Știri crypto & Bitcoin - Cea mai mare bancă din Singapore declară o creștere a volumului crypto de 10 x pentru primul trimestru din 2021 - Aproape jumătate din hash rate-ul Bitcoin semnalează activarea Taproot – 27-07-2021

DBS Bank, cea mai mare bancă comercială și de retail din Singapore a anunțat rezultatele sale financiare pentru primul trimestru al anului, în urma lansării ...

Știri crypto & Bitcoin - Cea mai mare bancă din Singapore declară o creștere a volumului crypto de 10 x pentru primul trimestru din 2021 - Aproape jumătate din hash rate-ul Bitcoin semnalează activarea Taproot – 27-07-2021

Cea mai mare bancă din Singapore declară o creștere a volumului crypto de 10 x pentru primul trimestru din 2021

DBS Bank, cea mai mare bancă comercială și de retail din Singapore a anunțat rezultatele sale financiare pentru primul trimestru al anului, în urma lansării exchange-ului său crypto instituțional, în decembrie 2020.

Directorul financiar al DBS, Chng Sok Hui, a declarat că banca a observat o performanță record, întrucât profitul net trimestrial a depășit 2 miliarde $ pentru prima dată în istorie, dublu față de trimestrul anterior.

Nou lansata platformă crypto a DBS, DBS Digital Exchange pare să fi jucat un rol semnificativ în noul prag atins de bancă, cu creșteri de zece ori mai mari în volumele zilnice de tranzacționare, a declarat CEO-ul DBS, Piyush Gupta.

CEO-ul a anunțat planuri viitoare pentru nou lansatul exchange crypto, inclusiv prima ofertă de tokeni de securitate a companiei, pentru al doilea trimestru al anului 2021.

Gupta a mai menționat, de asemenea, colaborarea companiei cu banca americană de investiții JPMorgan Chase și cu compania de investiții de stat, din Singapore, Temasek, pentru crearea unei noi societăți blockchain, axată pe tranzacțiile globale interbancare.

„Blockchain poate schimba paradigma. Banii pot fi convertiți sub formă digitală, iar apoi pot fi trimiși pentru decontare la fel de repede precum un mesaj scris,” a afirmat CEO-ul.

Gupta a mai spus că platforma de plăți transfrontaliere, alimentată de blockchain a DBS și JPMorgan va implica teste pentru dolarul singaporez și cel american. „Implicăm în mod activ și alte bănci, astfel încât euro, lira sterlină, renminbi, etc să devină parte a sistemului. Și dacă putem face aceasta, vom deveni o parte importantă a infrastructurii pentru plăți.” (Sursa EN)

Aproape jumătate din hash rate-ul Bitcoin semnalează activarea Taproot

Upgrade-ul Taproot, ce va avea loc în cele din urmă în 2021 este deja în desfășurare, cu importante Bitcoin (BTC) mining pools semnalându-și deja susținerea pentru acesta.

Conform datelor din partea Taproot.watch, o pagină web creată de către dezvoltatorul Bitcoin, Hampus Sjöberg, semnalul Taproot alcătuiește acum aproximativ 44% din puterea totală de hash a Bitcoin, la momentul scrierii articolului.

AntPool și F2Pool – două dintre cele mai mari mining pools Bitcoin, în funcție de rata de hash – sunt printre susținătorii timpurii ai activării Taproot, în arena minării crypto. Alte pools, care susțin aceasta sunt Foundry SUA și Slush Pool, cea din urmă fiind responsabilă cu minarea primului bloc de semnalizare.

Bazat pe consensul Bitcoin, activarea Taproot va merge mai departe numai dacă 90% din toate blocurile minate includ un semnal de activare, în cadrul unei ferestre de ajustare a dificultăților (2 016 blocuri).

Acest acord de consens trebuie să aibă loc într-una din perioadele de dificultate, între momentul prezent și 11 august, pentru a fi stabilit ca upgrade la rețea pentru luna noiembrie. După cum a mai fost relatat, actuala perioadă de dificultate a început pe 1 mai, după o ajustare cu 12% în minus.

La momentul publicării articolului, 97 de blocuri de semnalizare au apărut în fereastra curentă. Între timp, miners responsabili pentru 382 de blocuri au ales să nu includă „bit-ul de semnal.”

Votul negativ al acestor miners, care reprezintă 19% din cele 2 016 blocuri din actuala fereastră de dificultate înseamnă ca activarea Taproot nu poate fi stabilită, cel puțin până la următoarea fereastră. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.