Știri crypto & Bitcoin - Cinci mari exchange-uri dețin 10% din întreaga ofertă Bitcoin - Mai bine de jumătate din Ethereum nu s-au mișcat în ultimul an – 18-11-2020

Aproximativ 10.6% din totalul de Bitcoin (BTC) aflați în circulație sunt deținuți de doar cinci exchange-uri descentralizate, conform informațiilor publicate de ...

Știri crypto & Bitcoin - Cinci mari exchange-uri dețin 10% din întreaga ofertă Bitcoin - Mai bine de jumătate din Ethereum nu s-au mișcat în ultimul an – 18-11-2020

Cinci mari exchange-uri dețin 10% din întreaga ofertă Bitcoin

Aproximativ 10.6% din totalul de Bitcoin (BTC) aflați în circulație sunt deținuți de doar cinci exchange-uri descentralizate, conform informațiilor publicate de Chain.info.

Mai mult de 1.96 milioane BTC sunt deținuți de mari exchange-uri, precum Coinbase, Huobi, Binance, OKEx și Kraken.

Probabil datorită serviciilor sale de custodie, Coinbase deține de departe cei mai mulți Bitcoin, cu aproximativ 944 904 BTC, repartizați în aproximativ 4.39 milioane de adrese de portofele electronice diferite.

Huobi este pe locul al doilea, cu 323 665 BTC repartizați în aproximativ 901 600 portofele unice, urmată de Binance, cu 289 961 BTC, în aproximativ 2.7 milioane de adrese. OKEx are 276 184 BTC în 339 000 de portofele, iar Kraken deține 126 510 BTC în cadrul a 672 000 de adrese.

Următoarele șapte exchange-uri – Bitflyer, Bittrex, Bitfinex, Poloniex, Coincheck, Gate.io și Bitstamp – dețin la un loc încă 210 000 Bitcoin.

Datele arată că mulți utilizatori încă preferă să accepte riscurile de securitate, asociate cu deținerea unei părți semnificative din participațiile lor în cadrul unor exchange-uri centralizate, în ciuda etosului fundamental, de descentralizare al criptomonedelor. (Sursa EN)

Mai bine de jumătate din Ethereum nu s-au mișcat în ultimul an

Mai mult de jumătate din totalul de Ethereum pus în circulație nu s-a mișcat de mai bine de un an, cu doar 39.6 % din Ether (ETH) implicați în tranzacții.

Conform unui grafic efectuat de Glassnode, care oferă o repartizare cronologica a velocității tranzacțiilor on-chain, aproximativ 28% din Ether s-a mișcat ultima dată în ultimele 12-24 luni, alcătuind cel mai mare segment de activitate on-chain.

Datele sugerează că mulți „whales” au acumulat Ether în avans în 2019, în așteptarea revizuirii proiectului ETH 2.0 – al cărui stadiu 0 este așteptat în următoarele luni, permițând astfel utilizatorilor să facă stake de Ether pentru prima dată.

Aproximativ 20% din tokeni nu s-au mișcat dinainte de octombrie 2017, iar analiștii urmăresc să vadă dacă un procentaj din aceste monede vor fi mutate pentru staking, odată cu lansarea stadiului 0.

Apropierea lansării stadiului 0 pare să fi crescut velocitatea transferurilor on-chain pe termen scurt, cu o pondere de Ether mutați în ultimele 24 h, în creștere, de la mai puțin de 0.5% între ianuarie și februarie, la o medie de mai mult de 1% la începutul lui septembrie.

Velocitatea săptămânală a crescut de asemenea de la 1.5% la începutul anului, la 5% atât în luna iulie, cât și în luna septembrie, în timp ce transferurile lunare au crescut în mod similar, începând cu luna iunie.

Prin contrast, velocitatea on-chain pe termen scurt, a Bitcoin a scăzut dramatic odată cu pre-halving-ul și cu Black Thursday-ul din martie 2020, cu transferuri săptămânale care au scăzut de la aproximativ 6% în februarie, la 3.5-4% în septembrie. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.