase,” din partea unor actori răuvoitori, care exploatează o perioadă de anxietate economică și de șomaj ridicat.

Cu privire la tranzacțiile zilnice si la tendința bull a pieței crypto, în 2021, avertismentul lui James a fost următorul: „Chiar dacă achiziționați monede virtuale consacrate, de pe platforme de tranzacționare renumite, prețul s-ar putea prăbuși instantaneu.”

„Tranzacționarea pe piețele actuale expune investitorii la riscuri precum variațiile mari de preț, conflicte de interese între operatorii de platforme și șanse crescute de manipulare a pieței. Mai mult, chiar și investițiile „legitime” în active virtuale reprezintă subiectul unor bule speculative.”

Mai mult, în absența unor exchange-uri centralizate și reglementate, James a avertizat că cele luate în vizor de infractori ar putea să nu beneficieze de ajutor din partea forțelor de ordine.

Având în vedere că moneda digitală este definită ca o marfă, în conformitate cu Legea Martin din New York, avertismentul lui James a reamintit brokerilor-dealeri, consilierilor de investiții și platformelor de tranzacționare că acestea sunt obligate prin lege să se înregistreze la Biroul Procurorului General. În cazul în care nu fac acest lucru, aceștia vor fi expuși atât răspunderii civile, cât și răspunderii penale și li se va interzice să efectueze activități viitoare, trebuind de asemenea să plătească despăgubiri și daune. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.