Știri crypto & Bitcoin - CEO-ul Pantera Capital dublează miza pentru predicția prețului Bitcoin din 2021, la 115k $ - Produsele tranzacționate la bursă abundă, dar crypto încă așteaptă un ETF – 18-03-2021

Dan Morehead, fondator și CEO al companiei de investiții Bitcoin (BTC), Pantera Capital și-a menținut predicțiile bullish pentru Bitcoin, pentru anul 2021 ...

Știri crypto & Bitcoin - CEO-ul Pantera Capital dublează miza pentru predicția prețului Bitcoin din 2021, la 115k $ - Produsele tranzacționate la bursă abundă, dar crypto încă așteaptă un ETF – 18-03-2021

CEO-ul Pantera Capital dublează miza pentru predicția prețului Bitcoin din 2021, la 115k $

Dan Morehead, fondator și CEO al companiei de investiții Bitcoin (BTC), Pantera Capital și-a menținut predicțiile bullish pentru Bitcoin, pentru anul 2021.

Morehead ar fi spus că, Bitcoin este pregătit să atingă prețul de 115 000 $, până în august 2021, aceasta însemnând o creștere de 200% pentru următoarele opt luni.

Executivul a făcut inițial o predicție în august 2020, când Bitcoin era tranzacționat la prețul de aproximativ 11 600 $. La momentul publicării articolului, criptomoneda era tranzacționată pentru mai bine de 38k $. Morehead a declarat că prețul Bitcoin mai are destul loc să crească.

Morehead consideră că dezvoltările importante în domeniul monedelor digitale, la nivel global, precum yuan-ul digital în China vor avea un impact pozitiv asupra pieței crypto, oferind un imbold adoptării la nivel mainstream. „Există peste un miliard de oameni în lume, care nu au acces la o bancă, dar au în schimb acces la un smartphone, iar acesta este singurul lucru de care e nevoie pentru a utiliza o criptomonedă,” a declarat Morehead.

Joey Krug, ofițer coordonator pentru informații, în cadrul Pantera a declarat că actualul bull run al Bitcoin este diferit de raliurile precedente și nu se va sfârși în aceeași manieră ca bull run-ul din 2017.

Morehead nu este singurul care consideră că Bitcoin va atinge prețul de 100k $ în 2021. La începutul lunii ianuarie, CEO-ul Binance.com, Catherine Coley a preconizat că Bitcoin ar putea atinge 100k $, până la sfârșitul anului. PlanB, creatorul modelului stock-to-flow a preconizat de asemenea că Bitcoin ar trebui să atingă 100k – 288k $, până în decembrie 2021. (Sursa EN)

Produsele tranzacționate la bursă abundă, dar crypto încă așteaptă un ETF

Swiss SIX Exchange, principala bursă de valori din Elveția continuă să-și extindă gama de produse crypto, cu un nou produs BTC tranzacționat la bursă, sau un ETP.

Pe data de 13 ianuarie, SIX a lansat tranzacționarea pentru BTCetc Bitcoin ETP (BTCE), un nou produs crypto ETP, emis de către compania londoneză de investiții, ETC Group. Nou listatul ETP urmărește prețul Bitcoin, oferind investitorilor o nouă metodă de a obține expunere la cea mai mare criptomonedă din lume. Fiecare unitate BTCE furnizează deținătorilor o revendicare, pentru o sumă predefinită de BTC.

ETC Group este specializată în crearea de noi valori mobiliare, garantate cu active digitale și este susținută de către acționari, precum ramura de capital de risc a XTX Market, XTX Ventures și de către compania de servicii financiare, ITI Capital.

SIX este una dintre cele mai mari platforme de tranzacționare ETP, din lume, listând o gamă largă de produse de investiții crypto. După listarea primului ETP crypto din lume, la sfârșitul anului 2018, SIX a introdus în mod activ diverse ETP-uri, inclusiv mai multe produse garantate de către 21Shares.

Un ETP este un tip de titlu de valoare, ce are un preț derivat și este tranzacționat în baza unor instrumente de investiții, precum comodități, o monedă, prețul unei acțiuni, sau o rată a dobânzii. În contrast cu  fondurile crypto listate la bursă, sau ETF-uri, ETP-urile crypto sunt întotdeauna garantate 100% de către activele pe care le monitorizează.

Cu toate acestea, în timp ce ETP-urile apar din ce în ce mai mult în exchange-uri, mai ales în Europa, industria activelor digitale încă așteaptă primul ETF crypto. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.