Știri crypto & Bitcoin - Co-fondatorul stablecoin-ului Diem laudă Bitcoin pentru rezistența la cenzură - Regiune din Rusia se străduiește să țină pasul cu cererile de energie pentru minare Bitcoin – 4-06-2022

Știri crypto & Bitcoin - Co-fondatorul stablecoin-ului Diem laudă Bitcoin pentru rezistența la cenzură - Regiune din Rusia se străduiește să țină pasul cu cererile de energie pentru minare Bitcoin – 4-06-2022

Co-fondatorul stablecoin-ului Diem laudă Bitcoin pentru rezistența la cenzură

La scurt timp după ce Meta, fostul Facebook, a renunțat oficial la stablecoin-ul său, Diem, unele dintre persoanele cheie din cadrul proiectului au devenit din ce în ce mai vocale cu privire la natura necenzurabilă a Bitcoin (BTC).

David Marcus, unul dintre co-fondatorii Diem - cunoscut inițial sub numele de Libra - a intrat pe Twitter pentru a prezice că Bitcoin va fi activul nr. 1 în următoarele două decenii.

"A devenit clar pentru mine că Bitcoin va fi singurul activ și L1 care va mai exista peste 20+ ani, cu o relevanță sporită și compusă în timp", a scris Marcus, adăugând că BTC este "cu adevărat fără lider" și "rezistent la cenzură".

"În esență, este unic și nu poate fi replicat vreodată", a adăugat el.

Marcus a mai spus că a doua cea mai mare criptomonedă este încă "de stabilit" și va fi legată de un caz de utilizare diferit. Acesta a sugerat că Ether (ETH) este "în frunte deocamdată", dar alte criptomonede, precum Solana (SOL), "îi calcă pe urme".

Marcus este fostul șef al unității de criptomonede și fintech a Meta, Novi, care a renunțat la poziția sa la sfârșitul anului 2021. Acesta a co-fondat stablecoin-ul Diem împreună cu Morgan Beller și Kevin Weil.

În pofida muncii sale asidue la stablecoin-ul de la Meta, Marcus a fost un fan cunoscut al Bitcoin. Potrivit unor observatori din industrie, Marcus este considerat "unul dintre primii directori de top din Silicon Valley care au adoptat și susținut Bitcoin". În 2019, Marcus a declarat că este un "mare fan al Bitcoin", numindu-l "aur digital". (Sursa EN)

Regiune din Rusia se străduiește să țină pasul cu cererile de energie pentru minare Bitcoin

Pe măsură ce activitatea de minare de criptomonede devine din ce în ce mai frecventă în Rusia, o regiune locală se străduiește să mențină stabilitatea energetică pe fondul fluxurilor masive de noi operațiuni de minare de criptomonede.

Regiunea Irkutsk din Rusia, o regiune federală și principalul centru al rutelor comerciale rusești dinspre China, a înregistrat o creștere de patru ori a consumului de energie în 2021 din cauza activităților de minare, a relatat agenția locală de știri, TASS.

Evgheni Vechkanov, șeful departamentului de tehnologie și dezvoltare al firmei locale de energie, Irkutsk Electric Networks, a legat creșterea rapidă a operațiunilor de minare de criptomonede de marele raliu al criptomonedelor din 2021, precum și de interdicția impusă de China asupra criptomonedelor, aplicată în septembrie. "Acești factori au exacerbat situația, declanșând o cvadruplare a consumului de energie față de 2020", a spus acesta.

Vechkanov a adăugat că localnicii au instalat în masă ferme de minare crypto la domiciliu, declanșând un consum crescut de energie și întreruperi frecvente ale rețelei electrice.

Oleg Prichko, director la Baikal Energy Company, a atribuit, de asemenea, creșterea bruscă a consumului de energie operațiunilor de minare locale, tot mai populare. Acesta a afirmat că nu mai puțin de șapte avioane Boeing 737 "complet încărcate cu echipamente de minare din China" au sosit în Irkutsk în primele două săptămâni ale lunii ianuarie.Șeful Departamentului de Investigații Penale din cadrul Direcției Principale a Ministerului Afacerilor Interne, Andrey Zhbanov, a declarat că unii locuitori din Irkutsk au înființat chiar ferme de minare în adăposturi pentru câini. "Râdeți cât vreți, dar este cald pentru câini. Minarea provoacă multă căldură, ceea ce creează beneficii duble", a precizat acesta. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.