Știri crypto & Bitcoin - Ce determină instituțiile să investească în crypto - David Olsson de la BlockFi explică - Robinhood achiziționează firma britanică crypto Ziglu - 10-10-2022

Știri crypto & Bitcoin - Ce determină instituțiile să investească în crypto - David Olsson de la BlockFi explică - Robinhood achiziționează firma britanică crypto Ziglu  - 10-10-2022

Ce determină instituțiile să investească în crypto - David Olsson de la BlockFi explică

Într-un interviu, David Olsson, șeful global al distribuției instituționale de la BlockFi, și-a împărtășit părerea cu privire la stadiul adoptării criptomonedelor de către instituțiile de credit. BlockFi este o companie de servicii financiare, care oferă produse de gestionare a averii cu amănuntul, cum ar fi împrumuturi garantate cu criptomonede, conturi cu dobândă, carduri de credit cu recompense Bitcoin (BTC) etc. Între timp, pentru investitorii instituționali, platforma proprietară a BlockFi oferă finanțare pentru eficiența capitalului, posibilitatea de a împrumuta monede pentru hedging și shorting și o infrastructură de tranzacționare de nivel instituțional.

Când a fost întrebat despre orice tendințe interesante în rândul clienților instituționali care adoptă crypto, Olsson a declarat: "Dintre cele 80% din fondurile de hedging din Top 50 din lume cu care am vorbit, toate se angajează într-un fel de călătorie crypto, cum ar fi deschiderea unui birou de tranzacționare sau investirea în firme native crypto conduse de tineri de 25-30 de ani,care știu cum să extragă alfa de pe piețele crypto și să gestioneze riscurile."

"Este într-adevăr o poveste generațională. Managerii de active timpurii nu au perspectiva naturală și nativă digitală a cuiva mai tânăr. Dar vedem un interes enorm."

Olsson a declarat că fondurile speculative se pregătesc de ceva vreme să se aventureze în crypto, având în vedere creșterea semnificativă a lichidității și instituționalizarea spațiului de-a lungul anilor. Potrivit unui studiu realizat de Fidelity anul trecut, 70% dintre instituțiile financiare intervievate intenționează să investească în crypto în următorul an, în timp ce 90% au declarat că intenționează să facă acest lucru în următorii cinci ani. "Bitcoin a avut un randament mediu de peste 100% pe an în ultimii 10 ani, în comparație cu aproximativ 10% pe an pentru acțiunile din SUA, așa că a devenit prea mare în ceea ce privește cota de piață pentru ca oamenii să o ignore", a adăugat Olsson.

"Crypto poate repara instalațiile sistemului financiar la nivel mondial, începând cu eliminarea comisioanelor costisitoare din partea băncilor." (Sursa EN)

Robinhood achiziționează firma britanică crypto Ziglu

Robinhood, o importantă aplicație de tranzacționare a acțiunilor favorabilă criptomonedelor, își impulsionează expansiunea la nivel global prin achiziționarea firmei crypto, Ziglu, cu sediul în Marea Britanie.

Robinhood a anunțat oficial că a semnat un acord pentru achiziționarea Ziglu, sub rezerva aprobărilor de reglementare și a altor condiții de închidere. Firma a refuzat să dezvăluie valoarea tranzacției.

"Sub rezerva aprobării de reglementare, pe termen scurt, nimic nu se va schimba pentru clienții Ziglu actuali. Pe termen mai lung, vom integra Ziglu mai complet în Robinhood, vom aduce brandul Robinhood peste hotare și vom lucra pentru a extinde operațiunile dincolo de Marea Britanie, în Europa", a declarat purtătorul de cuvânt al Robinhood.

Achiziția urmărește să ajute Robinhood să își accelereze expansiunea internațională și să intre în sfârșit pe piețele din Regatul Unit și din Europa. Mișcarea vine în concordanță cu eforturile reînnoite de expansiune ale Robinhood în acest an, după ce platforma și-a abandonat anterior planurile ambițioase de expansiune în țări precum Regatul Unit în 2020.

După cum a fost raportat, Ziglu a fost fondată de fostul șef al departamentului de tehnologie al Barclays și co-fondatorul băncii Starling, Mark Hipperson, în 2020. Firma oferă o platformă digitală care permite clienților să cumpere și să vândă unsprezece criptomonede, cum ar fi Bitcoin (BTC), Ether (ETH) și altele. De asemenea, platforma Ziglu le permite utilizatorilor să obțină recompense și să plătească pentru servicii cu ajutorul unui card de debit.Robinhood este o importantă agenție de brokeraj online, cunoscută pentru că oferă o platformă de investiții și tranzacționare fără comisioane în Statele Unite. Robinhood a devenit cunoscută pe scară largă în comunitatea crypto după ce compania a lansat în 2018 tranzacționarea principalelor criptomonede precum BTC și ETH. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.