Știri crypto & Bitcoin - CEO Kraken – un BTC va valora un Lamborghini până în 2022 și un Bugatti până în 2023 - Nic Carter ia în vizor afirmațiile conform cărora Bitcoin este un dezastru pentru mediu – 11-06-2021

În cadrul unei apariții pentru Bloomberg, CEO-ul Kraken, Jesse Powell a explicat motivul pentru care consideră că predicțiile pe termen lung pentru Bitcoin ...

Știri crypto & Bitcoin - CEO Kraken – un BTC va valora un Lamborghini până în 2022 și un Bugatti până în 2023 - Nic Carter ia în vizor afirmațiile conform cărora Bitcoin este un dezastru pentru mediu – 11-06-2021

CEO Kraken – un BTC va valora cât un Lamborghini până în 2022 și cât un Bugatti până în 2023

În cadrul unei apariții pentru Bloomberg, CEO-ul Kraken, Jesse Powell a explicat motivul pentru care consideră că predicțiile pe termen lung pentru Bitcoin, bazate pe dolar sunt eronate, accentuând natura inflaționistă a monedelor fiat.

Întrebat fiind despre predicțiile sale pentru prețurile de sfârșit de an, CEO-ul Kraken a spus: „Cred că am spus că Bitcoin merge către infinit, iar acest lucru este destul de dificil de înțeles, deoarece îl măsor în termeni de dolari.”

Oferind mai multe alternative pentru evaluarea Bitcoin, Powell a speculat că valoarea Bitcoin ar putea crește de la „prețul” său actual, sau un BTC pentru un Tesla Model 3, la „un Bitcoin pentru un Lamborghini” până la sfârșitul anului, și la „un Bitcoin pentru un Bugatti” până în anul 2023.

Powell a adăugat că:

„Pentru comunitatea crypto, cred că acele tipuri de active sunt mai ușor de folosit pentru măsurarea Bitcoin, pentru că nu se știe niciodată în ce situație se va afla dolarul. Ar putea fi de 10 ori mai mulți dolari SUA de aici într-un an, așa că e foarte greu de măsurat Bitcoin raportat la dolar.”

Întrebat despre Ethereum, Powell a subliniat importanța dezvoltării sectorului tokeninlor nefungibili, spunând că: „Toată activitatea NFT duce la utilizarea Ethereum.” (Sursa EN)

Nic Carter ia în vizor afirmațiile conform cărora Bitcoin este un dezastru pentru mediu

Co-fondatorul Coin Metrics, Nic Carter a emis o dezmințire foarte bine documentată față de câteva afirmații care sugerează că minarea intensivă de Bitcoin cauzează un dezastru climatic.

Într-un articol de analiză, denumit Noahbjectivity on Bitcoin mining, partenerul Castle Island Ventures răspunde afirmațiilor făcute de jurnalistul Bloomberg, Noah Smith, într-un articol din 24 martie, denumit „Miners Bitcoin se află pe calea auto-distrugerii.”

Prima afirmație luată în vizor a fost aceea că Bitcoin este unic între active, în aceea că o creștere a prețului înseamnă un consum mai mare de energie. Carter a afirmat că aurul are exact aceeași trăsătură, în sensul că prețurile mari duc la o minare excesivă și la consum mai mare de energie.

În al doilea rând, acesta a vizat afirmația făcută de Smith, conform căreia minarea de Bitcoin folosește resursele de energie locale, privând consumatorii obișnuiți, de electricitate. Cu toate acestea, conform cifrelor lui Carter, minarea este concentrată în zone unde de fapt există un surplus de energie, neutilizată.

În China, majoritatea minării se produce în patru provincii: Xinjiang, Sichuan, Mongolia Interioară și Yunnan. Împreună acu alcătuit 63% din hashrate-ul Bitcoin la nivel mondial, din al patrulea trimestru din 2019 și până în al doilea trimestru din 2020. Aceste zone utilizează o combinație de cărbune, energie solară, energie eoliană și hidroenergie și toate au o densitate scăzută a populației și o abundență de energie.

Carter numește acest surplus de energie care nu va ajunge niciodată în centrale, „neviral”. Consumul pentru minarea de Bitcoin a fost estimat între 89 TWh/an și 138 TWh, conform datelor furnizate de Digiconomist și Universitatea Cambridge.

„Este de ajuns să spun că există destulă energie nevirală pentru a utiliza Bitcoin mulți ani de acum înainte. Este doar o chestiune de mobilizare a hashrate-ului în locațiile corespunzătoare, ceea ce miners fac deja.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.