Știri crypto & Bitcoin - CEO-ul Binance, CZ, este cel mai bogat miliardar crypto, cu 96 miliarde de dolari – Bloomberg - O deputată spaniolă vede o oportunitate pe fondul prăbușirii minării de Bitcoin din Kazahstan – 12-04-2022

Știri crypto & Bitcoin - CEO-ul Binance, CZ, este cel mai bogat miliardar crypto, cu 96 miliarde de dolari – Bloomberg - O deputată spaniolă vede o oportunitate pe fondul prăbușirii minării de Bitcoin din Kazahstan – 12-04-2022

CEO-ul Binance, CZ, este cel mai bogat miliardar crypto, cu 96 miliarde de dolari – Bloomberg

Changpeng Zhao, CEO al Binance și cunoscut și sub numele de "CZ", este în fruntea listei celor mai bogați miliardari în crypto, cu o avere netă estimată la 96 de miliarde de dolari.

Potrivit Bloomberg, CZ ocupă locul 11 în topul celor mai bogați oameni din lume, în timp ce Binance își păstrează poziția de cel mai mare exchange crypto, din punct de vedere al volumului de tranzacționare.

CZ, antreprenorul crypto în vârstă de 44 de ani, l-a depășit pe cel mai bogat miliardar din Asia, Mukesh Ambani, în ciuda faptului că Bloomberg a exclus deținerile crypto personale ale acestuia, cum ar fi Bitcoin (BTC) și tokenii Binance Coin (BNB), deținuți în cadrul exchange-ului.

Potrivit estimărilor Bloomberg, CZ se află imediat după co-fondatorul Oracle, Larry Ellison, a cărui avere netă conduce în prezent cu aproximativ 11 miliarde de dolari. Deși a fost prima dată când Bloomberg a estimat averea lui CZ, traiectoria de creștere a Binance semnalează posibilitatea de a depăși giganții din domeniul tehnologiei, cum ar fi Mark Zuckerberg de la Meta și co-fondatorii Google, Larry Page și Sergey Brin.

În prezent, Zuckerberg, Page și Brin și ocupă locurile 5, 6 și, respectiv, 7, în timp ce Elon Musk, CEO-ul Tesla, conduce lista miliardarilor cu o avere estimată la 263 de miliarde de dolari. (Sursa EN)

O deputată spaniolă vede o oportunitate pe fondul prăbușirii minării de Bitcoin din Kazahstan

Deputata partidului politic spaniol, Ciudadanos, María Muñoz, a propus un proiect de lege pentru a face din Spania un centru de minare Bitcoin, ca urmare a închiderii internetului care a provocat o întrerupere a minării în Kazahstan.

Avocata și economista Muñoz a fost fermă în sprijinul Spaniei ca destinație pentru Bitcoin (BTC), într-un tweet:

"Protestele din Kazahstan au repercusiuni în întreaga lume, dar și pentru Bitcoin. Propunem ca Spania să se poziționeze ca o destinație sigură pentru investițiile în criptomonede pentru a dezvolta un sector flexibil, eficient și sigur".

O scrisoare deschisă de două pagini a însoțit tweet-ul adresat Congresului spaniol al deputaților. Mai întâi, Muñoz a subliniat semnificația protestelor și răspunsul guvernului, care a folosit "toată forța poliției și a armatei", înainte ca guvernul să oprească internetul în cea mai mare economie din Asia Centrală.

Aceasta a citat un studiu al Centrului Cambridge pentru Finanțe Alternative, care a plasat Kazahstanul pe locul al doilea în topul celor mai mari Bitcoin miners la nivel mondial, contribuind cu aproximativ 20% din rata hash în a doua jumătate a anului 2021. Decizia guvernului de a trage efectiv preșul de sub Bitcoin miners din Kazahstan a făcut ca rata de hash să se prăbușească cu 13,4%, conform rapoartelor.

Aceste evenimente au inspirat întrebări pertinente pentru legiuitorul pro-Bitcoin:

Ce informații are guvernul spaniol cu privire la impactul pe care l-a avut întreruperea internetului din Kazahstan asupra industriei de minare crypto spaniole?

Va lua guvernul măsuri pentru a atrage investitorii și miners care fug de industria de minare din Kazahstan?

Ce date are guvernul cu privire la eficiența energetică a Bitcoin și la creșterea industriei de minare?Un susținător dovedit al rețelei Bitcoin, partidul ei, Ciudadanos, sau "Cetățenii", a propus o strategie națională privind criptomonedele în luna octombrie a anului trecut. Partidul acesteia urmărește să poziționeze Spania ca un pol pentru investițiile în criptomonede din Uniunea Europeană și din lume - iar minarea de Bitcoin ar putea fi catalizatorul. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.