Știri crypto & Bitcoin - CME Group va lansa Micro Bitcoin futures - Marathon minează doar tranzacții Bitcoin „complet conforme” – 11-06-2021

Chicago Mercantile Exchange, sau CME și-a dezvăluit planurile de a lansa un nou produs derivat Bitcoin (BTC) ...

Știri crypto & Bitcoin - CME Group va lansa Micro Bitcoin futures - Marathon minează doar tranzacții Bitcoin „complet conforme” – 11-06-2021

CME Group va lansa Micro Bitcoin futures

Chicago Mercantile Exchange, sau CME și-a dezvăluit planurile de a lansa un nou produs derivat Bitcoin (BTC), care va permite comercianților să speculeze cu privire la unitățile fracționare ale monedei digitale emblematice.

Contractul futures Micro Bitcoin al CME Group, care ar trebui să fie lansat pe 3 mai, în urma unei aprobări legislative, va avea valoarea de 0.1 BTC. Mărimea redusă a contractului furnizează participanților la piață un instrument suplimentar pentru a-și acoperi riscurile vis-a-vis de prețul Bitcoin.

Tim McCourt, directorul pentru produse de investiții alternative și indici ai acțiunilor a explicat că:

„Introducerea Micro Bitcoin futures răspunde direct cererii pentru contracte de dimensiuni mai mici, din partea unei vaste game de clienți și va oferi mai multe alternative și precizie în modul în care participanții tranzacționează contracte futures Bitcoin reglementate, într-o manieră transparentă și eficientă, la CME Group.”

CME și-a lansat contractele Bitcoin futures în luna decembrie 2017. Chicago Board Options Exchange, cel mai mare rival al său a fost primul care a introdus contractul pentru produse derivate, în aceeași lună, dar de atunci a abandonat cu totul proiectele.

CME a menționat o creștere constantă pentru tranzacționarea produselor derivate crypto, încă de la lansarea primului contract futures Bitcoin, acum mai bine de trei ani în urmă. După cum a mai fost raportat, volumul mediu zilnic de tranzacționare pentru CME Bitcoin futures a crescut cu 57% în luna ianuarie. Este foarte probabil ca interesul să crească și mai mult, întrucât piața bull Bitcoin aduce noi investitori pe scenă. (Sursa EN)

Marathon minează doar tranzacții Bitcoin „complet conforme”

Compania importantă de minare, Marathon Digital Holdings a anunțat lansarea a ceea ce descrie drept primul Bitcoin mining pool din America de Nord, care este „complet conform cu reglementările SUA.”

Conform unui anunț din data de 30 martie, pool-ul aderă la liniile directoare împotriva spălării banilor și la setul de reguli al Biroul de Control al Activelor Străine, sau OFAC. Marathon se va asigura că tranzacțiile procesate de către pool-ul său îndeplinesc standardele legislative, prin utilizarea de tehnologie licențiată în mod exclusiv de către DMG Blockchain, permițând astfel filtrarea transferurilor.

Compania va începe redirecționarea în proporție de 100% pentru actuala sa putere de hash, către noul pool, începând cu 1 mai. Noul pool al Marathon plănuiește de asemenea să accepte putere de hash de la alți miners din SUA, începând cu 1 iunie. Până în 2022, Marathon se așteaptă să mobilizeze 103 120 miners care să direcționeze 10.37 EH/s către pool-ul de minare, echivalent cu aproximativ 6.4% din actualul hash rate combinat al rețelei Bitcoin.

Anunțul nu specifică modalitatea prin care tehnologia DMG va identifica tranzacțiile emise de către indivizii puși pe lista neagră de către Ministerul de Finanțe.

Merrick Okamoto, președinte și CEO al Marathon a afirmat că, în ciuda creșterii recente a interesului pentru Bitcoin, din partea instituțiilor, o lipsă a asigurărilor legislative a împiedicat multe companii să participe la minarea de Bitcoin:

„În timp ce interesul instituțional în ceea ce privește Bitcoin este în creștere, multe fonduri mari și corporații și-au exprimat îngrijorarea cu privire la achizițiile de Bitcoin, care ar fi putut fi compromise de către actori necinstiți.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.