Știri crypto & Bitcoin - Co-fondatorul Decred explică logica din spatele ciclurilor de bull și bear ale Bitcoin - CME depășește OKEx și devine cea mai mare piață futures – 15-02-2021

De la lansarea sa, cu aproximativ 12 ani în urmă, Bitcoin (BTC) a trecut printr-o serie de cicluri bull și bear, unul mai ...

Știri crypto & Bitcoin - Co-fondatorul Decred explică logica din spatele ciclurilor de bull și bear ale Bitcoin - CME depășește OKEx și devine cea mai mare piață futures – 15-02-2021

Co-fondatorul Decred explică logica din spatele ciclurilor de bull și bear ale Bitcoin

De la lansarea sa, cu aproximativ 12 ani în urmă, Bitcoin (BTC) a trecut printr-o serie de cicluri bull și bear, unul mai important ca celălalt. Ce duce la aceste cicluri totuși? Co-fondatorul Decred, Jake Yocom-Piatt susține că răspunsul se află în creierul uman.

„Ciclurile bull și bear ale Bitcoin sunt funcții ale psihologiei generale umane, ale capacității de concentrare și ale emiterii sale determinate și aflate în scădere.”

De-a lungul anilor, diverse persoane au argumentat diferite cazuri pentru ciclurile Bitcoin, inclusiv modelul stock-to-flow al PlanB, care proiectează viitoarele prețuri ale Bitcoin, bazate pe evenimentele sale de halving, care au loc la patru ani.

Bitcoin este diferit de orice alt activ dinaintea sa. Rezerva sa finită și ușurința de mișcare, îi permit să fie o valoare de stocare, ce nu are granițe.

Unii s-ar putea întreba totuși, dacă natura sa de activ programat îi dictează și ciclicitatea prețurilor, într-o oarecare măsură, mai ales că recompensele la minare se înjumătățesc odată la patru ani, lăsând de fiecare dată mai puțini BTC pe piață.

„Rata rezervelor de Bitcoin se micșorează constant, ca procent din circulația totală, cu adaosul unui șoc semnificativ, resimțit cu ocazia fiecărei înjumătățiri.”

„Bull runs se petrec atunci când cererea începe să depășească oferta, ducând la o creștere a prețului, ceea ce atrage atenția investitorilor miopi. După o anumită perioadă de timp, capacitatea de concentrare a acestor investitori miopi, pe o piață de tip bull se diminuează, iar atunci ne întoarcem la o piață de tip bear. Cu fiecare piață bull, crește mai mult conștientizarea Bitcoin, semănând semințele pentru următorul bull run.” (Sursa EN)

CME depășește OKEx și devine cea mai mare piață futures

CME Group a devenit cea mai mare piață futures, Bitcoin (BTC), în urma creșterii pozițiilor deschise, din ultima lună.

Arcane Research a anunțat faptul că, CME a depășit OKEx, devenind cea mai mare piață futures Bitcoin. Citând date oferite de către Skew, o companie ce se ocupă cu studii de piață, Arcane a declarat că pozițiile deschise în contractele futures Bitcoin ale CME au ajuns la 1.16 miliarde $. Între timp, OKEx a înregistrat 1.07 miliarde$.

Piața futures Bitcoin a CME s-a dublat în decursul ultimei luni, în contextul în care tot mai mulți traderi caută expunere la moneda emblematică. Tranzacțiile cu futures pot uneori implica o mare volatilitate, în special atunci când se apropie de data scadenței, întrucât deținătorii contractelor își ajustează pozițiile deschise înainte de acea dată.

Exchange-urile crypto Binance și Huobi s-au remarcat de asemenea ca jucători importanți pe piața futures. Bazate pe poziții deschise, acestea sunt a treia și a patra cele mai mari platforme de BTC futures.

Bybit, care a apărut de asemenea pe lista Arcane a anunțat că va lansa în curând un contract futures Bitcoin trimestrial.

Piața futures este un element important în adoptarea Bitcoin, deoarece aceasta înseamnă acum o implicare din partea investitorilor tradiționali. În timp ce piața bull din 2017 a fost determinată în mare parte de către traderii din retail, noul trend a fost alimentat de buzunarele investitorilor instituționali.

Conform managerului de investiții Wilshire Phoenix, CME, în special devine vital pentru descoperirea prețului Bitcoin. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.