Știri crypto & Bitcoin - CFTC are în vedere o autoritate extinsă pentru a reglementa crypto - O școală din Dubai va accepta plățile de școlarizare în Bitcoin și Ethereum – 05-09-2022

Știri crypto & Bitcoin - CFTC are în vedere o autoritate extinsă pentru a reglementa crypto - O școală din Dubai va accepta plățile de școlarizare în Bitcoin și Ethereum – 05-09-2022

CFTC are în vedere o autoritate extinsă pentru a reglementa crypto

Comisia americană de tranzacționare a contractelor futures pe mărfuri, sau CFTC, și-a publicat cererea de buget pentru anul fiscal 2023 (FY2023), solicitând 365 de milioane de dolari. Aceasta marchează o creștere de 9,9% față de anul precedent și de 20% față de FY2021. Comisia reglementează piața instrumentelor derivate din țară și a fost din ce în ce mai activă în ultimii ani în ceea ce privește supravegherea produselor financiare care încorporează criptomonede.

Potrivit documentului de solicitare al agenției, CFTC se concentrează pe riscul custodelui de active digitale, asigurând o stocare sigură, precum și pe contabilitate. Agenția are propriul personal, format din contabili publici autorizați, din cauza lipsei de orientări privind contabilitatea activelor digitale din partea organismelor de supraveghere sectorială. În plus, agenția se asigură că organizațiile de compensare a instrumentelor derivate "utilizează procese și proceduri solide de separare a sarcinilor pentru a se proteja împotriva furtului de garanții de către [angajații lor]" și are planuri extinse de intensificare a eforturilor educaționale.

Cererea a fost mai modestă decât ceea ce dorea comisarul Rostin Behnam. Acesta a declarat în februarie în fața Comisiei pentru agricultură a Senatului că agenția sa are nevoie de 100 de milioane de dolari suplimentari și de o autoritate suplimentară pentru a reglementa Bitcoin (BTC) și Ethereum (ETH), criptomonedele pe care guvernul le tratează ca mărfuri.

În prezent, CFTC depinde în mare măsură de denunțători, în eforturile sale de aplicare a legii. Behnam a declarat luna aceasta în fața unei audiențe a Futures Industry Association că agenția a primit peste 600 de sesizări începând din octombrie, dintre care "un număr mare susține fraude cu criptomonede, cum ar fi scheme de tip pump-and-dump, refuzul de a onora cererile de retragere a banilor și escrocherii de tip romance." (Sursa EN)

O școală din Dubai va accepta plățile de școlarizare în Bitcoin și Ethereum

Potrivit publicației locale de știri Arabian Business, Citizens School, situată în Dubai, va accepta plățile de școlarizare denominate în Bitcoin (BTC) sau Ethereum (ETH). Plățile care utilizează active digitale sunt facilitate prin intermediul unei platforme de procesare neprecizate și sunt convertite automat în dirhami din Emiratele Arabe Unite (AED). Dr. Adil Alzarooni, fondatorul Școlii Cetățenilor, a comentat:

"Așteptăm cu nerăbdare să consolidăm rolul generațiilor tinere în realizarea economiei digitale a EAU. Pe măsură ce tot mai mulți oameni îmbrățișează era digitalizării, copiii de astăzi vor deveni antreprenorii și investitorii de mâine."

Între timp, Hisham Hodroge, CEO al Citizens School, a adăugat: "Introducerea posibilității de a plăti taxele de școlarizare prin criptomonede merge dincolo de a oferi o altă opțiune de plată. Este un mijloc de a stimula și mai mult interesul pentru aplicațiile blockchain - o tehnologie pe care Citizens School intenționează să o implementeze, în timp, în mai multe aspecte ale operațiunilor sale academice și administrative."

Școala, care urmează să se deschidă în luna septembrie a acestui an, este situată în inima Dubaiului și pare să fie structurată ca o școală internațională. Aceasta este disponibilă pentru elevii cu vârste cuprinse între 3 și 11 ani. Pe site-ul său web, Citizens School enumeră costurile de școlarizare între 45.000 și 65.000 AED pe an (între 12.250 și 17.700 de dolari) înainte de TVA, prânzuri școlare, un iPad obligatoriu pentru învățare, excursii, activități extra-curriculare și transport.

Emiratele Arabe Unite au devenit un promotor al activelor digitale în Orientul Mijlociu, cu un număr din ce în ce mai mare de reglementări favorabile criptomonedelor. Atât Binance, cât și FTX au primit recent licențe de funcționare în Dubai. Între timp, autoritățile de reglementare din Abu Dhabi prezintă proiecte de recomandări pentru tranzacționarea de tokeni nefungibili. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.