Știri crypto & Bitcoin - Cel mai recent ETF oferit de Valkyrie are expunere la Bitcoin - SEC amână deciziile privind ETF-urile Bitcoin ale Bitwise și Grayscale's Bitcoin – 15-03-2022

Știri crypto & Bitcoin - Cel mai recent ETF oferit de Valkyrie are expunere la Bitcoin - SEC amână deciziile privind ETF-urile Bitcoin ale Bitwise și Grayscale's Bitcoin – 15-03-2022

Cel mai recent ETF oferit de Valkyrie are expunere la Bitcoin

Managerul de active crypto, Valkyrie, a lansat un fond tranzacționat la bursă, cu expunere la Bitcoin pe piața bursieră Nasdaq.

Într-un document depus la SEC, Valkyrie a declarat că ETF-ul său, Balance Sheet Opportunities, nu va investi direct în Bitcoin (BTC), dar 80% din activele sale nete vor oferi expunere la activul crypto, prin intermediul titlurilor de valoare ale companiilor americane cu BTC în bilanț. Printre aceste companii se pot număra custozi, exchange-uri crypto și comercianți.

În documentul depus se specifică faptul că ETF-ul Valkyrie poate investi până la 10% din activele sale nete în titluri de valoare ale firmelor de minare Bitcoin, precum și până la 5% în titluri de valoare ale vehiculelor de investiții comune din Statele Unite care dețin BTC.

Cea mai recentă depunere de ETF-uri de la Valkyrie urmează după ce firma a lansat în octombrie un ETF Bitcoin Strategy, care oferea o expunere indirectă la BTC, cu contracte futures decontate în numerar.

Deși SEC a dat undă verde unor vehicule de investiții legate de instrumentele derivate Bitcoin, inclusiv unul de la Valkyrie și altul de la ProShares, organismul de reglementare nu a aprobat încă o cerere care să permită investiții directe în crypto. Mai multe cereri de ETF-uri crypto sunt încă în curs de examinare în Statele Unite, în timp ce, vecinul de la nord - Canada - a aprobat ETF-uri BTC de la Fidelity. (Sursa EN)

SEC amână deciziile privind ETF-urile Bitcoin ale Bitwise și Grayscale's Bitcoin

Comisia pentru valori mobiliare și burse din Statele Unite (SEC), continuă să amâne deciziile privind fondurile tranzacționate la bursă (ETF) Bitcoin (BTC), emițând două noi notificări de prelungire a termenului limită.

SEC a amânat două propuneri majore de oferte tranzacționate la bursă pentru Bitcoin, inclusiv ETF-ul "real" Bitcoin al NYSE Arca, denumit Bitwise Bitcoin ETP Trust, și ETF-ul Bitcoin al Grayscale Bitcoin Trust.

În prezent, SEC se așteaptă să decidă dacă va aproba sau nu, sau "va iniția o procedură pentru a determina dacă nu va aproba" ETF-ul BTC al Bitwise și ETF-ul BTC al Grayscale .

"Comisia consideră că este adecvat să desemneze o perioadă mai lungă în care să ia măsuri cu privire la modificarea propusă a regulilor, astfel încât să aibă suficient timp pentru a analiza modificarea propusă a regulilor și orice comentarii primite", a scris SEC în ambele notificări.

După cum s-a raportat anterior, Bitwise Asset Management a depus o cerere pentru un ETF Bitcoin cu suport fizic pe 14 octombrie, plănuind să ofere expunere la "BTC real", mai degrabă decât la instrumente derivate, precum contractele futures Bitcoin sau alte expuneri indirecte. Firma a renunțat ulterior la propria cerere de ETF bazat pe contracte futures Bitcoin în noiembrie, deoarece multe dintre aceste produse se lansau în Statele Unite.

Grayscale este cel mai mare fond Bitcoin din lume, cu active totale gestionate în valoare de 45,6 miliarde de dolari. Compania a solicitat transformarea produsului său emblematic Bitcoin într-un ETF la 19 octombrie. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.