Știri crypto & blockchain - Centrul Energetic Sioux a minat 20 de Bitcoin în secret din aprilie - Tesla dă de înțeles că ar putea relua în curând suportul pentru plățile crypto – 07-01-2022

Știri crypto & blockchain - Centrul Energetic Sioux a minat 20 de Bitcoin în secret din aprilie - Tesla dă de înțeles că ar putea relua în curând suportul pentru plățile crypto – 07-01-2022

Centrul Energetic Sioux a minat 20 de Bitcoin în secret din aprilie

Furnizorul de servicii de electricitate, Ameren Corporation, a anunțat că a reușit să mineze cu succes mai mult de 20 de Bitcoin (BTC), folosind excesul de energie generat de una dintre centralele sale electrice pe bază de cărbune - Sioux Energy Center din West Alton, Missouri.

Deși compania a înființat centrul de date folosit pentru minarea monedelor în luna aprilie, nu a anunțat public această adăugire. Instalația sa de minare de jumătate de megawatt se bazează pe capacitatea de generare de 972 MW a Sioux Energy Center pentru a finaliza activitățile necesare de minare bazate pe proof-of-work.

Obiectivele Ameren în lansarea operațiunii par să fi fost de a opri declinul producției de energie a centralei electrice și de a oferi companiei un nou flux de venituri. Când a început minarea în aprilie, se presupune că centrala electrică funcționa la doar 17% din capacitatea sa maximă.

În urma anunțului, impactul companiei asupra mediului a fost rapid pus sub semnul întrebării. În februarie, o alianță formată din trei grupuri de mediu - Waterkeeper Alliance, Missouri Confluence Waterkeeper și Great Rivers Environmental Law Center - și-a anunțat intenția de a intenta un proces împotriva companiei, pentru încălcarea Legii federale privind apa curată.

"Ei (Ameren) au răspuns iar noi ne evaluăm opțiunile", a declarat Bruce Morris, avocat la Great Rivers Environmental Law Center.

Complexul energetic Sioux, care se află pe terenuri agricole în apropierea malurilor râului Mississippi, se presupune că ar depozita peste 3 milioane de tone de cenușă de cărbune într-o groapă de depozitare fără protecție. În trecut, grupurile de mediu au solicitat conducerii Sioux Energy Complex să elimine groapa de depozitare a cenușii de cărbune, dar se pare că fără prea mare succes. (Sursa EN)

Tesla dă de înțeles că ar putea relua în curând suportul pentru plățile crypto

Tesla, marele producător de vehicule electrice condus de Elon Musk, prozelitistul Dogecoin (DOGE), a lăsat să se înțeleagă că ar putea căuta în curând să restabilească suportul pentru plățile crypto.

Într-un dosar trimestrial din septembrie depus la Comisia pentru valori mobiliare și burse din Statele Unite (SEC), firma a declarat că "ar putea pe viitor să reia practica tranzacțiilor în criptomonede", ceea ce sugerează că Tesla are în vedere reluarea sprijinului pentru achizițiile efectuate cu ajutorul activelor digitale.

De asemenea, compania și-a exprimat încrederea pe termen lung în activele crypto ca depozit de valoare și mijloc de plată, declarând:

"Credem în potențialul pe termen lung al activelor digitale atât ca investiție, cât și ca alternativă lichidă la numerar".

Tesla a acceptat anterior Bitcoin ca modalitate de plată pentru achiziția de vehicule electrice între ianuarie și martie 2021. Mișcarea a venit ca parte a unei îmbrățișări mai largi a Bitcoin (BTC) din partea Tesla, firma investind, de asemenea, 1,5 miliarde de dolari din trezoreria sa în BTC, în primul trimestru al anului 2021.

Cu toate acestea, sprijinul pentru Bitcoin a fost rapid abandonat, după ce firma s-a confruntat cu critici pentru că a susținut BTC în ciuda percepției că minarea proof-of-work are un impact negativ asupra mediului.

În luna iunie, Musk a indicat că Tesla va lua în considerare reluarea sprijinului pentru plățile Bitcoin odată ce cel puțin jumătate din rata de hash a rețelei Bitcoin va fi alimentată de energie regenerabilă. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.