Știri crypto & Bitcoin - CEO-ul Celsius spune că traiectoria prețului Bitcoin pe termen scurt este una sumbră - Co-fondatorul Nexo speculează că ultima corecție a prețului BTC s-ar putea datora retail-ului – 23-03-2021

Corecțiile sănătoase de preț sunt în general parte a bull run-urilor de piață. Cu o asemenea scădere de preț aflată în derulare, CEO-ul Celsius ...

Știri crypto & Bitcoin - CEO-ul Celsius spune că traiectoria prețului Bitcoin pe termen scurt este una sumbră - Co-fondatorul Nexo speculează că ultima corecție a prețului BTC s-ar putea datora retail-ului – 23-03-2021

CEO-ul Celsius spune că traiectoria prețului Bitcoin pe termen scurt este una sumbră

Corecțiile sănătoase de preț sunt în general parte a bull run-urilor de piață. Cu o asemenea scădere de preț aflată în derulare, CEO-ul Celsius, Alex Mashinsky consideră că 16k ar fi un preț posibil.

„Am preconizat că Bitcoin și multe alte altcoins vor atinge noi recorduri absolute în 2021 și mai departe. Cu toate acestea, vom vedea numeroase corecții, precum cele din prezent, ce vor permite investitorilor avizați să acumuleze aceste active, cu discount.”

După ce Bitcoin a doborât recordul său de preț din 2017, în decembrie 2020, acesta a continuat pe o pantă ascendentă, ajungând la o valoare mai mult decât dublă, la doar două luni mai târziu.

Bitcoin a ajuns la aproximativ 42k $ pe 8 ianuarie, înainte să intre pe pantă descendentă și să ajungă la aproximativ 32 700 $, la momentul publicării articolului. De la recordul absolut de aproximativ 42k $, până la minimul recent, Bitcoin a suferit deja o corecție de preț de cca. 28%.

Mashinsky a declarat că:

„Preconizez că prețurile Bitcoin vor scădea chiar mai mult de 25%. Mai devreme sau mai târziu, bears vor acumula destulă presiune, cât să vedem o corecție. Per total, estimez un potențial de preț pentru Bitcoin de până la 16k $, până la sfârșitul primului trimestru al anului.” (Sursa EN)

Co-fondatorul Nexo speculează că ultima corecție a prețului BTC s-ar putea datora retail-ului

Prețul Bitcoin (BTC) a scăzut semnificativ, începând cu 8 ianuarie, cu un declin total de mai mult de 10k $, la momentul publicării articolului. Investitorii din retail ar putea fi parte a motivului din spatele scăderii, conform co-fondatorului Nexo, Antoni Trenchev.

„Actuala corecție de preț a fost determinată de către investitorii din retail, ce au urmat modelul instituțiilor, care au dus la creșterea inițială a prețului BTC.”

„Odată ce BTC a trecut de 40k $, câștigurile au fost la înălțime, ceea ce a atras investitori mai mici, care pe bună dreptate, sunt mai predispuși la a vinde repede. A existat o avalanșă de tranzacții de vânzare în ultimele zile, iar scăderea prețului BTC este rezultatul acumulării acestor tranzacții.”

Creșterile de preț sunt urmate adesea de scăderi, deși aceasta nu indică neapărat sfârșitul unui bull market la nivel macro.

„Există câteva semne la care trebuie să fim atenți,” a declarat Trenchev. „Reglementarea, spre exemplu, are o puternică influență asupra pieței. Activitatea de reglementare, ce pare să înăsprească legile asupra crypto, poate descuraja noii cumpărători.”

Autoritățile de reglementare din SUA și-au luat în serios angajamentul asupra spațiului crypto, în ultimii ani, ceea ce poate reprezenta un potențial semn de maturizare a industriei. Mai multe măsuri legale au ajuns recent în centrul atenției, inclusiv o propunere din partea guvernului SUA, ce vizează urmărirea activelor digitale, retrase din exchange-uri.

„Pe de altă parte, există potențial pentru un entuziasm exagerat, care ar putea genera un anumit nivel de prăbușire a prețurilor, deși mă îndoiesc că acesta ar putea fi într-atât de mare, încât să devină motiv de îngrijorare. În fiecare an, începând cu 2013 am fost martorii câte unei „căderi” de preț, de aproximativ 25%, ca urmare a unei creșteri bruște dintr-o perioadă anterioară din același an și iată-ne totuși aici, cu BTC care atinge niveluri record, mai mult ca niciodată. Corecții precum aceasta reprezintă un aspect inevitabil al comportamentului pieței.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.