Știri crypto & Bitcoin - Citi spune că Bitcoin se află într-un „punct critic” în cadrul comerțului internațional - Clienții Rakuten pot utiliza de acum Bitcoin, pentru cumpărături – 10-05-2021

Conform unei analize a băncii americane de investiții, Citi, cea mai mare criptomonedă din lume, Bitcoin (BTC) se află într-un ...

Știri crypto & Bitcoin  - Citi spune că Bitcoin se află într-un „punct critic” în cadrul comerțului internațional - Clienții Rakuten pot utiliza de acum Bitcoin, pentru cumpărături – 10-05-2021

Citi spune că Bitcoin se află într-un „punct critic”în cadrul comerțului internațional

Conform unei analize a  băncii americane de investiții, Citi, cea mai mare criptomonedă din lume, Bitcoin (BTC) se află într-un moment definitoriu în istorie.

Conform surselor, analiștii Citi ar fi spus că Bitcoin se află acum într-un „punct critic”, din care poate deveni fie moneda preferată pentru comerțul internațional, fie va înfrunta o „implozie speculativă.”

Conform unui raport al Reuters, analiștii Citi sunt încrezători că Bitcoin se află pe punctul de a deveni mainstream. Conform raportului, uriașul potențial al Bitcoin a fost alimentat de acțiunile recente ale unor companii precum Tesla și Mastercard.

Analiștii Citi au scris că, „Există o serie de riscuri și obstacole ce stau în calea progresului Bitcoin. Dar cântărirea acestor potențiale obstacole în raport cu oportunitățile, duce la concluzia că Bitcoin se află într-un punct critic.”

Analiștii Citi au mai sugerat că adopția mainstream a Bitcoin ar putea fi ajutată de dezvoltările monedelor digitale, precum CBDC și a stablecoins raportate la fiat.

Conform unor experți, reglementările la nivel global ar putea fi unul dintre cele mai mari obstacole pentru adopția Bitcoin de către investitorii instituționali. Managerul pentru cercetare în investiții, al Bridgewater, Rebecca Patterson a spus că certitudinea în ceea ce privește legislația din jurul Bitcoin ar rezolva unele dintre cele mai mari probleme ale criptomonedelor, asociate cu volatilitatea crescută și lichiditățile scăzute. (Sursa EN)

Clienții Rakuten pot utiliza de acum Bitcoin, pentru cumpărături

Retailer-ul japonez, ce agreează utilizarea de criptomonde, Rakuten permite acum utilizatorilor Rakuten Wallet, sucursala sa pentru exchange crypto, să-și cheltuie cu ușurință deținerile de crypto, în cadrul tranzacțiilor zilnice.

Conform anunțului, utilizatorii pot acum să-și alimenteze conturile Rakuten Pay fără probleme, cu deținerilor lor de Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) și Ether (ETH). Rakuten Pay este o aplicație mobilă pentru plăți, operațională la nivel global și susținută de către o serie de retaileri mijlocii si mari.

În 2019, Rakuten permisese deja consumatorilor să își convertească punctele de loialitate acumulate în Rakuten Group, în criptomonede precum Bitcoin. Acum, se implementează o integrare la nivel mai profund, unind Rakuten Wallet, Rakuten Cash (serviciul e-money al Rakuten) și Rakuten Pay, pentru a susține cheltuirea criptomonedelor la retaileri precum McDonald’s, Seiyu și FamilyMart.

Nu vor exista comisioane la conversia dintre fiat, e-money și dețineri crypto, deși există o sumă minimă ce trebuie cheltuită, de 1 000 yeni (aproximativ 9.40 $) și o limită lunară superioară de aproximativ 100 000 yeni (aproximativ 940 $).

Pentru a putea beneficia de această integrare, utilizatorii vor trebui să fie membri ai Rakuten și să aibă înființat un cont de tranzacționare, pentru Rakuten Wallet. Compania oferă de asemenea, un mic bonus din punctele Rakuten, pentru a stimula noul serviciu. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.