Știri crypto & Bitcoin - CEX-urile refuză înghețarea totală a activelor tuturor utilizatorilor ruși - Proiectul de lege din New York privind moratoriul pentru minare Bitcoin obține mai mult sprijin – 1-08-2022

Știri crypto & Bitcoin - CEX-urile refuză înghețarea totală a activelor tuturor utilizatorilor ruși - Proiectul de lege din New York privind moratoriul pentru minare Bitcoin obține mai mult sprijin – 1-08-2022

CEX-urile refuză înghețarea totală a activelor tuturor utilizatorilor ruși

Exchange-urile centralizate (CEX) și directorii executivi de la companii precum Binance, Coinbase și Kraken au declarat că vor îngheța doar activele clienților ruși vizați în mod specific de sancțiunile occidentale - nu și pe cele ale utilizatorilor ruși obișnuiți.

Mykhailo Fedorov, ministrul ucrainean al transformării digitale, solicitase "tuturor exchange-urilor crypto importante să blocheze adresele [portofelelor] rușilor" și "să saboteze, de asemenea, utilizatorii obișnuiți [prin înghețarea activelor lor]". Explicând de ce nu a interzis preventiv toți rușii (deși, Coinbase nu este disponibilă în Rusia), Brian Armstrong, CEO al Coinbase, a scris în mod specific:

"Credem că toată lumea merită să aibă acces la servicii financiare de bază, cu excepția cazului în care legea spune altfel. Unii ruși obișnuiți se folosesc de criptomonede ca de un colac de salvare acum că moneda lor s-a prăbușit. Mulți dintre ei se opun probabil la ceea ce face țara lor, iar o interdicție i-ar afecta și pe ei."

Cu toate acestea, Armstrong a mai spus că "dacă guvernul SUA decide să impună o interdicție, vom respecta, desigur, acele legi". Sentimentele acestei declarații au fost împărtășite de directorul executiv al Kraken, Jesse Powell, care a declarat:

"Kraken nu poate îngheța conturile clienților noștri ruși fără o cerință legală în acest sens. Rușii ar trebui să fie conștienți de faptul că o astfel de cerință ar putea fi iminentă".

Persoanele nesancționate par să resimtă efectele sancțiunilor chiar și așa. Cu o zi înainte, Binance a anunțat că deținătorii de carduri ai băncilor rusești sancționate nu vor putea să le folosească pe platforma sa. (Sursa EN)

Proiectul de lege din New York privind moratoriul pentru minare Bitcoin obține mai mult sprijin

O propunere a statului New York de a suspenda timp de trei ani, în tot statul, minarea proof-of-work (PoW) alimentată cu combustibili fosili a primit sprijinul a încă doi membri ai adunării.

Deputații Amy Paulin și Ken Zebrowski și-au înscris numele alături de alți 43 de responsabili pentru proiectul de lege, A7389B.

În plus față de suspendarea timp de trei ani a minării în fostele centrale electrice pe bază de combustibili fosili, proiectul de lege ar cere Departamentului de Conservare a Mediului din statul New York (NYSDEC) să evalueze industria de minare crypto a statului. Evaluarea ar determina impactul asupra apei, calității aerului și emisiilor de gaze cu efect de seră.

Reprezentanta statului New York, Anna Kelles, a declarat în februarie că informațiile din evaluarea NYSDEC ar ajuta la stabilirea faptului dacă ar fi oportună o interdicție totală a minării, "dacă acest lucru este necesar pentru a ne asigura că această industrie nu ne împiedică să ne atingem obiectivele climatice".

Proiectul de lege ar avea nevoie de o majoritate a membrilor adunării pentru a fi trimis guvernatorului pentru aprobarea finală ca lege. În prezent, doar 45 din cei 150 de membri ai adunării sponsorizează proiectul de lege, astfel încât acesta mai are încă un drum de parcurs înainte de a intra în vigoare. Candidatul la funcția de guvernator, Jumaane Williams, și-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru această legislație din cauza preocupărilor legate de mediu și a ceea ce el percepe ca fiind impactul economic dăunător al operațiunilor de minare. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.