Știri crypto & Bitcoin - CEO-ul Garlinghouse spune că 95% dintre clienții Ripple nu sunt din SUA - Paul Tudor Jones spune că „Bitcoin are un preț nepotrivit pentru posibilitățile pe care le deține” – 16-02-2021

În timp ce Ripple se pregătește să-și mute sediul în afara SUA, se pare că doar 5% dintre clienții companiei locuiesc în țară ...

Știri crypto & Bitcoin - CEO-ul Garlinghouse spune că 95% dintre clienții Ripple nu sunt din SUA - Paul Tudor Jones spune că „Bitcoin are un preț nepotrivit pentru posibilitățile pe care le deține” – 16-02-2021

CEO-ul Garlinghouse spune că 95% dintre clienții Ripple nu sunt din SUA

În timp ce Ripple se pregătește să-și mute sediul în afara SUA, se pare că doar 5% dintre clienții companiei locuiesc în țară.

Pe data de 2 decembrie, CEO-ul Ripple, Brad Garlinghouse a oferit un interviu pentru CNN, în care a discutat despre obstacolele legislative întâmpinate de către Ripple, pe durata desfășurării activității în SUA.

Conform lui Garlinghouse, 95% dintre clienții companiei cu sediul în San Francisco trăiesc în afara SUA. Acesta a afirmat că serviciile Ripple nu sunt atât de populare în SUA, din cauza incertitudinilor legislative legate de token-ul XRP:

„95% dintre clienții noștri sunt din afara SUA și doar 5% sunt de aici. Iar oamenii se întreabă, „Sunteți o companie americană, […] de ce stă așa situația? Una dintre dinamici este aceea că firmele din SUA așteaptă clarificări, iar acele clarificări vin din partea SEC.”

Garlinghouse a afirmat că, SEC a recunoscut alte criptomonede importante, precum Bitcoin (BTC) și Ether (ETH) ca nefiind valori mobiliare, cu ani buni în urmă. Cu toate acestea, XRP, a treia cea mai mare criptomonedă după capitalizare de piață, nu deține încă acea clarificare:

„Departamentul de Justiție desemnează XRP ca fiind monedă, FinCEN desemnează XRP ca monedă, dar nu există încă acea clarificare din partea SEC.”

Conform lui Garlinghouse, Ripple a întâmpinat unele probleme cu clienții americani, care erau îngrijorați de statutul legislativ al ofertelor XRP.

„Adeseori, când vorbesc clienților noștri despre produsul nostru, ce utilizează XRP în fluxul de plăți, primesc întrebări despre dinamica legislativă. Am avut clienți care spuneau că, „uite, până există clarificări și cadre legislative, mai bine amânăm. Nu există aceleași probleme legate de siguranță și claritate în alte state, precum Marea Britanie.” (Sursa EN)

Paul Tudor Jones spune că „Bitcoin are un preț nepotrivit pentru posibilitățile pe care le deține”

Cunoscutul investitor, Paul Tudor Jones a comparat Bitcoin (BTC) cu metalele prețioase, iar alte criptomonede cu metalele industriale, în ceea ce privește cazurile de utilizare – un indicator clar al viziunii sale, asupra direcției în care se îndreaptă piața în următorii 20 de ani.

În cadrul unui interviu pentru Yahoo Finance, Jones a subliniat viziunea sa asupra pieței monedelor digitale, pentru următoarele decenii.

„Nu sunt un expert în Bitcoin, câtuși de puțin. Cu un capital de piață de 500 miliarde $, acesta este nepotrivit într-o lume în care ai o piață a titlurilor de capital, în valoare de 90 trilioane $ și Dumnezeu știe câte alte trilioane de dolari, în monede fiat.”

Jones se referea la capitalizarea de piață a Bitcoin, care este momentan la 358 miliarde $ și care este prea mică, în comparație cu cazul său de utilizare și cu viitorii săi factori valorici.

Jones se așteaptă ca toată lumea, inclusiv statele suverane, să utilizeze „un tip de monedă digitală” în următorii 20 de ani. Până atunci, piața monedelor digitale va semăna foarte mult cu niște „complecși metalici” din ziua de astăzi, unde „criptomonede prețioase” precum Bitcoin își vor asuma rolul aurului, iar criptomonedele tranzacționale vor avea funcția metalelor industriale, precum cuprul și aluminiul.

Jones s-a exprimat public în favoarea Bitcoin, în luna mai, când a descris activul ca fiind „cel mai rapid cal din cursa” împotriva inflației. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.